Термин Август 2024 ♥ - тема 9

• 43 502
  • 754
  •   1
Отговори
# 615
Момичета, в 36 гс съм и от няколко дни много ме болят зърната и сутиена ме дразни, усещането е като на изгорена/възпалена кожа, а видимо няма нищо. С какво да се мажа?

# 616
  • София
Момичета, в 36 гс съм и от няколко дни много ме болят зърната и сутиена ме дразни, усещането е като на изгорена/възпалена кожа, а видимо няма нищо. С какво да се мажа?

Лансинох крем за зърна.

# 617
Аз давам био гая следобяд, от вчера включих и еспумизан. Още няма колики, но профилактично го давам, за да не задържа газове. Пъпчето падна в деня на изписването, но са го отрязали много високо и ще го лепим, както стане на месец. Пръскам го с едно спрейче на биодерма за пъпчета (и такава имало Simple Smile ). От 20 ден вкарвам витамин Д
Марбела, не я меря, но я виждам, че суче и има достатъчно наакани и напишкани памперси. По това съдя, че наддава. Меренето преди и след кърмене е нож с две остриета, може да психяса майката излишно. За кърмените бебета важи правилото, че не изяждат еднакви количества през деня и ако попаднеш на по-оскъдна хранене, което не съответства на еди коя си таблица, ще се притесниш
Ася Демирева си е съвсем откриваем консултант. Помогна на една приятелка преди време със свръх лактация, а това си е доста сериозен проблем при кърменето

Последна редакция: ср, 14 авг 2024, 15:15 от Amelin

# 618
Здравейте момичета, отчитам се при вас, въпреки, че съм от септемврийските мами. Вчера 13.08. в 36+2 се роди нашата лъвица 3.00кг, 48см. Секцио по спешност, след цяла нощ контракции и невъзможност да предотвратим раждането. Добре сме и двете, сега следва раздвижване и да видим ще успеем ли да се кърмим🙂

# 619
Моят синковец на всяко хранене ака , в болницата казаха , че не е притеснително.Ама чак се чудя какво му остава в коремчето.

# 620
Фрезия честито, да сте здрави и всичко да е наред. Бързо възстановяване и успех с кърменето.
Аз с храненето се водя по него, като пусне окончателно едната гърда и не я иска, давам другата, пусне ли и нея давам шишето , защото започва да хапе ръце, да недоволства и да търси пак гърда, почне ли да бута шишето спирам. Е понякога задреме и се събуди след 10-15 мин и му дам още малко, но като цяло мисля че работи схемата и имаме достъчно напишкани и наакани памперси.

# 621
Моят синковец на всяко хранене ака , в болницата казаха , че не е притеснително.Ама чак се чудя какво му остава в коремчето.
И моят е така, баткото и той беше така. Докато са на кърма акат често, после по 1-2 пъти дневно. Понякога и са повече газове, но има ли малко изцапано на памперса го сменям, защото съм се нагледала из нета на подсечени бебешки дупенца и гледам да не се стига до там. Чакам 20ти я ден, когато сме на консултация да го измери лекарката и да видим качва ли колкото трябва, защото и аз се чудя наяжда ли се. Вечер прави по 6ч пауза и си спи, но през деня понякога на 30мин цока, понякога на 2-3 часа. Предлагам и адаптирано или изцедена кърма, но не хапва много. По това съдя, че би трябвало от гърда да се е нахранил.

# 622
Днес 14/08 се роди и нашият лъв Heart
Няма такова чувство!

# 623
На мен едното ми зърно се разрани и реших днес да цедя с помпата,обаче супер малко изцедих 😟първия път сутринта 30мл, след това към обяд още 20-30мл., очаквах поне 40 мл да се събере... май ще започна да давам АМ.

# 624
Симбо, Фрезия честито! Да са ви здрави бебчетата и бързо възстановяване! Наистина е така, щастието е неописуемо! ❤️

# 625
На мен едното ми зърно се разрани и реших днес да цедя с помпата,обаче супер малко изцедих 😟първия път сутринта 30мл, след това към обяд още 20-30мл., очаквах поне 40 мл да се събере... май ще започна да давам АМ.

Същата работа , миналата седмица цедях по 120 мл.
Не знам какво стана , отделно ми омекнаха гърдите.Той си хапва , опитвам се да дохранвам но повече от 10-20 мл не иска.Тоест това , което имаме гърдите трябва да му стига.
Реве от глад средно между 2,5 и 3 часа.

# 626

Същата работа , миналата седмица цедях по 120 мл.
Не знам какво стана , отделно ми омекнаха гърдите.Той си хапва , опитвам се да дохранвам но повече от 10-20 мл не иска.Тоест това , което имаме гърдите трябва да му стига.
Реве от глад средно между 2,5 и 3 часа.
С теб сме родили на една дата, колко мл. АМ даваш?

# 627
Общо кърма и ам -80мл, понякога спира на 70 и не го насилвам.Но има няма и плюе по глътка.
Меря го на везна преди и след кърмене( препоръка от болницата ,тъй като не се усещах кога гълта).
Та след като заспи тотално на гърдите му дават останалото до 70-80 да е ам.

# 628
Симбо, Фрезия, честити бебоци! Как мина раждането? Бързо възстановяване и много здрави дечица! Simple Smile
И моят ака на всяко хранене и аз сменям,дори и да е малко,защото и аз съм виждала разранени дупета и не искам да го причинявам на малкия Simple Smile

# 629
Фрезия и Симбо ЧЕСТИТО, бързо възстановяване и много търпение и сила Ви желая.
   Аз като една мама кърмила с много , ама много мъки и успяла 8 месеца,тогава  малката сама се отби, ви съветвам да не си причинявате излишен стрес. Мен лично като ме видяха че ми е рядка кърмата, веднага ми изписа една лекарка адаптирано мляко. Може би щях да спя повече и детето да не плаче на два часа всяка нощ.
          Освен това с много рани и кръв по време на кърмене, лоша захапка от страна на малката, реших че не съществува адаптирано мляко и щом тече ,значи ще яде а аз ще стискам зъби. Но това си е игра на психика. Ако просто дохранвате един ден кърмата сама ще спре, има много видове млека и съм сигурна ,че ще направите добрият избор за вас и вашите бебчета.

Общи условия

Активация на акаунт