◯‍◯‍◯‍◯‍◯ * XXXIII ЛОИ - Париж 2024 (26.07 - 11.08) * - Светът е олимпиада 🥇 🥈 🥉

• 118 820
  • 3 697
  •   1
Отговори
# 3 495
  • Пловдив
Каквото и да покажат в LA, часовата разлика не е в наша полза.
Игрите в Париж бяха осезаема част от ежедневието ми и много ще ми липсват.

# 3 496
  • SF
И Игрите в Токио много харесах, и Игрите в Париж. Помня и предишни Олимпиади, но там ми липсваше тръпката от българското участие.

# 3 497
Проспах закриването. Не го дочаках Том Круз, ама той въпреки таланта си в киното ми е един от рядко противните личности в Холивуд. Сектант.
На мен подхода на французите да изнесат олимпиадата извън стадиона ми хареса. Откриването също.С малки изключения. Предобриха от напъни да са оригинални.
Тази олимпиада ще я запомня с емоциите , които ни донесе. Благодаря на всички в темата, с които коментирахме , тръпнехме от напрежение, шегувахме се , ядосвахме се, плакахме и се гордяхме. Тази олимпиада нямаше да бъде същата без вас!
Относно скандалите с бокса и двете "момичета" , надявам се , МОК да си вземат поука и да измислят как да тестват правилно. В противен случай, скоро няма да ги мерят на кг , ще разрешават на мъже след 10 дни транзишън да се състезават при жените и прочие простотии ( извинявам се, ама това си е баш такова).
Брейкът ми е много на сърце, но айде няма нужда от подобни героини , като РейГън , защото за масата хора , които не са запознати с този спорт изглеждаше жалко , смешно и като нещо, което всеки може да прави.
ХГ няма да я коментирам. Достатъчно го направихме. Нали знаете, като се обърне каруцата...Продължаваме напред и така...

П.П. Аз се зарибих да гледам за Наим и така да ме е яд, че заради Възродителния процес сме изпуснали най-великият щангист раждал се някога.
И Игрите в Токио много харесах, и Игрите в Париж. Помня и предишни Олимпиади, но там ми липсваше тръпката от българското участие.

# 3 498
  • Варна
П.П. Аз се зарибих да гледам за Наим и така да ме е яд, че заради Възродителния процес сме изпуснали най-великият щангист раждал се някога.
Не е заради Възродителния процес, а заради социалистическия режим.

# 3 499
Олимпиадата най-накрая свърши. За нас тя започна трудно, но приключи ударно с три титли в почти последния възможен момент. Благодарности на всички момчета и момичета, които материализираха труда си и ни донесоха толкова много радост.
На фона на шумно дискутираното откриване церемонията по закриването изглеждаше направо постна. Не ме впечатли и преходът към Лос Анжелис. Изглеждаше ми като предаване на плажа на МТВ от 90-те.
Най-много ми харесаха спортистите на стадиона и щастливите им усмивки.
След първия час вече само хвърлях по едно око кога ще долети бате Том.

Боряна няма много скокове, защото си е чупила крака преди години и има проблем.

Аз не мисля, че това е причината. Просто има гимнастички, които скачат добре, други пък въртят пируети добре и е разбираемо, че екипите им поставят съчетанията така, че да ползват тези им качества по най- добрият начин.
На квалификациите чух коментаторката да казва, че Зохра Агхамирова скача 6 скока в серия, което, при коректно изпълнение ѝ носи около 2т. Бубето е много добрА пируетна техника и залагат там.

Боряна имаше чудесни скокове като девойка, скачаше леко, ефирно и с амплитуда. За съжаление, скокът натоварва ужасно много краката, стъпалото посреща цялата тежест на тялото и предполагам с цел да я пазят от контузии след счупванията са намалили скоковете само до един. На подиум тренировки дори не скача, само маркира.
Варфоломеев скача с огъване, което и носи по 0,6 на всеки скок. Серия от 4 скока натрупва 2,4 точки за 5-6 секунди. Скокът на Буба е без огъване и струва 0,4. Скоковете на Агамирова май също бяха без огъване. Разликата от две точки трябва да бъде наваксана с други елементи - пируети, равновесия, рискове, работа с уреда. Тя има страхотна пируетна техника, но за жалост коронният и пирует, фуетето, носи само по 0,1 на оборот. Иначе върти по 10-12 оборота в съчетание. Фуетето с разгънат крак е 0,2 точки на оборот, затова всички гимнастички го имат в програмата си.
За сравнение Варфоломеев прави шест оборота на пирует в панше на полупалец, което и носи 0,5 за първия оборот и 0,2 за всеки следващ - в нейния случай 1,5 точки, но паншето също много натоварва гръбнака. Боряна го имаше в програмата си преди, с по-малко обороти, обаче го махнаха от съчетанията и този олимпийски цикъл, явно за да не влошават травмата в гръбнака.
На практика се получава така, че Буба трябва да смести повече елементи в същото време, което пък повишава риска от грешки.
Но в петък беше прекрасна, игра силно, смело и вдъхновено и направи многобоя на живота си.

Аз също не подкрепям обидите към гимнастичките, които не ни допадат. Те са все още деца и не заслужават лошо отношение, особено пък за неща, които не зависят от тях, като например как изглеждат.

# 3 500
В предаването на Карбовски сам той казва, че ако не са му сменили името е нямало да си тръгне. Бил е много добре по време на режима - апартамент, коли, пътувания..имал е всичко, но смяната на името му го е пречупило.

# 3 501
  • Варна
Скрит текст:
В предаването на Карбовски сам той казва, че ако не са му сменили името е нямало да си тръгне. Бил е много добре по време на режима - апартамент, коли, пътувания..имал е всичко, но смяната на името му го е пречупило.
Скрит текст:
Знам какво е казвал, тогава имах познати, които бяха в тези среди и го познават лично, според тях не е било заради името, а най-вече  заради соц. режима и това, което му е обещано от турска страна.
Възможно е те да са с грешни впечатления.
Няма да споря, човекът е починал, уважавам думите му.
Първосигнално написах мнението си, защото това е което знам.

Образите, които ще запомним от Олимпиадата:

Последна редакция: пн, 12 авг 2024, 13:07 от Хексе

# 3 502
Хексе, не споря. Вероятно и това, което казваш е така. Може би наистина най-големият фактор са парите. В крайна сметка никак не е лошо човек да стане милионер. Ако си е дал сметка, че максимумът, който може да получи от соц режима е две нови лади, защо не...

# 3 503
  • София
На мен ми хареса закриването, беше ми много емоционално, когато спортистите излизаха на стадиона. По-късно, когато охраната ги изтърва и наобиколиха сцената също се получи хубаво и весело. Иначе втората част с песните ми досади в един момент, а ЛА концертът ала МТВ от 90-те направо ми беше смешен. Хареса ми как бяха вкарали олимпийските кръгове в надписа "Холивуд".
Много голяма ще е разликата в пейзажа между Париж и ЛА и, поне в моите очи, няма да е в полза на ЛА. Олимпиадата в Париж ми напълни очите, беше истинско удоволствие да се гледат откриване и състезания от всяка точка на града, на фона на прекрасните му сгради и забележителности.
Скандалите ги предъвкахме достатъчно. Искрено се надявам боксът да остане олимпийски спорт и до следващата олимпиада да си изяснят критериите за пол, за да не ставаме свидетели на подобни неприятни казуси.

Параолимпиадата ще я дават ли някъде на живо?

# 3 504
  • София
Параолимпийските игри ще следи ли някой ? Има ли участващи българи ?

За съжаление, не може да се намери информация засега...
На миналата бяха четирима: Християн на 1500 м (сребро), Ружди на гюле (сребро), една жена на копие и една в стрелбата (не знам имената им...).
След това имаше дискусии за премиите, които получават параолимпийците за медалите си.

# 3 505
Абе хубаво си беше в Париж! Европейски град с невероятна история и култура, французите супер готини като хора и публика, Европа му се вика. 😀 ЛА не си го представям за домакин, не знам, аз не харесвам САЩ като държава, нямат интересна история, нямат култура, забележителности и т.н. Едни плажове, небостъргачи и надпис Холивуд. 2032 г. трябва да е в Австралия, за мен там е страшно, всякакви насекоми, влечуги и т.н. 😀
Ще почакаме да се върне лятната олимпиада в Европа, да се насладим на красотите, а до тогава ще чакаме зимната, която ще е в Италия, леле как я обичам! ❤️
Мога само да се надявам на ново редовно правителство, читави политици, гласуващи, да има пари за спорта, образованието и децата и те успехите сами ще дойдат!
До след 2 години, мили съфорумци, ще чакам тема за зимната олимпиада! ❤️

# 3 506
Не успях да гледам закриването, имахме наша си мини семейна олимпиада и с баткото се прибрахме с колела чак към 10, скапани. Бързо заспах.
Но пък бях изключително впечатлена от това, което ми разказа мъжът ми по олимпийската тематика. Мъжът ми е луд спортен фен и източник на всякакви статистики.
Та той ми разказа и вчера четохме заедно за олимпийски шампиони, печелели медали в зимни И летни олимпиади. Шашнах се, честно, че и такива атлети има. Има хора спечелили медали и при колело и при кънки бягане.  Има и при спринт бягане и бобслей (това не ме впечатли толкова, защото при бутане на бобслей си трябва бързо бягане, та не е кой знае колко различен скил сет). Най-впечатляващо за мен беше кънки бягане+ бейзбол и то от страна на кубински имигрант в САЩ. Човекът дете на имигранти, а постигнал олимпийски медали в два абсолютно несвързани спорта. При това със сигурност Куба няма големи традиции в шорт трека Simple Smile))
На тия хора Господ давал, давал и се забравил чак.
За Ланс Армстронг също знам, че освен, че в колелото е гений, в плуването също е бил много силен, и от там има много силни триатлони и той. Та си има такива универсални атлети с таланти в няколко спорта.
Чакам ЛА олимпиадата, но по възможност без избухвания. Дано бъде по-неутрално и поносимо за широка световна публика, без политизАция и демонстрация на много специфична ценностна система. Дано наистина дотогава се приемат строги правила по темата за половете, ако трябва да се направи веню за транс/интерсекс и всякакви хора, които не минават гендерните тестове.

# 3 507
  • Другата България
И аз благодаря на всички, които през цялото време бяха тук и поднасяха актуална информация за състезанията и атлетите. За съжаление аз не успях да гледам всичко, не можах да следя редовно, това, което изгледах от-до бяха плуването, леката атлетика и художествената гимнастика. Рядко се включвах в темата, но проследих доколкото ми беше възможно и щангите, и борбата, и спортната гимнастика, и....каквото можах. Закриването снощи не успях, но пък и не съм фенка на Том Круз, тъй че не съжалявам.
За мен това беше една добра и успешна олимпиада, и доста различна от всичко видяно до момента. За съжаление манталитета, разбиранията, нагласите и вижданията на голяма част от обществото все още не могат да се адаптират към новото /не визирам ЛГБТ, хормони, хромозоми и т.н./, към това, което Франция се опита и показа на света. Страхотна публика, наистина страхотна, цените на билетите бяха космически, но това не попречи всички те да са изкупени и трибуните пълни, независимо от вида състезание и дали е квалификация или финал.
С резерви съм към следващата олимпиада, не само заради часовата разлика, но тя е толкова далеч, че не мисля за нея. С нетърпение си чакам любимата Италия Heart след две години, само да сме живи и здрави.
Желая и на вас същото - здраве, и до нови срещи. Hug

Последна редакция: пн, 12 авг 2024, 16:02 от Merri_An

# 3 508
  • Северозападна България
и на мен ми хареса Олимпиадата в Париж. Откриването и закриването много арт и шик, типично по френски. Прехода към Лос Анджелис също, американците са малко кич, но Ред хот Чили пепърс са създателите на калифорнийския рок, Д. Дре е открил/създал почти всички представители на т.н  уест коуст рап ( Айс Кюб, 50 сент, Еминем и други), Том Круз - мистър Холивуд. Семпъл, но изразяващ много е надписа Холивуд с добавените 3 кръга, много ми хареса.

И аз благодаря на всички пишещи в темата, за информацията и емоциите които споделяхме, беше много приятно!

# 3 509
  • София
Аз за ЛА очаквам различни олимпиада, французите заложиха на минималистичен бюджет, пълна експлоатация на съоръженията си и красотите на това което вече имат, на града Париж. В САЩ не мисля че заложат на това, очаквам  супер модерни впечатляващи съоръжения, просто най-новото, най-голямото и най-доброто, на каквато и да е цена. Ще е интересно. Да, ще. е в друга часова зона и ще е доста далеч, но каквото можем, ще гледаме с удоволствие.
Дяволо, благодаря за тази тема, за старанието, с която се грижеше за нея и ни споделяме информация за българското участие всеки ден🙏🤗

Последна редакция: пн, 12 авг 2024, 14:08 от pimpinela

Общи условия

Активация на акаунт