Термин Август 2024 ♥ - тема 9

• 43 525
  • 754
  •   1
Отговори
# 585
Момичета, колко измериха вашите бебчета в 36гс.?

# 586
Палома и Елиф, да са ви здрави момченцата! Бързо възстановяване Heart
Марбела, 13 ден вече не спада интересът на тригодишното Simple Smile
Flower4, нормално е и повече дни да не ака, ако е изцяло на кърма
Не знам дали има връзка, но единственият, който нямаше колики от моите, е носен в слинг почти постоянно (за да са ми свободни ръцете за двугодишното). Сестра ми ми е поръчала сега слинг, чакам го с нетърпение
Един непоискан съвет за увеличаване на кърмата - кърмене и от двете гърди (достатъчно дълго, за да се изяде и задното мляко) и като свършите с втората, пак отивате на първата. Това за няколко дни е достатъчно да увеличи кърмата, но пък си е времеемко, невинаги може да се съчетае с домашните задължения

# 587

Flower, нашето не акаше, като му смениха АМ. Направихме му миниклизма след 3 дни неакане, изписана от лекар, изака едно голямо зеленикаво ако и от тогава уж са ок нещата. С което искам да кажа да не се притесняваш, ако ви изпишат клизмичка. Но другото е, че може да не му стига кърмата и затова да не ака. Буди ли се за ядене или е по-успано. Защото лекарката каза, че като им падне кръвната захар, даже може и не сигнализират, че са гладни, а да спят. Консултирай се с педиатър най-добре.

Ами нормално се буди горе долу през 3 часа, вечер спи повече. Освен днес, ако не стане ще звъня на педиатъра.

# 588
Палма, честит да е Илиян! Жив и здрав да расте и бързо възстановяване на теб!

Flower4, не бих се притеснявала. За изцяло кърмени бебета при нас казват нормата е между 6 на ден и веднъж на 10 дни. Ако забележиш, че има повече дискомфорт тогава бих търсила евентуално помощ.

Пилала, да ти вдъхна малко надежда, с първото ми изтекоха водите малко повече от седмица след термин, после започна предизвикване и от там чак тръгна някакво раждане. Сега второто все пак се накани точно ден преди термина и започнаха контракции. Така че не е изключено да се реши да тръгне и самичко след като първото е преносено.

Марбела, при нас пък спадна интересът. Все още го има, иска да го пипа като се прибере от градината, но след като си измие ръцете и го погали се връща към игрите навън и само от време на време се сеща да го види какво прави или да иска да го пипне, най-вече ако малкия се размрънка да яде.

# 589
Ние от вчера сме си вкъщи.Последните 2 дни в болницата беше само на кърма, единия ден беше наддал 60 грама , на другия ден ги свалил.И чак ми се караха едва ли не.Даже педиатърката натърти , че било рано за изписване.Че да не съм го взела аз това решение.🤦♀
Та от вчера го меря преди всяко хранене.Явно някои пъти му се спи повече и не изяжда достатъчно.Та дохранвам кога с кърма , кога с адаптирано.
Но много се напрегнах и стресирах сега с това мерене.
Вашите бебета дето са кърмени как наддават имате ли наблюдения?

# 590
Аз се опитах да го претегля(на кухненсата везна 😄) +180-200гр е от петък  Ще се опитам пак в петък да видя.
Много се чудя за дохранване, но щом спи,след ядене явно му стига, не знам...
Педиатърката каза на 20.08 (тогава ще е на 15 дни) да оитдем затеглене.

# 591
Недейте постоянно да го теглите, ще се побъркате. Ако пишка и ака значи всичко е ок. Може да предложите кърма или АМ от шише и детето няма да го приеме, ако е сукало добре.

# 592
Момичета, колко измериха вашите бебчета в 36гс.?

В 36+5 я измериха 2.600 кг.
Аг каза, че си върви добре.

# 593
Свърши работа преди малко💩💩💩
Много като количество, но с нормална консистенция
Обче е кошмар като е по гръб и като сменяме памперси, едвам успявам, голяма истерия почва, не знам защо така

# 594
И нашето плаче като е по гръб за смяна на памперса. Щом е по гръб, значи е гладен, иначе го сменяме на една страна.

Ние тотално сме изтървали да го слагаме по коремче. Чакахме да падне пъпчето, а то падна чак онзи ден.

Какво ще правите/направихте с пъпния остатък? Аз нямам сантимент към него и бих го хвърлила, но се чудя дали пък няма да се появи някакъв сантимент и дотогава да пазя това нещо...

Пъпчето, като се затвори вътре останаха неща от пудрата, ще си излязат ли някак си. Изобщо всичко ми се вижда толкова неясно, за всяко нещо се чудя и притеснявам...

# 595
Защо да сте изтървали да го слагате по коремче? Ние го правим от 2-3 дни, на 2 седмици е.

Активна гимнастика имате ли? От кога се ползва?

Памперси сменяме само по гръб, настрани ми изглежда много неудобно.

Пъпчето (само органичната част разбира се, без щипката) ще хвърлим по някой връх в Пирин. Мъжът ми е голям планинар и иска и у детето да има любов към планините.

Момичетата първескини, вече родили, как се чувствате? Аз все още съм доста шашардисана, имам чувството, че съм в някакъв филм или сън. Хем се радвам на бебето, хем си искам стария начин на живот и още не мога да се напасна на новия…

# 596
Спомням си в МД ни казваха да сядаш както си сядаш и много бързо ще зараснат шевовете. Тъкмо против това седене на една страна бяха, но не знам дали са прави, при мен много бавно зарасна и дълго време имах болки и дискомфорт, с какво ли не се мазах и пръсках..

Снощи събрах багажа за болницата, че мъжа ме заплашваше, че няма да ми донесе и четка за зъби, ако продължавам да протакам Sweat Smile .
Силно се надявам да не пренося отново и абсолютно съчувствам на тези, които вече са на/след термин. От друга страна в това отвратително време изобщо не си представям как ще седя с новородено в болнична обстановка, с лохии, със следродилното потене и без климатик. Изключително потресена съм в 21 век да нямат в МД климатици, при все че правиха ремонта на 12ти етаж 2021, за мен е недопустимо.

# 597
Герка, стария начин на живот - не, защото старият начшн на живот, който помня, е бременността Grinning Но си искам тялото - да не ме болят гърдите и да си ходя до тоалетна нормално. Ето сега не знам защо ме болят, цедях ги чинно през 3-4 часа, все си пускат по 20 мл общо, но ме и болят и са тежки и чувствителни.... Искам да спра с това цедене и да си мине само на АМ, но в същото време ми е много мъчно да кажа ето ти за последно 20 мл. То е малко, но като събера за денонощие 1/4 от хпаната му е кърма. Дали има шанс да се поразтикат нещата, да стане повече, как мислите?

# 598
Маграт, от това, което знам (нямам още опит), на изстискване винаги е по-малко кърмата, отколкото ако бебето само засмуква. Може да направиш power pump - 10 мин. помпаш, 8 почиваш, 10 помпаш (на една гърда това,но за точната схема по-добре потърси в интернет или питай някой консултант/акушер), НО по принцип май консултантките не го препоръчват, защото може да доведе до хиперлактация. Да слагаш бебока на гърда е най-правилната стимулация Simple Smile

Последна редакция: ср, 14 авг 2024, 11:13 от slanchogledka^

# 599
  • Пловдив
Magrat, ще ти спре постепенно, ако е като при мен, между другото това е най-добрият вариант, без хапчета.

Общи условия

Активация на акаунт