Термин Август 2024 ♥ - тема 9

• 41 950
  • 754
  •   1
Отговори
# 45
Мама, честити да са ти синовете и да бъдат благословени! HugHeartHeart
Frisu, няма контракция, която непрекъснато да продължава 5 минути. Родилните започват (поне при мен) на 20-30 минути, продължават по около 30 секунди. Постепенно се намалява времето между контракциите и се увеличава продължителността и интензитета на всяка контракция. По време на контракция се усеща стягане на корема и болка в долната част на корема и/или кръста. Болката я няма между контракциите

Последна редакция: нд, 28 юли 2024, 13:14 от Amelin

# 46
  • Пловдив
Мама, честити юнаци - здрави и силни да растат.

Frisu боли те ПО 5 минути или ПРЕЗ 5 минути, ако е второто засичай.

# 47
Момичета,честито на родилите ♥ Така ме вълнувате,че не знам дали ме разбирате… какво нещо е жената само и колко много се радвам,че съм в точно тази група. Не мога да повярвам как “непознати” могат да оказват такава морална подкрепа.
Аз минах през етап в който всеки ден плачех заради това,което ме очаква. До скоро ме готвеха за секцио,сега и двамата доктори при които се следя ме насърчават за естествено раждане. Не знам какво да очаквам и не съм сигурна,че ще се справя,но като ви чета ми давате сили.
Не знам дали е нормално така да се панирам от предстоящото… първо раждане ми е и си го обяснявам с това. На 5-ти съм на тонове, стискайте ми палци 😢🫶🏼

# 48
Мама, честити юначета! Да са ти живи и здрави, а ти с всеки изминал час да се чувстваш все по-добре и утре да можеш да ги закърмиш! ❤❤ Бебчетата са със супер размери!
Какво е фентанил?

И аз се чудя какво стана с Арчи, дано всичко да е наред и скоро да се отчете.

Деси, благодаря, мрънкам си тук, общо взето си споделям как се чувствам и какви мисли ми минават…И аз се моля да на чудо и да се обърне в последния момент, но реалистично погледнато, не вярвам. Иначе съм сигурна, че повечето хора не ме разбират, сигурно изглеждам като някоя фанатичка, но ми е трудно да се примиря със съдбата си, особено като ме гложди, че може би ако бях останала в чужбина щяха да ми предложат верзио или дори седалищно естествено 🥺

Последна редакция: пт, 26 юли 2024, 22:24 от GerKa99

# 49
Mama, честити бебчета! 💙🧸🍀Много се радвам за вас , че всичко е минало добре и за теб и за бебчетата! Да са ти все така здравички малките бонбони и ти бързичко да си на крака!

# 50
  • София
Мама, честити да са ти двете лъвчета! Да растат здрави и щастливи! Blue HeartBlue Heart

Поли, и моята бебка е с пъпна връв около врата, веднъж преметната. Според лекарката на феталната не е проблем, дори щяла да държи бебето в поза с главата към изхода до последно, което било хубаво. Точните ѝ думи за моите притеснения бяха “задушава се този, който диша, бебето в корема не си е поело въздух все още”. Според следящият също не е проблем, но при раждането трябва да се внимава.

Аз се мъча да се зареждам от положителните мнения за големи естествено родени бебета и да не се тревожа, но неизбежно има и страшни истории за усложнения и най-лошото: увреждане на бебето (не ме притеснява какви разкъсвания може да имам аз и т.н.). Направо си ме притеснява и изчакването на термина, но поне лекарят беше доста позитивен и изобщо не ми даде повод за притеснения, но няма как да не го мисля. Confused

През бременността се притесняваме месец по месец и преглед след преглед дали всичко е наред, после за раждането, а накрая ще се чудим “ама сега защо плаче”. Grinning

# 51
Mama, Честити юначета 🩵! Да бъдат много здравички и да растат като морковчета! Бързо възстановяване на теб, мама героиня си! 🩷

# 52
  • София
Мама ,честити юначета ! Heart
Да са здрави и да ви носят само радост!

Арчи  и аз я мисля, дано пише скоро.

# 53
Честити момченца и от мен, Мама! Да са здрави ,а ти да се възстановиш бързо! Heart

# 54
Кукличка, аз доколкото четох рискът с по-голямо бебе за самото него е от изваждане на рамото, а него си го има и при малки бебета, просто е по-рядко. Освен това (ако и някой друг вземе да се притеснява) говорих с моята акушерка, тя каза, че няма страшно и че в болницата в сряда може и да се опитат да ме плашат, че бебето е голямо да се съглася за секцио, но тя на мое място би си изчакала контракциите и да види как върви процеса и вече ако има нужда - тогава, иначе смята, че няма да имам проблем. Така че аз да ви кажа се успокоих съвсем, че всичко ще е наред.

А докато чакаме Арчи да се включи, аз да питам и при родилите вече мами как е положението?

Мм днес вече е рожденик, по този повод една виртуална почерпка от мен. Днес вкъщи ще е лудница, стискайте палци бебето да изчака поне неделя, да не кажа понеделник, да може всичко пак да е мирно и тихо и в ред.
Скрит текст:

# 55
Хора, от 22 ч. на всеки половин час имам болки. Честно казано, малко се притесних дали.да тръгвам от Русе към Тутракан или да отивам направо в Русе. То като цяло не е само.болката, ами и отпадналост.

Вие бихте ли чакали още - да видите дали ще станат по на често или бихте тръгнали вече.

# 56
Аз бих тръгнала Hug

Вики, да е жив и здрав Мм!

# 57
  • Пловдив/Хихон Испания
Вики честит рожден ден на мъжлето.
Мама честито за бебчетата! Да са ти много здрави и щастливи и да се гушкате скоро!:hugs:

# 58
  • Пловдив
Magrat, аз бих тръгнала като паднат на около 15 минути. 60км са до Тутракан, през нощта няма движение.

# 59
Много благодаря от сърце, момичета на всички! На 25.07 в 13:16 се роди малката Елена с тегло 3120, 50 см.
Сега ще ви разкажа набързо какво стана. По план трябваше сутринта на 25.07 да ме приемат в 7:00 за индукция. Да, но към 22:00 вечерта на 24ти почнах да имам контракции, които до 2:00 бяха нетърпими и по спешност дойдохме в болницата. Приеха ме, клизма, абокат, всичко както си му е реда. Клизмата мина учудващо леко без болка кажи речи. Имах вече 5 см разкритие. Към 7 сутринта все пак решиха да пуснат окситоцин система, но на доста слаби обороти. Разхождах се, лежах, към 10 някъде сложиха епидурален катетър, изобщо не боля, хората бяха страшно опитни и обясняваха кое как да застанеш като за първи клас. Също грам не очаквах да мине без болка. Системата потуши болката от контракциите, но си се усещаха стягания. Разкритието на всеки час горе долу с по 1 см се увеличаваше и към 12 без нещо почнаха напъни. Няма да лъжа напъните бяха брутални, пробвах в различни пози напъни, права, легнала, седнала, кофти си беше, накрая буквално щях да се разплача от болка въпреки упойката. Същинските напъни бяха от 12 до 13,понатиснаха ми корема няколко пъти, главата излезе ли буквално всичко приключи, извадиха бебето останалото за секунди. Плацентата излезе точно с още един напън, но съм епизиотимия от дясно, ши ме поне 25 - 30 минути и сега ми дърпа малко, но нормално. С всеки ден става по-добре. Спрей Цикатридина помага много! Определено го препоръчвам както и свещички Профенид, тях от болницата си ни ги дават! Екипът беше страхотен помаха ми много през цялото време. Общо взето това е. Вероятно утре ни изписват! Пожелавам на всички успех, няма по-голямо щастие на света! 🙏🙏🙏

Общи условия

Активация на акаунт