Термин Август 2024 ♥ - тема 9

• 43 561
  • 754
  •   1
Отговори
# 495
  • Пловдив
Аз също съм втрещена, че се оплаквате от отношение в частна болница. Явно вече масовката е така, знаят, че има търсене и им е все тая. Винаги в такива моменти остава спомена за доброто отношение.
Днес помня отношението на израждащата и разправията ми с нея, но не ми носи негатив и чувството, което тогава усещах. Остава си просто кофти и арогантен човек.
Но и днес сещайки се за акушерката и една от медицинските сестри се усмихвам и ми става мило, че съществуват, че и на други жени ще стоплят сърцата, докато са в болницата. Живи и здрави да са до дълбока старост.

Честити бебчета и скоро всички по къщите си.

# 496
Селена ЧЕСТИТО , Момичета...при тези изстории и стрес които ви причиняват се натъжавам, но съветът ми е изтрайте няколко дни и просто бъдете над нещата, важно е бебчетата да са добре, жените винаги сме били и ще сме силни, така че ще преглътнем и това(отношение).

# 497
Неонатологията на Вита, някак не се и разбира много с АГ отдела. Поне с такова впечатление останах. Определено има няколко персонажа по-кисели и може би те изграждат цялото впечатление. Първия път бях много очарована от тях, преди 4 години, а сега имах една особа, която ме подразни, но до там.
Каквото и да е, явно си има проблем с тях и си подавайте сигнали да си знаят.

# 498
Аз по-горе постнах за несъвместимост между майка с кръвна група 0 и бебе с друга кръвна група, резултатът от която е жълтеница, според някакви проучвания. Акушерка ми каза за този вариант, но не са ми изследвали бебетата сега. Аз съм 0 група, таткото е А. Все пак изключителното кърмене помага, защото тук още не знам кръвните групи, а баткото е А, кърмен е почти от първия миг, не сме се разделяли никога и не е имало и помен от жълтеница. Също така имаше отложено клампиране с него, акушерките дори ме питаха достатъчно ли е и пъпната връв не беше прерязана, преди да получат моето съгласие, даже дадоха на таткото да го направи. С големия батко макар и роден по-късно и кръвна група 0 като моята, имаше жълтеница, спеше ми в ръцете, дохранваха го, изписаха ни на 5 ден след нормално раждане и разбира се, без други екстри.

Момичета, относно отношението на Бг акушерки в болниците, явно са правени по един калъп дъртия сегмент от съсловието, поне аз не виждам никаква разлика за 26 години, каквато е разликата между първото ми раждане в България и сегашното. Много ниска професионална любознателност и 0 желание за развитие в крак с последните световни здравни препоръки. Аз описах оплакванията ми в една книга, оставена на входа на болницата. В яростта си дори бях решила да номерирам цялата книга, за да не скъса някой страниците с оплакването ми. Стигнах до 100... Обаче после видях, че и на 1 етаж има подобна книга, значи ако решат, могат просто да затрият едната и готово. Нооо, хората не са слепи, а думата от уста на уста е най-силната (анти)реклама и вярвам, че ще свърши работа. Не съм ви споделила всички мои перипетии, но се разпознавам в разказите ви и болката от преживяното.

# 499
Неонатологията на Вита, някак не се и разбира много с АГ отдела. Поне с такова впечатление останах. Определено има няколко персонажа по-кисели и може би те изграждат цялото впечатление. Първия път бях много очарована от тях, преди 4 години, а сега имах една особа, която ме подразни, но до там.
Каквото и да е, явно си има проблем с тях и си подавайте сигнали да си знаят.

Действително има неразбирателство. От колектива на родилното отделение съм очарована, от неонатологията съм потресена от част от служителите. Вече трети ден бебето не е при мен, като даже не ми се навлиза в подробности каква безумна причина ми съобщиха, след което ми казаха, че е добре, но ще остане при тях?!? Ами няма как просто да си трая и напрежението доста се обостри, но нервите ми не издържат, хем се притеснявам за бебето, вече всякакви глупости ми минават през главата и се старая да съм максимално умерена, хем няма как. И отокът слезе при мен и просто ситуацията е разкошна.

# 500
Момичета, с епизиотомии, как сте? Уж трябваше вече да ми паднат конците, нищо не съм видяла да пада. Мия само с вода, пръскам цикатридина, и 2-3 промивка със смрадлика. Притеснено ми е, че не усещам позиви за тоалетна, почва да ми се пишка едва когато е много препълнено, а пък се наливам заради лактацията... И просто гледам да отида да пишкам, дори без да имам позив. Отделно, че още имам доста ограничен контрол на мускулите на тазовото дъно.

Мисля да се отправя скоро за един от полагащите ми се контролни прегледи...

# 501
Честито на всички нови мами! Герои сте! Съни, особено ти ❤
Вики, страхотно написано, както винаги!

Марбела, всичко ще е наред, кураж! 🍀

При нас няма особена промяна, аз се мъча като грешен дявол с тази помпа за кърма, ужасно бавно капе, събираме всяка капчица като скъпоценен камък.Количеството е малко, може би и защото нямам физическа възможност да цедя повече от30 Мин на гърда, а реално и след това време пуска. Мамите, които цедят ( надявам се няма такива защото е ад), колко време цедите 1 гърда?

15мин максимум

# 502
Здравейте най-накрая и от мен. Чак сега прочетох всичко и честито на всички нови мами.
Нас чак вчера ни изписаха , защото аз не бях добре. Вече ви разказах до деня на раждането. След като ме прегледа доктора на 2ри сутринта още нямах почти никакво разкритие, водите още  изтичаха, вкл ми система и почнаха контракциите , след 2 часа още нямах достатъчно разкритие и доктора ми доспука околоплодните и тогава започнаха истински болезнените контракции , но след час започнаха да падат тоновете , оказа се че се е завъртял, аз още нямам достатъчно разкритие и по спешност с пълна упойка ми направиха секциото. Операцията беше успешна и двамата бяхме добре, на него съвсем леко главичката е вдлъбната от това че се беше заклещил.
После няколко дни бавно възстановяване и вс вървеше нормално, тръгна ми леко коластрата. Докато в понеделник не ми направиха изследвания и се оказа страшно високо CRP. Вдигнах и температура и се оказа, че заради миомите матката ми не може да слезе надолу и правя възпаление. Започнаха няколко вида антибиотик и започна подобрение. На следващия ден следобяд обаче започна да ме тресе и вдигнах 39.5 температура, едва я свалиха и аз вече нз какво става и дали ще се оправя. Доктора дойде вечерта и искаше да погледне гърдите ми бяха подути и болезнени и започна да стиска, умрях от болка, но ми олекна и спрях да вдигам температура. Пих обаче и хапче за контролиране на пролактина.
Вчера най-накрая резултатите бяха хубави и ни изписаха. Точно отпред на снимките обаче започна да тече кръв по краката и се връщах да се оправя в отделението. Казаха че даже е добре че излизат лохиите и затова е било цялото лечение.
Вече сме вкъщи и се нагаждаме. Снощи беше кисел и сп при мен на леглото. Иначе като цяло е кротичък . Понеже с кърмене и дохранване не се получи , защото нз колко изяжда, засега и ние сме на цедене и адаптирано. Надявам се да тръгне нормално кърмата вече.

# 503
Аз цедя по 10 мин на гърда , ако виждам , че още е доста пълна, макс 15 минути.Сега изцеждам към 100 мл , малкия суче , но си нямам идея колко.Заспива често на гърдата и после се налага да дохранвам.

# 504
Честито на всички мами и от мен, нека бебчетата Ви да са здрави, спокойни и да си хапват добре! Бързо възстановяване на всички. След секциото се чуствам добре, вече нямам шевове, бих казала, че мина даже много добре операцията, усещах болка в рамките на разумното, очаквах даже да е много по болезнено. Обаче с кърменето е много голям проблем, давам всичко от себе си и незнам дали да не се откажа вече, всеки път си казвам още малко да опитвам, но нищо не се получава. Отвсякъде те натискат и ти казват какво има толкова, слагаш бебето на гърдата и то почва, обаче не е точно така. 3 дни рев и сълзи в болницата, нямам и нямам кърма, всеки казва, тя ще слезе, ама не. Бебка продължава да не разбира какво да прави с гърдата, аз помпя, като по съвет на консултант по кърмене трябва да го правя от 8 до 12 пъти на ден, а аз едва успявам 5 или максимум 6 пъти, но това отнема страшно много време, което лишавам внимание всички включително и бебка, а също така и време в което мога малко да възстановя сили. Една стимулация ми отнема около 1 час. 8 стимулации - 8 часа. Срещата с педиатъра ни е чак в понеделник,  ще се консултирам с него какво да правя, но това с помпата е голямо мъчение, особенно когато и резултата от стимулацията демотивира, изцеждам 30-40 мл максимум само. Незнам дали имам шанс да засуче по нататък, като по заякне малко.

# 505
Lenka_09 , това с натискането за кърмене от хората се случи и на мен с първото дете. Много се измъчих, защото пък той беше започнал да се отбива и да не иска моята кърма, тогава какво ли не пробвах. А съветите бяха само устни, никой не гледаше детето докато плаче до мен, а аз се цедя или като го държах с една ръка, а с другата поддържах помпата.
Реши си го за себе си, това са много часове на помпата и е изтощаващо. Може да пробваш с чай за кърмачки, конкретни храни за увеличаване на кърмата или таблетки тип хранителни добавки.
И 30-40мл са нещо докато бебето в първия си месец яде макс 110-120мл, но от значение е и ти как се чувстваш. Не е на всяка цена това, от 5-6 М започва захранването и вече към 10м ако е всичко наред и не си се забавила в даването на определени храни бебето си яде, та тогава това с кърменето ще ти се струва дребна работа. И то наистина е дребна, защото и с адаптирано мляко бебето ще се нахранва, а ти ще имаш онези часове свободни.
За кърменето съм, но онова лекото и спокойно, което при някои жени се случва. Сега и аз кърмя, ако се озова в предишната ситуация веднага бих спряла. Спокойна и щастлива мама, за да се наслаждава на майчинството и детето си, това ми е целта.

# 506
Здравейте ,изтекоха ми водите и падна тапата но имам час път до където ще раждам имам ли време ? Нямам болки никакви

# 507
  • София
Тръгвай веднага, около 3 часа имаш най-много, доколкото съм запозната. Леко раждане!

# 508
Сиска, няма да родиш за час, ако ти е първо. Леко раждане!
Момичета, с епизиотомии, как сте? Уж трябваше вече да ми паднат конците, нищо не съм видяла да пада. Мия само с вода, пръскам цикатридина, и 2-3 промивка със смрадлика. Притеснено ми е, че не усещам позиви за тоалетна, почва да ми се пишка едва когато е много препълнено, а пък се наливам заради лактацията... И просто гледам да отида да пишкам, дори без да имам позив. Отделно, че още имам доста ограничен контрол на мускулите на тазовото дъно.

Мисля да се отправя скоро за един от полагащите ми се контролни прегледи...
С първото конците ми паднаха няколко седмица след раждането, а последните сигурно месец след това, няма определен срок, не го мисли. Ако те бодат много и дразнят, иди да ги погледнат или си вземи цикатридина МАЗ първо, спрея изсушава и по-трудно падат от него.
Това с нямането на усет кога ти се пишка също го играх, заради травмата от раждането, и там за месец без да правя нищо се нормализираха нещата. Нормалното раждане, въпреки че съм много “за” него си идва и с минусите, които често никой не споменава.
Като ви слушам за кърменето и ме хваща страх от сега дали ще се получи и при нас.. аз нямам капка коластра през бременността, а с предното раждане чак след седмица(след нормално) се появиха наченки на преходна кърма..

# 509
Здрвейте, ние от вчера сме в къщи.
Престоя в болницата мина добре ,а в сравнение с предишното ми секцио,се възтанових много по-бързо. Нямах проблем със ставането, след реанимация съм слагала само 1 свещичка болкоуспокояващо и започнах да спя на една страна.
Започнах да давам от гърда още в болницата, изцеденото с помпата хвърлях.
От болницата ми казаха да слагам дълги ръкави,но днес вече не издържах и му сложих къс.
Вчера и днес около 14 ч имаше истеричен рев(като при колики) , не мога да разбера на какво се дължи, особено оставя ли го по гръб.
Относно храненето, днес не съм давала АМ, само суче, след което спи по поне 3 часа, би следвало да му стига, не съм изцеждала с помпата.

Общи условия

Активация на акаунт