Термин Август 2024 ♥ - тема 9

• 46 281
  • 754
  •   1
Отговори
# 555
Ами просто бебето има нужда от майката, има нужда от повече храна, от гушкане и че майката е естествения хабитат на бебето 😁

Засега не засичам нещо, което може да се тълкува като колики...

# 556
Вики, и аз си мисля за бъдещите мами, които още са в очакване. Дано не сме ги постреснали с нашите въпроси и разказчета, поне дано са се успокоили, че същинското раждане е най-лесната част. Но си е важно как ще протече за това какво ще стане следващите дни. Затова наспивайте се, хранете се добре, добавете в багажа и поръчайте за домакинството каквото ви се стори полезно от споделеното тук. Стискаме палци всичко да мине леко и спокойно.

Вики, разкажи за системата с акушерките при вас, не е нещо, което си си организирала допълнително, а си се полага на всички здравноосигурени лица ли. На мен мн ми липсва това да идва акушерка регулярно вкъщи

# 557
Аз вече съм склонна да се съглася с Ася Демирева, че колики не съществуват.

Не съм съгласна. Първото ми дете плачеше по цели нощи от колики. Започнаха много рано. Личеше си, че го свива коремчето. Ни гушкане, ни нищо не помагаше. Какво ли не опитахме, то капки, то възглавнички, то чудо. Минаха си с времето. И започнаха зъбите.

Има и деца, които нямат колики почти, че и зъби лесно вадят, но вече въпрос на ген и на късмет.

# 558
Здравейте мами снощи проплака и нали син Адеан 3000кг 49см.

# 559
  • София
Честито, Elif! Да ви е жив и здрав и да ви носи много щастие!

Снощи коремчето на бебка беше толкова подуто, че едва сложих лепките на памперса. Мъчи се с часове и накрая успя няколко пъти да пръцне (доста мощно Sweat Smile) и се успокои. Това какво е, ако не колики? Гушкане, гърди, нищо не помагаше.
И съжалявам, но аз Ася Демирева не я имам за капацитет, след като препоръча да си триеш зърната с шкурка - да загрубяват за бебето - нещо, което отдавна е развенчано и дори е опасно. Препоръчва бъркане в ушите на бебето с нормална клечка и още куп глупости. Съжалявам за хейта, ако има нейни фенове тук, но това са неадекватни неща.

Последна редакция: пн, 12 авг 2024, 16:42 от kuklichka_

# 560
Ами просто бебето има нужда от майката, има нужда от повече храна, от гушкане и че майката е естествения хабитат на бебето 😁

Засега не засичам нещо, което може да се тълкува като колики...

Има логика, благодаря! Например, холандските майки казват, че техните бебета нямат колики 🤔 Как е възможно,,ако пък почти всяка българска майка се оплаква от колики? Изглежда има нещо и в гледната точка…

# 561
Кукличке, какво си слушала на Ася? Тя категорично отрича търкането на гърдите и бъркането в ушите на бебето! Може би имаш впечатления от стари теми/видеа?

# 562
С нормална клечка, но само в ушната мида, а не навътре. Това за шкурката го чувам за първи път, а всичко с нея съм изгледала и изчела. В някои езици дори нямат дума за колики. Затова се препоръчва максимално бебеносене в началото, по този начин може да се избегнат въпросните неразположения на червата. Защото това ги притеснява бебоците. Все пак за първи път оттам минава храна и то течна. Трябва да свикне. Аз съм готова със слинг за първите месеци и смятам активно да го ползвам.

# 563
Здравейте, скоро не съм писала, но реших да се включа, малко да помрънкам. На чакащите мами, как се чувствате? Вече в 38 г.с енергията е мираж, бих казала, че съм на "парцал" с извинение за грозния израз. Имам чувството, че вече нормален разговор ми е трудно да водя, защото в главата ми е само една мисъл... бебето и предстоящото раждане, очакването и постоянно наблюдаване за симптоми и дали не започва. Както се казва не остана и изхода е ясен, обаче вълнението ми е вече в повече и вече не мога, а и не искам да се разсейвам и отвличам вниманието от скорошното появяване на бебето. Снощи пак имах ужасни болки в корема, стягане, после ниско долу, като преди цикъл, толкова дискомфортно беше, че едва съм заспала. Днес обаче .... нищо. Все едно не е било. Това още повече ме напряга. И така в този пореден горещ ден, вкъщи, нищо правене си помрънках и на вас, за което ме извинете.
Честито на новите лъвчета, а на мамите, споделящи неволите с бебчетата.... не напрягате, даже сте полезни  Heart

# 564
Здрасти Sunshine0992  абсолютно като теб в 39 седмица вече отчаянието , нетърпението и умората са доста на преден план . Всичко те изнервя искаш просто да дойде момента. Аз доста се изнервих и притесних днес след прегледа , никакви симптоми и като се замисля , че може да се стигне до пренасяне , индуциране и всичко друго , доста се напрегнах.
На вече родилите и пишещите също мисля , че сте ни в помощ с вашите коментари .
Успех на всички ни ! Бъдещи и вече мами Simple Smile
Здравейте, скоро не съм писала, но реших да се включа, малко да помрънкам. На чакащите мами, как се чувствате? Вече в 38 г.с енергията е мираж, бих казала, че съм на "парцал" с извинение за грозния израз. Имам чувството, че вече нормален разговор ми е трудно да водя, защото в главата ми е само една мисъл... бебето и предстоящото раждане, очакването и постоянно наблюдаване за симптоми и дали не започва. Както се казва не остана и изхода е ясен, обаче вълнението ми е вече в повече и вече не мога, а и не искам да се разсейвам и отвличам вниманието от скорошното появяване на бебето. Снощи пак имах ужасни болки в корема, стягане, после ниско долу, като преди цикъл, толкова дискомфортно беше, че едва съм заспала. Днес обаче .... нищо. Все едно не е било. Това още повече ме напряга. И така в този пореден горещ ден, вкъщи, нищо правене си помрънках и на вас, за което ме извинете.
Честито на новите лъвчета, а на мамите, споделящи неволите с бебчетата.... не напрягате, даже сте полезни  Heart

# 565
Елиф, честито бебе. Да бъде здраво и много обичано! На теб леко възстановяване!

Баткото имаше много силни колики. Първо и много чакано дете, ни разказа играта на мен, таткото и бабата. Станеше ли вечер и от напрежение какъв рев ни очаква почти не си говорехме у дома. Така до 3тия месец. Какво ли не му дадохме-капки, масажи, черешова възглавничка, борината, нищо не помагаше. Сега с бебето от родилния дом му предписаха Био Амика, давам го и няма за сега мъка. Все пак на моменти се муси, проплаква, но не е каквото беше с баткото.
Кукличка , разбирам те, че търсиш варианти да облекчиш бебето си, пробвай нещата, които споделят мамите. Много е мъчително така няколко часа детето да плаче безутешно. На моето му помагаше гушкането ми и спеше на гърдите ми.

# 566
И аз от това се притеснявам. С първото ми дете, точно така се случи. Преносих я и вече нямаше накъде, трябваше да влизам за предизвикване. Изкарах всички контр.  на легло и всички екстри. Сега искам да станат нещата възможно най-естествено.
Здрасти Sunshine0992  абсолютно като теб в 39 седмица вече отчаянието , нетърпението и умората са доста на преден план . Всичко те изнервя искаш просто да дойде момента. Аз доста се изнервих и притесних днес след прегледа , никакви симптоми и като се замисля , че може да се стигне до пренасяне , индуциране и всичко друго , доста се напрегнах.
На вече родилите и пишещите също мисля , че сте ни в помощ с вашите коментари .
Успех на всички ни ! Бъдещи и вече мами Simple Smile
Честито на новите лъвчета, а на мамите, споделящи неволите с бебчетата.... не напрягате, даже сте полезни  Heart

# 567
Спокойно и аз съм в фаза мрънкане постоянно.
38+3 и вече се чувствам супер неадекватно, мисля дали съм купила и подготвила всичко, много ми е скучно от чакане, а енергия да правя нещо нямам никаква, изнервено и заядливо ми е, не знам как мм ме търпи, не мога да задържа концентрация и внимание върху разговор или филм... много сбъркана работа, голямо затруднение ми е да се въртя и ставам от леглото...

Честито на новите лъвчета, а на мамите, споделящи неволите с бебчетата.... не напрягате, даже сте полезни  Heart

# 568
Честито бебче, Елиф! Simple Smile
И аз не мога да се съглася за това с коликите - то си личи,че ги боли коремче. Става едно твърдо и се будят с писък,започва едно напъване и като пръцнат се успокояват и заспиват пак. Имало е дни,в които и при гушкане пищят от болка, докато не отделят газове, така че не е желанието да се гушкат,за мен.

# 569
Честито бебче! Heart
Спокойно, момичетаа, аз съм 40+4 Grinning
Вярвам ,че всичко ще бъде наред, само бъдете спокойни Hug

Общи условия

Активация на акаунт