Термин Август 2024 ♥ - тема 9

• 43 517
  • 754
  •   1
Отговори
# 600
Въпрос към родилите, вашите бебета имат ли жълтеница?
Нашия има в някаква лека форма , кожата почти я избистри , но склерите на очите още имат отенък.На 15-ти ще ни подети педиатър , но нищо не му давам и се чудя правилно ли е?
Също давате ли вече витамин Д?

# 601
Magrat, при мен вече почти спря кърмата точно защото бебето не суче, само с помпата не стават нещата. Тези опити за кърмене, с ужасната вина, че нещата не се получават, ще ми останат голяма травма…Какви представи имах, а какво стана, нищо общо..Както хората казват, не си прави планове за детето, защото няма да се случат.

Витамин Д ни казаха след 20ти ден, Вигантол, забравих по колко капки.

Казаха ни и по 4 капки пробиотик Био Гая да даваме (в лъжичка) защото е секцио.

Днес бяхме на контролен преглед, бебчо е качил около 250 грама над рожденото си тегло.

# 602
  • София
Magrat, пробвай чайове и добавки за кърма. Аз пия чая на хип.
Поне при мен колкото по-често слагам бебето на гърда, толкова повече кърма има. Моята тръгна на 4ти ден след секциото.

Marbella, и нашето има лека жълтеница, но ни казаха да не даваме нищо. Педиатърката каза да предлагаме вода, за да изпишка по-бързо билирубина. Нашата обаче не се цака с биби и вода, иска си мляко и само него чинно цока. Sweat Smile

Вит Д имаме изписан от 20ти ден да даваме. Биогая и Биоамика капя директно в устата по време на ядене.

А кога пада пъпчето? Бебка е на 9 дни и ми е интересно вече. Имам чувството, че тъкмо ще свикна с къпането на течаща вода и ще падне. Grinning

# 603
  • София
За пъпчето - може и до към 20тия ден да остане, синът ми беше така. Последно прочетох от Др Бранков тук във форума, че не трябва по никакъв начин дс се обработва, даже и със спирт не трябва. А на двамата ги чистех със спирт, но не било добре, защото убивал полезни бактерии. Затова сега няма да правя нищо, ще го мия с вода, единствено смятам да не го пъхвам в памперса, за да има въздух.

# 604
  • София
И ние даваме Биогая и Биоамика, снощи успяхме да спим повече от час. 😁

Ние сме добре с бебето, той си цока кърма, пълним памперси. Пъпчето не е паднало, третираме си го както ни е казал педиатър.

Старият начин на живот ми липсваше точно преди да вляза да родя. Тогава цяла седмица плаках, беше нещо ужасно в главата ми. Първите два дни вкъщи не знаех какво се случва от липсата на сън.
Обаче гледайки продукта на нашата любов, нищо друго вече няма значение.
Няколко пъти вече пуска усмивки и успях да заснема. 🥰

На мен днес ми свали АГ конците и прегледа хематома. Общо взето вътрешен, подкожен, 5х5, коремът е жълт и ако не промени цвета си, няма да има нужда от оперативна намеса, т.е. промяната на цвят ще значи активно вътрешно кървене. Та си стискам палци все пак всичко да си бъде наред.

Това е от мен, чакам бебето да се събуди, за да го изкъпем и накърмя. 🩷🥹

# 605
Честито на всички за бебчетата 🥰 Аз искам да попитам следите ли влажността в жилището и какво съветват педиатрите по тази тема. Ние вчета взехме влагомер да проверим как е преди да се е появила бебка, но често отчита 35 до мах 41, а навсякъде пише, че 40% е минимума. Та се чудя да взимаме ли от сега овлажнител.

# 606
  • Пловдив
Гери, не чувствай вина 🍀
Промени гледната си точка - ако трябва да избираш детето да гладува или да яде АМ какво ще направиш? Ако отговорът е, че ще дадеш АМ значи правиш най-доброто за детето си в конкретна ситуация, което автоматично те прави чудесна майка.
Просто много се насажда колко естествено и лесно е кърменето...минах веднъж по тоя път, не стига, че сама се тормозих, но имах чувството, че в началото, който ме види това ме пита. В момента, в който казах баста се преродих.
Сега затова нямам очаквания и каквото дойде.
Тепърва започват различията между отглеждането на децата, така че моят универсален съвет е да не гледаш другите майки какво правят и как го правят.
Четеш за себе си и преценяваш.

Влажност никога не съм следила, нямам овлажнители, пречисватели и подобни.

# 607
Наде и ние стискаме палци всичко да е наред!🙏🏻🍀
Пъпчето ни още не е паднало и при нас. В болницата казаха с марличка и спирт и аз подвивам памперса , за да диша.
С това кърмене и дохранване и аз вече нз какво да правя и все имам чувството, че е гладен, а според мен хапва доста като се тегли чертата. Чакам педиатърката с нетърпение да видим как вървят нещата.
Витамини все още никакви не съм давала.

# 608
Честито на новите мами! Пъпчето в болницата го завъртяха няколко пъти,точно като ни изписваха и то падна. Явно акушерката прецени,че е готово. Слагах няколко дена само спирт и падна и съсиречето,друго няма да правя. Още не съм започнала с капките против колики,сякаш се справя сам засега сравнително добре,ако го видя,че се мъчи - тогава ще дам. Вигантола и ние след 21-ви ден по 2 капки ще започнем. Мъжът ми мери постоянно влажност,понеже на него все му е влажно,та беше взел влагоуловител, аз не намирам особена разлика,но е факт,че зимата събира към 2л на денонощие.
Иначе батковците още се радват на бебето,но засега майка ми взима единия през нощта(тя живее на 2 пресечки от нас), та сравнително спокойно съжителстваме все още. Като излизаме семейно навън искат да го гледат и пипат, то си е доста интерактивна играчка за тях Grinning Та засега е всичко супер,ще видим след 1-2 седмици като мъжът ми и майка ми се върнат на работа как ще се оправям докато започнат градина. Иначе говорихме и с педиатърката ваксината за коклюш да я сложи на 6 седмици,за да използваме,че батковците са вкъщи.
Относно жегите в МД, не беше толкова зле липсата на климатик, може да се отвори вратата към коридора и прозореца и става течение. Проблемът е,че леглата са кожени и мееега много запарват,направо се будех вир-вода. А относно шевовете: с първите 2 имах доста,сядах настрани. Пръсках с цикатридина и слагах профенид,а с първия ми правеха компреси в болницата с Браумол,после си взех и за влъщи-доста помогна,но тогава имах доста. С втория само с цикатридина третирах,а сега с нищо-изобщо не ги усещам,даже днес проверявах дали не са паднали, понеже грам не ги усещам,а свещичките не го отворих,директно ги подарих на едно момиче със секцио,понеже нямаше никакво обезболяващо. Иначе и първите 2 пъти имаше слаба болка,но по-скоро ми пречеше,че опъват конците.

# 609
Gerka99, напълно нормално е според мен всичко което чувстваш. Съдя по себе и приятелки с които съм си говорила след като родихме за първи път.
Чувствах се като затворник, закачен за помпата за кърма, да изляза и да хвърля боклука ми се виждаше супер разходка!
Абе..беше си ме ударила следродилната депресия.

За кърменето и тези “последни 20мл” минават ми и сега, минаваха ми и преди такива мисли. Как да се откажа и да лиша детето си от тази най-естествена храна.
Предишния път ми се наложи да спра кърменето от раз. И общо взето това “решение” ми беше наложено. Истината е че само с АМ ми беше мнооого по-лесно. Въпреки това сега отново се “напъвам” да кърмя.

# 610
Отдавна не съм писала, но просто нямам време. Бебка днес става на 14 дни и коремчето ни мъчи много 🥺 газове и подут корем, храни се предимно с АМ - Аптамил Комфорт 1, защото 3 дни след изписването моята кърма спря напълно.. Заедно с болките в коремчето, газовете и подутината започна и запек и не се изхожда без помощ от мен.. Бяхме на преглед и ни изписаха БиоАмика и Омнибиотик Панда, но още няма резултат. Също съм купила и Биогая и Вая биотик, но док. ни каза да не даваме Биогаята щом имаме запек за сега. Вие имате ли такъв проблем с този запек? Аз съм адски притеснена и плача заедно с нея когато се прегъва и почервенява, защото я боли.. Не мога да се храня и не спя за да я наблюдавам… Свалих 15 кг. за 13 дни, а бях качила 12 за цялата бременност. Сърцето ми се къса да я гледам така просто…

# 611
И аз съм с драма с кърменето, но за сега няма да се отказвам. Имам си как, която ми мъкне вируси и предпочитам да знам, че с кърменето съм направила всичко възможно.
Може ли някой да даде впечатления от консултанти по кърмени и цени. За София ако е възможно. Знам за Ася Демирева само, но ми се струва че там ще има опашка 😀

# 612
  • Пловдив
Mom to be, давай кокосово масло, ще забравиш за запека.
Аз имам една порцеланова лъжичка от комплект с чаша и в нея давах. А може да добавиш директно в АМ.

# 613
Lallzz, виж тук има консултанти по кърмене, които консултират безплатно по телефона, моя приятелка ми препоръча: http://www.podkrepazakarmene.com/consulting, избираш кой град си и се обаждаш. Те консултират само по телефона, или по вайбър. Мога да препоръчам от град Варна, Елена Георгиева, тя ми отдели доста време, да обясни как са нещата.( отговаря за район Младост, Варна). Аз нямам голям напредък още, цедя се основно, до 2 -3 хранения успявам да направя за бебка с кърма, но коства доста време, нататък незнам как ще се оправя. Ден за ден го мисля. По препоръка на консултанта водя и дневник. Опитвам се и да я слагам на гърда почти всеки път, има малки наченки, но по скоро се приспива сама на гърдата и съвсем малко засуква. Ако не стане, ще се цедя до когато мога.

Последна редакция: ср, 14 авг 2024, 10:43 от Lenka_09

# 614
Благодаря, не бях се сетила и не знаех, че може де ❤ И аз давам в порцеланова лъжичка капките

Mom to be, давай кокосово масло, ще забравиш за запека.
Аз имам една порцеланова лъжичка от комплект с чаша и в нея давах. А може да добавиш директно в АМ.

Общи условия

Активация на акаунт