Термин ДЕКЕМВРИ 2024 ❤ тема 3

• 33 721
  • 761
  •   1
Отговори
# 705
Момичета, когато корема се стяга, става твърд, но в същото време променя формата си, пъпа хлътва например или се издува в някоя част е бебето нали, не би трябвало да е контркация? Напоследък ми го прави това, понякога и по 10тина пъти на ден. (26г.с.+ 6) Вчера например направо пощуря... не знам колко пъти усетих че става твърдо и като погледна корема си е заел някаква странна форма. Прави го дори като съм в движение. Друго нещо, което забелязвам е, че само да пия вода и след 10мин макс тичам да пишкам.
Аз вече съм +17кг. Ограничиха ми храната, гледам да кача още макс 5 до 9тия, ама май няма да стане така както си мисля. Имам много целулит 🤨 търкам кълки и като походя малко, обувките  започват да ме стягат супер много. Иначе видимо не са ми подути краката.
Относно секцио или нормално, аз имам опит само със секциото. Бях с пълна упойка, помня че ми сложиха маска сякаш или бъркам... събуждат те и честито. Беше ми много студено и като цяло не знаех малко на кой свят съм. Като се поусвестих дойдоха да ме дигнат. Болката при ставането беше ужасна за мен, на всичкото отгоре заради нисък хемоглобин тръгнах да припадам и веднага ме сложиха да седна. Не съм искала никакви обезболяващи, защото биеха само аналгин и ми беше писнало вече да ме бодът. Все пак това става преди 11год, в държавна болница, а аз бях на 19г. Това ужасно ставане при мен беше до 3тия ден. Не знам защо 3тия ден беше най-отвратителен. И с други момичета го обсъждахме тогава. Сега отново ще бъда секцио, само че със спинална упойка. Гледах клипове как ги слагат и не изглежда толкова зле, колкото е в главата ми. Вече има и нови методи за обезболяване след операцията. Не правят и клизми като преди по 100 пъти. Леглото ми няма да е меко с пружина и дюшек, което още повече затрудняваше ставането. Ще бъда сама в стая, аз това го смятам малко за минус. Хубаво е да има едно другарче, с което да се надъхвате взаимно "айде сега ще станем и двете, айде да видим бебетата..."

# 706
За споделя и аз опит- първото ми е нормално родено и сега ще искам секцио понеже не искам отново до си го причинявам. Не искам да плаша никой. И двете болят. 😊

Има ли мами от Пловдив? Имам възможност да пътувам и искам да попитам дали си заслужава  магазина на Чиполино? По снимки и видеа изглежда доста голям.

# 707
  • Хасково
Аз имам две нормални раждания и сега изпадам в ужас от секцио но се налага по медицински причини
Много искам да съм с пълна упойка и да заспа ама ми казаха че ще съм будна и ме е страх страшно много
Но Дай Боже всичко да е наред с бебето ще изтърпя и ще издържа няма да съм първата и последната

# 708
Аз имам две нормални раждания и сега изпадам в ужас от секцио но се налага по медицински причини
Много искам да съм с пълна упойка и да заспа ама ми казаха че ще съм будна и ме е страх страшно много
Но Дай Боже всичко да е наред с бебето ще изтърпя и ще издържа няма да съм първата и последната
Няма от какво да те е страх, нито се усеща нещо, нито нищо. Всичко приключва за 20-30 минути. Анестезиологът седи наблизо и си говорите, ако има някакво неразположение той рагира мигновено.
Приемат те, правят ти или сама си правиш клизма, отиваш до тоалетната, вкарват те е операционната, сядаш на леглото, бият ти упойката, слагат катетъра (поне при мен го сложиха след упокойката, но май сега ше ми го сложат преди). И толкова. Неприятно е, че не усещаш нищо от кръста на долу. На мен малко ми прилоша докато ме оперираха, сигурно ми падна кръвното. Почна да ми се гади много, дойде анестезиолога, пусна нещо е банката и ми мина. С всяка упойка има подобни ефекти, но аз съм била с пълна упойка при махане на полип на матката - не бих казала, че бих искала да съм с пълна при секцио, нормално е да искаш да чуеш "честито", да го чуеш как изплаква и да го целунеш бебето. Ако се налага по медицински причини не е голяма драма, аз сд събудих сравнително бързо след упойката.

# 709
MamaUragan, аз имам същите стягания от 3-4 седмици насам (сега съм 24+3), когато се мести бебето понякога. Буквално го усещам като топка в едната част. Питах АГ-то, тя ми каза, че това е от бебето. Като си сменя позицията, явно бебето си се намества и топчицата се оправя.

Сега като си написах седмиците, се усетих, че някои от вас вече влизат в седми месец. Колко бързо минава времето Flowers Hibiscus

# 710
Момичета, последния път когато бях на преглед и ми гледаха кръвотока. До сега всичко беше нормално, но сега се видя, че от лявоо пропускало… АГ ми каза, че там е главата на бебето и претиска за това така, но нищо тревожно. Някой с подобен “проблем” ???? И какво се прави в такъв случай ?

# 711
  • Пловдив
А вие как си броите месеците - по лунния или нормалния календар?
Аз днес съм 20+ 5 и според лунния съм в 6-ти месец, според другия в края на 5-ти.

# 712
Аз не знам как да ги броя, 27+3 съм и не знам влязла ли съм в 7мия, другата седмица ли...

Относно раждането съм със силно положителни емоции от първото естествено раждане и много ме е страх да не се наложи секцио. Естествено, болка има и тн. Но за мен не беше нищо страшно, най-страшните ми бяха поставянето на епидуралната упойка (попаднах много каръшки на некадърен анестезиолог, втория който дойде беше топ) и накрая страха, че не дишам и не напълвам правилно. Но веднага след раждането си бях пушка, ставам, клякам, ходя без проблем.

Осъзнавам че е строго индивидуално, но не се плашете от нормално раждане и не се настройвайте. Имаше тук едни темички, "смешно ли е раждането", бяха ми помогнали да се настроя позитивно за изживяването, защото и аз бях слушалка от най-близки приятелки главно ужасен опит с раждане естествено после стигнали се до секцио и тн.

# 713
И аз се обърках с месеците, но реших да се водя по нормалния календар . Терминът ми е 12 декември и на 12 септември влизам в 7 месец. По другият начин ми е объркващо.
27 седмица и първата седмица от 7 месец.

# 714
И на мен ми е объркващо, май ще ги гледам и аз календарно 😁

Скрит текст:

# 715
Аз по това се водя

# 716
Аз календарно ги гледам. Днес точно влизам в 7мия. Колко малко ни остана и колко бързо минава....❤️
 Абе за тия стягания ще се чуя с АГ понеделник, че вчера говорих така с една жена и споменах и тя ооо това са си контракции, а тя е била на магнезий по 4 пъти на ден заради това и ми ги описа точно така. То освен, че се стяга, става твърдо като камък. Аз никога не съм имала контракции и не знам точно какво са и какво е чувството... въпреки че ми е 2ро дете. А за тези си четох са точно описание на Бракстън. За всеки случаи започнах да пия по 1 биоелектра.

# 717
Подготвителни контракции са, да, но когато са безболезнени и нерегулярни няма място за притеснение. Аз пия 2×2 магнерот и пак си имам по 4-5на ден. Консултирайте се с АГ, за да предпише магнезий.
Аз календарно ги гледам. Днес точно влизам в 7мия. Колко малко ни остана и колко бързо минава....❤️
 Абе за тия стягания ще се чуя с АГ понеделник, че вчера говорих така с една жена и споменах и тя ооо това са си контракции, а тя е била на магнезий по 4 пъти на ден заради това и ми ги описа точно така. То освен, че се стяга, става твърдо като камък. Аз никога не съм имала контракции и не знам точно какво са и какво е чувството... въпреки че ми е 2ро дете. А за тези си четох са точно описание на Бракстън. За всеки случаи започнах да пия по 1 биоелектра.

# 718
  • Пловдив
На мен АГ ми каза, че ако стяга целия корем - тогава е контракция. Ако е само на места - бебето е. И на мен ми се получават издутинки и понякога са смешни даже - нещо малко и твърдо и като го погаля отгоре и се изменя. Каза, че бебето се разтягало така.

# 719
Издутините са от бебето. На мен в дясно ми става така, ще ми пробие там корема с гръб.

Общи условия

Активация на акаунт