Термин Август 2024 ♥ - тема 9

• 43 506
  • 754
  •   1
Отговори
# 540
  • София
За колики - и с двамата ми помагаха капки Абоколикен, пак от тях ще взема, ако се наложи. Затопляне на коремчето и много гушкане, както и да спи върху теб.

# 541
Може ли линк към тези кутии с дозички за АМ?

Аз се отчитам с първа по-дълга разходка с количката вчера - около 1 час. Интересното е, че нахранихме бебо точно преди да излезнем, с идеята да не се събуди гладен и да реве в количката (както ни се случи при първото излизане), но веднага след като се прибрахме, беше отново страшно гладен. Възможно ли е да огладнява така навън (спа през цялото време)?

Аз кърма вече почти нямам. Гърдите ми вече са меки и почти нищо не успявам да изцедя…Не че преди няколко дни като бяха твърди успявах да изкарам количества - абсолютния ми рекорд беше 40 мл след 30 Мин на всяка гърда. Оттогава значително по-малко…Онзи ден бебето като изсмука твърдата гърда (с 300 зора със силиконовото зърно), повече не се напълни, въпреки стимулацията и въпреки че пак го слагах.

# 542
  • Пловдив
Аз ползвах Лефакс, сега пак него взех.

Гери ето различни варианти
https://www.ozone.bg/mama-i-bebe/hrani-i-hranene/pribori-i-sadov … daptirano-mlyako/

# 543
  • София
Имаме предписани Биоамика и Биогая, ще пробваме и дано я облекчат и много гушкане ще има. Heart

# 544
Мами, интимната зона на момичетата как я почиствате?

# 545
За коликите, ние имахме много  предимно от БИО ГАЙА минаваха, но успоредно със затопляне на коремчето...въпреки ,че не ядях храни които могат да ги предизвикат.
За интима, нормално с водичка без натиск леко покрай страмните устнички, без да навлиза вода навътре, а иначе е нормално след раждане да има секрет.
 Аз да ви се оплача от вчера немога да си движа дясната ръка нещо ми стана с рамото и няма време да се ходи на лекар ,като знам и нищо не могат да ми изпишат, слагам лед но ефект нулев....като една жена  търпя и  движа ръка, но боли чак ми се плаче.
 Датата за секцио е идната седмица, то тогава ми е и термина, май не останахме много  с бебета в коремчето.

# 546
Pilala, при мен пък дясната изтръпва от поне месец, но ми казаха, че явно някой нерв и след като родя би трябвало всичко да си е наред. Hug
При мен нещата вървят към система , преносвам малко вече ,а бебо не иска да излиза Confused

# 547
  • София
И аз преносвам вече… след малко съм на тонове и ще видим какво ще ми кажат. Много ми е изнервено вече, не очаквах да изкараме дотук двечките.

# 548
И аз сега се връщам от тонове , контракции няма 🙂 миналата седмица имах 1,5 см. разкритие - термин 18.08 . Чакаме си , но и аз не мислех , че ще издържим до последно с този господин
И аз преносвам вече… след малко съм на тонове и ще видим какво ще ми кажат. Много ми е изнервено вече, не очаквах да изкараме дотук двечките.

# 549
Мами, интимната зона на момичетата как я почиствате?
С тампон за грим с физиологичен разтвор. Ползвам и някакъв нов продукт на мустела за почистване на памперс зоната без изплакване
Кукличка, като последен вариант за колики, можеш да пробваш сешоар. Не с много топла струя и отдалеч, за да не я претоплиш, но все пак да затопли коремчето…там и комбинацията със звука помага

# 550
Гамора, може ли да споделиш каква марка е каната. Той и мъжът ми се чуди за кана, каза, че бил намерил, но я нямало налична.

Мама Лиса, каква е тази кутия с дозички?

Аз още не съм родила,но съм набелязала в Емаг няколко варианта, ако ни се наложи да сме на АМ

.......

При  нас май почнаха колики (7 ден). Коремчето е подуто, реве безутешно по 3 часа вече втора вечер.
В статиите пише, че продължават до около 5 месец. Cry Много ми е жал.. Иначе педиатърката предписа капки от 10-ти ден.
Изцяло на кърма е, като се притеснявам, че от гърда не мога да засека колко яде, но си се храни на 3-4 часа. Приемам всякакви съвети за колики Flowers Four Leaf Clover Избягвам  боб, леща, цитруси, а от утре мисля и млечните да спра. За масажи май е рано

Моя близка ми препоръча скед опити на различни неща нещо, ноето са правили едно време бабите и е напълно безопасно и ако не помогне, то няма да навреди. От някой пазар на пакетчета могло да се намери парченца дърво "борина" се казва, то се запалва от 1та страна и се държи да опуши 1 чаена лъжичка отвътре и после тя става черна от пушека, слагаш няколко капчици кърма/мляко, размесваш и то става тъмно и се дава. Каза ми, че само това помогнало след опити на какво ли не от аптеките,а когато споделих с майка ми, тя ми каза че едно врмне е давала на мен и брат ми така.
Както и от тези торбички които са с черешови костилки (има ги в DM и в бебешките магазини),слагат се в милровълнова да се затоплят и се слагат на коремчето.

Последна редакция: пн, 12 авг 2024, 12:53 от Veronika_ilieva

# 551
  • Пловдив
Това за борината и аз съм го чувала, но не съм го пробвала.

# 552
Минавам и аз набързо. Кукличка, Лео от вчера (също 7 ден) е по-кисел и иска да суче по-често, после примерно заспива и става след 2-5 мин, после пък иска на гърда, ама като я дам и само се оглежда... поне при нас засега определено не са колики, а е само скокът в растежа. И с Макси сме ги карали подобно. Този първият е точно за да си стимулират повече мляко, така че честото сучене е логично. Може и това допълнително да влияе и при вас, ако е така до 10ти ден би трябвало да намали поне.

На момичетата, които още чакат, пожелавам търпение, ще дойдат скоро бебетата. Почти преполовихме месеца, а да ви кажа още чакаме доста включвания, така че не сте сами!

# 553
Аз вече съм склонна да се съглася с Ася Демирева, че колики не съществуват.

# 554
Аз вече съм склонна да се съглася с Ася Демирева, че колики не съществуват.

Здравейте, Mama2288! А, каква е теорията наместо коликите, бихте ли споделили, ще е много полезно за всички. Благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт