◯‍◯‍◯‍◯‍◯ * XXXIII ЛОИ - Париж 2024 (26.07 - 11.08) * - Светът е олимпиада 🥇 🥈 🥉

• 120 111
  • 3 697
  •   1
Отговори
# 1 260
Коментарът на художествената гимнастика от години ми е мъка.
Вера Маринова коментира индивидуалния многобой на световното през 2022, на което бяхме домакини, и си пролича, че не е следила спорта в последно време и не е съвсем в час.
БНТ от години канят съдии като гост-коментатори, което като идея добре, защото обясняват правилника и допуснатите грешки, но, за бога, не млъкват за момент! Ужасно е дразнещо, защото човек не може да се наслади на изпълнението - понякога дори музиката не мога да чуя.
Но най за окайване са зрителите на Евроспорт, където ще коментира Симона Пейчева, която две изречения не може да върже, през цялото състезание си говори какво било по нейно време, хал-хабер си няма от текущия правилник, поднася откровено грешна информация и още с първата си проява като гост-коментатор успя така да вбеси Илиана Раева, че на следващия ден самата тя дойде в студиото да коментира.

# 1 261
Змия, съдейки по някои специфични черти момчето може и да има предци някъде из по-южните ширини, но си е продукт на ам.школа! А имаше огромен шанс да е 2-ри! От 1964 досега е 3-тия ам. завършващ в тройката... Определено чудо!

Още малко тестостерон под френски флаг ми привлече вниманието Simple Smile

# 1 262
  • София
Оххх, ако може Илиана Раева да се скрие някъде, ще е прекрасно.
В БФХГ култът към личността е на световно ниво.

# 1 263
+ означава, че всички в категорията са над определени килограми. 100 или 200 все е над границата.
Това ми е ясно. Има ли лимит категорията, може ли едната да е 90, другата 180кг и редно ли е да бъде така?  Тези килограми не могат да се помръднат в хватка, ако пък паднат върху по-слабия..горко му...

Няма лимит, явно не се налага. Още повече в джудо се твърди, че важна е техниката и е създадено като изкуство за отбрана и срещу по-силен противник. Шампионът при мъжете например тежи 150 кг, но е много далеч от дебел. А пък много дебелите губят по отношение на издръжливост, повратливост, бързина... Японският състезател при най-тежите беше цяла планина, но го отупаха два пъти и даже медал не взе.

П.П. Май в борбата въведоха ограничение на теглото, защото някога се бяха навъдили много "слонове", които само се бутаха.

# 1 264
Къде може да се гледа катеренето в следващите дни? Не държа да е в реално време. По нашите канали поне в програмата не го намирам.

# 1 265
Джудото има категории за жени: до 48 кг, 52, 57, 63, 70, 78, 78+(над, без лимит, това е последната категория в женското джудо).
Съответно за мъжете в джудото са следните категории: до 60, 66, 73, 81, 90, 100, над 100(тази е последната и няма горен лимит).
Това са международно приетите категории и всички тези ги има на олимпиадата.
Скрит текст:

# 1 266
  • София
Някой знае ли кога можем да гледаме украинката на висок скок? Много ми е любопитно как ще се представи.

# 1 267

Успех на нашето момиче. Flowers Four Leaf Clover
Интригата ще е за бронза. Не мисля, че някой може да бутне Байлс и Андраде.

# 1 268
Мен много ме натоварва, че отсега са подкарали интервюта със Стили как чакаме олимпийска злато и как тя затова е отишла. Суеверна съм и не ми харесва това. Боряна много по-разумно казва, че за медали не мисли, а само за играта си.

# 1 269
  • Germany
Giada, ако става на немски, тук ще го дават https://www.zdf.de/sport/olympia/sportklettern (не знам дали се отваря от друга страна обаче)

# 1 270
Къде може да се гледа катеренето в следващите дни? Не държа да е в реално време. По нашите канали поне в програмата не го намирам.
Започва от 5 август и може да се гледа в МАХ. Там може да се избира по спортове и е много удобно.

# 1 271
Мен много ме натоварва, че отсега са подкарали интервюта със Стили как чакаме олимпийска злато и как тя затова е отишла. Суеверна съм и не ми харесва това. Боряна много по-разумно казва, че за медали не мисли, а само за играта си.

На гости съм на брат ми и снахата и нашите тренират отсреща на дома им,  в залата. Има постоянно тълпи с деца, публика и тн (видимо от различни държави). Вътре, когато се влезе се чуват въодушевени “ мотивиращи” крясъци на Илияна.
Боряна е по- голяма и разумна, но пък и толкова е мачкана от Раева, че предполагам и на 18 е разсъждава така. Даже й се чудя на спортния дух..
Стискаме палци и за Стили.. Тези очаквания са им голям товар..

# 1 272
  • София
Ако имахме към момента някакъв успех на тази олимиада, поне един бронзов медал, нямаше така да се вторачват всички в гимнастичките. Може да са фаворити, но и аз в това отношение съм малко да не предизвикваме съдбата. Те много добре си знаят възможностите и трудността, просто късмет им трябва в точния момент, да изиграят без грешка накрая в многобоя.
За крясъците не знам... може би са свикнали, по принцип в залите се вика, къде повече, къде по-малко.

# 1 273
Аз съм впечатлена от баскетболния мач на Сърбия с Щатите, както и от тенис звездата им Джокович. Малко офф-топик ще дойде този коментар, но те си държат някакви позиции в спорта, а при нас е иди-ми-дойде-ми.

Последна редакция: сб, 03 авг 2024, 08:21 от zlatenceto

# 1 274
О, предполагам ч, че е така.. Но явно не бяхме
подготвени за това..

Общи условия

Активация на акаунт