Термин Август 2024 ♥ - тема 9

• 42 269
  • 754
  •   1
Отговори
# 630
Фрезия, Симбо, честита радост! Да растат живи и здрави и бързо възстановяване на вас!

И моят бебок ака почти на всяко хранене, но го сменям на всяко така или иначе между двете гърди да се разсъни хубаво за втората.

И аз до колкото знам с цедене се вади по-малко отколкото бебето изсуква само, така че не се притеснявайте прекалено, ако ви се струва малко.

Освен това за кърменето доколкото аз знам (не претендирам за компетентност) е важно спокойствието. И за цедене съм виждала колко помага докато се цеди да се гушка бебето или ако не е подходящо, поне да си го гледате дори и само на снимка да е. Освобождават се хормони, които подпомагат. Ако на някой може да бъде полезна тази информация, ще се радвам, че съм помогнала.

# 631
Аз днес реших да го изтегля преди и след кърмене. Показа около 100грама разлика, а иначе цедя по 50-60мл. После спа спокойно 4 часа, явно се беше нахранил.
Снощи доста плака имаше газове. От днес му давам еспумизан и е спокоен, дали е от него не знам, но дано минават коликите по-бързо.
Днес става на 14 дни, качил е около 400грама от изписването.
Доста му е суха кожата и се бели на люспи, особено по гънките на ръцете и краката.
Какво ползвате за мазане? Днес го намазах с бебешко олио на HIPP, до сега го мажех с лосион на Mustela.

# 632
И моят ред дойде!😊

Днес изрева малко лъвче - Вида 💗 47 см и 3,060 кг. в 38,6 г.с.
Планово секцио в Шейново, така и не се обърна. До този момент съм без думи какви професионалисти работят тук. От постъпването ми до този момент всички са изключително мили, грижовни и добри с мен. Нито съм с избор на екип, нито нищо... Оперира ме д-р Такева и екипът ѝ - бяха просто страхотни. Толкова много ме беше страх, но благодарение на всички около мен се отпуснах и всичко беше наред!
Нямам търпение да видя момиченцето ни утре!💗😇

Честито на всички, които не съм поздравила. А на тези, които още чакат - любов, вяра и спокойствие. Друго не трябва!💗

# 633
Хей, честито на новите мами! Честито щастие, да са ви здрави и спокойни бебчетата. На вас сили и леко влизане в новия ритъм Simple Smile

Към момичета, които предстои да родят, един непоискан съвет от мен, купете си хубави сутиени -за кърмачки или подобни, но да ви придържат добре, когато нещата станат големи и напрегнати... и също аз съжалявам, че не си взех от тия компреси гелове, сега се мъча като грешен дявол с импро компреси. При мен спирането на кърмата явно ще е болезнено и некратко, то нямаше кърма, а сега пък не.можем да я спрем (тия 20 мл) лесно и бързо.

# 634
Събуждате ли вашите бебоци да ядат? Понеже моя може да си пропусне едно хранене ако не го събудя. Доста дълбоко си спи.

# 635
  • София
Честито на всички нови мами! Да растат децата здрави и честити!
Относно кърменето мога да говоря много, но всяка майка трябва да усети кое е най-добре за нея и детето. Само не се обвинявайте! Всичко, което правим, го правим от любов към детето и няма майка, която да не се старае за детето си. Всичко ще е наред Flowers Cherry Blossom

# 636
Нирвана, честита госпожица!

Аз не будя никога бебе Grinning В болницата само го будех,когато трябваше да го оставям за 2 часа в бокса за прегледите,за да е нахранен и да не му дадат АМ,иначе не будя,дори и да пропусне хранене.

# 637
Здравейте и честито на всички родили, а на чакащите пожелавам успех и да им се случат възможно най-леко нещата! Revolving Hearts
Да се отчета и аз..на 11ти се роди и нашата дъщеричка Тея - 49 см, 2770 гр.
Всичко започна след поредния преглед, на който ми бяха казали, че почти нямам разкритие и шийката ми не мърда. Прибрах се пеша малко отчаяна, след това си легнах на дивана, после като отидох до тоалетна усетих, че нещо тече, но не бях сигурна . Като се върнах да си легна водите ми изтекоха доста стабилно, обадих се на лекарката и ми каза да тръгвам към болницата. Докато стигна контракциите ми бяха на няколко минути и доста силни. Приеха ме, сложиха ми обезболяващо и стана малко по-добре. След около 3 часа така ме приеха в предродилна зала, в която бях с още едно момиче, с което контракциите ни съвпадаха почти изцяло. По едно време като каза, че я напъва я провериха и видяха, че е с пълно разкритие и след около 10 минути роди. Веднага след това при мен стана абсолютно същото Laughing Няма да лъжа, болеше си ужасно, но пък чувството после да си гушнеш бебенцето е незаменимо и наистина се забравя всичко.
Всичко стана от 12 и 30 на обяд до 17часа.
Днес вече ни изписаха и сега ни предстои абсолютно сами да се справяме с всичко. И в болницата бебка беше почти през цялото време при мен, но сега като няма кого да извикам ако нещо не съм сигурна, ми е доста притеснено и се съмнявам във всичко.
Вие сега как си обличате бебчетата в тези жеги и пускате ли климатици. Сега тя е с едно тънко боди и ританки + завита с тънка муселинова пеленка на 2 слоя. По-рано ми се стори малко зачервена, заради рокличката, с която беше на изписването и се притесних да не се е претоплила, сега ме е страх дали това е достатъчно..направо не знам Smiley
Иначе аз се опитвам да я кърмя на 3 часа и малко, гледам да я събуждам, но понякога могат да минат много повече часове, в които  спи непробудно, а ако я събудя само лигави и не иска да яде, трябва да я върна да спи и след време пак да се опитам..

# 638
Аз през деня го държа по памперс на отворен прозорец,не го завивам. Навън излизаме към 19:00,когато не е толкова жега и го обличам само по боди с къс ръкав, ако от някъде го пече го завивам с тънка тензухена пелена,където го грее слънцето само. Спи също по боди с къс ръкав,завивам с чаршафче и спим на отворен прозорец. Първите дни го държах и през деня вкъщи по боди с къс ръкав, но после започна да се претопля и започнах да го събличам.

# 639
  • София
Честито на всички нови мами! Да са ви много здрави бебоците, а на вас бързо възстановяване! Hug

Аз ѝ слагам боди с дълъг или къс ръкав плюс муселинова пелена, но у нас сме с климатици, защото педиатърката каза 22-24 градуса за бебе. Просто я пазим от въздушния поток на климатика.

Днес я изтеглих, за 10 дни си е върнала родилното тегло. Много се притеснявах, че не знаех колко яде от гърдите.
Педиатърката каза, че трябва да я будя за ядене докато стигне родилното тегло, след това вече може на поискване,  не точно на 3 часа.

Мажа я с олио на веледа. Засега няма суха кожа, доволна съм от олиото.

# 640
Честито моничета! Май много малко останахме.
Аз искам да зачекна пак темата за хемороидите, надявам се някоя след нормално раждане да сподели какво е положението.
 Появиха ми се след първото раждане и изчезнаха месеци след това, но от скоро пак са тук и днес ми е особено дискомфортно.. Не знам мога ли да се мажа с нещо, а като си мисля какво ще бъде след напъните се чудя какво да взема и за болницата.. направо си ме е страх. Профенида съм го приготвила вече..

Моят непоискан съвет за обличането е да се водите по това как вие сте облечени, защото е много по-лесно да се прегрее едно бебе, те не се потят, няма как да се охладят.

# 641
  • София
Честито на всички мами за новите попълнения Heart живи и здрави да са !

Мога да отговоря на част от въпросите,,които сте обсъждали спрямо опита.,който имам имам с баткото.
1вия месец го будех, ако не се събуди на 3 часа. Кърмене ,после помпа. Наливах се с чайове за кърма.
 Бях наистина много спокойна,това е много важно за кърменето. Края на месеца беше наддал1500 грама.
Чувствах се като в един филм,само с това се занимавах, но се получиха нещата. Бях секцио . Надявам се и сега да имам тази възможност и да издържа с това темпо.
Не съм се притеснявала или навивала да е кърмене на всяка цена.
Днес ходих до ДМ и си взех една опаковка Аптамил Пронатура (видях, че е без палмово масло) ...да си имам ,че не се знае Simple Smile
Акаше почти на всяко хранене.

Тогава имах ужасни хемороиди ...мажех с Хималая. След раждането се скриха ,но съм имала периоди, в които са били проблем.
Сега нямам, покрай Великден само за една седмица ,но овладях положението.
Сега се мажа превантивно понякога след ходене до тоалетна и тоалет пак с Хималая.

Аз иначе си "мътя" и чакам следващата седмица Grinning Петък съм за последно на тонове и преглед.
Последните дни ме е обзел един страх как ще се справя с двете деца Simple Smile осъзнавам промяната явно чак сега хаха

Последна редакция: ср, 14 авг 2024, 23:30 от malinkiii

# 642
Нирвана, Съни 2 , ЧЕСТИТО , такива разкази за спокойно и приветливо раждане са балсам за сърцето.
  Аз отивам на тонове може би за последно ,другата седмица и насрочено секциото, без разкритие , без изглаждане......малко остана Simple Smile
 Малката не съм я будила, хранех на поискване, определено я обличах и ще обличам сега с  по-малко дрехи...много лесно се претоплят бебетата.

# 643
  • Пловдив
Баткото не съм го будила за ядене. И сега така ще процедирам.
Хемороиде от първото раждане се обострят през някакво време, мисля след това раждане да проуча лазерно премахване.
Няколко дни ми остават до термин, чудя се събота да мръдна до болницата за преглед или да си направим една хубава разходка семейно.
Със сигурност няма да навличам и ще работи климатик, че без него температурите са като пещ.
Живи и здрави всички лъвчета 💐

# 644
При мен нещата вече са драматични. Осъзнавам какъв грях си слагам на душата с тези думи, но не усещам връзка с бебето. А беше толкова чакано и желано. През целия ден на интервали си плача у дома. Не разбирам как да се успокоя, че все пак да потръгнат нещата с кърменето. Минаха вече 2 седмици, а аз повече от 20 мл не мога да изцедя. Чувствам, че потъвам. Като ме погледне буден целият свят се преобръща, но това са толкова редки моменти при мен. През цялото време съм в дупка и чувствам, че не се справям. Всяка смяна на памперси и къпане е някаква велика истерия. Не знам какво да правя. Чувствам се толкова излъгана в очакванията си.

Общи условия

Активация на акаунт