Термин Август 2024 ♥ - тема 9

• 42 061
  • 754
  •   1
Отговори
# 660
При мен нещата вече са драматични. Осъзнавам какъв грях си слагам на душата с тези думи, но не усещам връзка с бебето. А беше толкова чакано и желано. През целия ден на интервали си плача у дома. Не разбирам как да се успокоя, че все пак да потръгнат нещата с кърменето. Минаха вече 2 седмици, а аз повече от 20 мл не мога да изцедя. Чувствам, че потъвам. Като ме погледне буден целият свят се преобръща, но това са толкова редки моменти при мен. През цялото време съм в дупка и чувствам, че не се справям. Всяка смяна на памперси и къпане е някаква велика истерия. Не знам какво да правя. Чувствам се толкова излъгана в очакванията си.

Вятърче, кураж, мила, ще мине! Това е период, много жени минават през това, дали са  baby blues или по-сериозна депресия, знай, че е нормално и ще мине! Аз също още не мога да се успокоя и редовно си плача, определено си искам обратно спокойния стар начин на живот…Бебето е много желано, борихме се години, имам и спонтанен аборт, процедури и тн, но просто изобщо не бях подготвена за това, което ме чака. Според мен една от основните причини за това състояние е, че кърменето не ни се получава…И сме програмирани да се чувстваме като тотален провал заради това кърмене! Аз упорито продължавам да го слагам на гърда, но освен да ми дъвче болезнено зърното, както и да реве истерично след няколко опита, нищо друго не се случва…Помпата не мога да я гледам, прибрах я вече. Успокоявам се, че почти всички бебета биват дохранвани, повечето ми приятелки са отгледани на АМ, а са станали страхотни и здрави хора…Но чувстото на вина е ужасно и аз не мога да го преодолея, пречи ми да се радвам на детето и да се отпусна, въпреки че вкъщи всички ми повтарят как правя всичко по силите си и просто трябва да приема фактите. И да продължа напред..все пак това дете ще има нужда от здрава и щастлива майка следващите поне 20 години 😆

Даваме вода, съвсем малко, но даваме.

Имаме всякакви шишета, на Филипс Авент Натюрал им сменихме бибероните с номер 3, защото с номер 2 изобщо не успяваше да хапва. От Нук не съм особено доволна защото започна да се огъва навътре  биберонът докато го храним.

На колко време трябва да се сменят бибероните? Мисля да поръчвам от Амазон пак защото разликата с цените в БГ е осезаема.

# 661
Момичета, малък ъпдейт от мен. Днес бях на тонове, засекоха се контракции, но все още не са силни. От снощи съм с нерегулярни, но определено осезаеми болки и стягания. Днес са по-слаби. Коремът е паднал видимо.
38+5 г.с съм вече и нямам против да се случва вече чудото  Grinning Предполагам, че вече е близо, защото вкъщи нетърпението е огромно.
Честито на новите мами. Бъдете здрави, момичета, вие и вашите бебчета.  Flowers Hibiscus

# 662
  • Пловдив
MayaJane, за ужас на повечето майки да, нищо етикирано като "бебешко" не съм ползвала /включая перилен препарат, омекотител и не знам какво още има на пазара/. Като подчертавам, че детето ми няма атопична кожа.
Имал е кожен проблем, който към днешна дата, след три "светила" в града няма наименование и предписват кортикостероид /въпросния проблем се появява примерно един път в годината и след 10 дена изчезва с мазане и без мазане 🤷, в различно време на годината, не го сърби, не го боли, не е заразно за околните/. Последно лекарката предположи, че ще го израсте.
Взимала съм единствено вода бебелан, защото нашата вкъщи наистина е кофти и самите ние почти не я консумираме, като започнах да захранвам, започнах да добавям изворна или трапезна и приключих с бебелана.
Детето ми израсна на земята с кучето, застилах и изсипвах играчки, дрънкалки т.н.
И до ден днешен понякога спи на земята, като си сваля целия антураж от леглото, много и навън ми спеше...на вилата и така се е случвало

И отново непоискан съвет: нагодете децата към семейния начин на живот, а не семейството да се нагажда към бебето.
Звучи егоистично, но за мен е здравословно.
Почти не променихме стария си начин на живот. Примерно докато беше топло вечер излизахме, детето заспиваше навсякъде, после само местихме в леглото. Като захладня, се събирахме с приятели вкъщи, първо така без да искаш все някой те замества за кратко, щото нали чуждото дете обикновено е еднорог, второ свикна естествено с непознати, с шум и т.н.
Пътуваме от както се е родил, надявам се да му предам любовта към природата.
Никога детето ми не ме е спирало. Виждала съм се с приятелки. След няколко месеца на цедене, когато на човек не приличах и бях като бледо копие на себе си, казах баста...и нещата взеха, че се наредиха.
Нещата за мен бяха най-тегави от прохождането до проговарянето /от двегодишен и половина до днес ходи на логопед/. Пуснах го рано на ясла, на принципа съм за качествено прекарано време с детето пред количеството.
Ако има кой да ви отмени за час-два-пет възползвайте се. Тази помощ е БЕЗЦЕННА, дори и да имате различия с майка/свекърва. Аз също съм им се ядосвала /майка поне ме слуша като ѝ говоря, дори и да не е съгласна, свекървата с времето се научи да се вслушва/, пенила, говорила на висок тон, но от разстояние на времето са много полезни в живота ни.
Оцених майка си, след като родих /никога не сме били близки и сега не сме приятелки/, пенсионерка е и е на възраст, но без да звъня, без да питам отивам просто и ѝ оставям детето като е болно примерно и ми е спокойно.

Майчинството не е сложно, ние си го правим сложно и обикновено очакване от нас имат чуждите хора извън семейството ни, които ни "наливат акъл", а не близките ни.

Съншайн, почивай си максимално, не стой будна като мен по време, когато нормалните хора са по баровете 🤣 или в леглата. За раждането си трябва отпочиналост.

# 663
Мами, които сте само на АМ, какви биберони ползвате? Ние сме взели на филипс авент natural response уж да са съвместими с кърменето, но кърмене няма, а храненето става много бавно от тях, детето заспива. Днес става на 20 дни, не можем да го накараме 60 мл да изяде...

А и сменихме АМ - сега е на Аптамил комфорт, което идва по-гйсто от предишното му Аптамил.

Просто се чувствам като най-тъпия родител на света.

Ако не заведа бебето на 20ия ден до педиатърката, какво следва. В Русе е хиляда градуса, ние трябва да го заведем пеша на 10-15 минути от нас.

Досега 3 пъти сме го водили при една неонатоложка на отделни прегледи и е обгрижен и наблюдаван. Какво толковя прави ЛЛ педиатър, ако само ще го изтегли и ще му измери обиколките?  Всичк3 ри ще водите на 20тия ден точно?

Вятърче, не го къпи. Ася каза да не ги къпем първия месец, за да се запази кожата ест хидратирана, и ние не го къпем, това щеше да ни довърши.

Аз затова реших да спра с цеденето и да мине само на АМ, за да имам време да му се радвам, да го нахраня спокойно с АМ, а не баща му го храни, докато аз се цедя. Сега само да ми мине тази тежест и болка в гърдитее се моля и да се отърсвам от спомена за цеденето.

А имате ли карма,понеже аз имам 2 3 капки само мъча го,но като няма карма не знам изобщо дали има смисъл,може ли някакъв съвет как спряхте изведнъж ли?

# 664
MayaJane, за ужас на повечето майки да, нищо етикирано като "бебешко" не съм ползвала /включая перилен препарат, омекотител и не знам какво още има на пазара/. Като подчертавам, че детето ми няма атопична кожа.
Имал е кожен проблем, който към днешна дата, след три "светила" в града няма наименование и предписват кортикостероид /въпросния проблем се появява примерно един път в годината и след 10 дена изчезва с мазане и без мазане 🤷, в различно време на годината, не го сърби, не го боли, не е заразно за околните/. Последно лекарката предположи, че ще го израсте.
Взимала съм единствено вода бебелан, защото нашата вкъщи наистина е кофти и самите ние почти не я консумираме, като започнах да захранвам, започнах да добавям изворна или трапезна и приключих с бебелана.
Детето ми израсна на земята с кучето, застилах и изсипвах играчки, дрънкалки т.н.
И до ден днешен понякога спи на земята, като си сваля целия антураж от леглото, много и навън ми спеше...на вилата и така се е случвало

И отново непоискан съвет: нагодете децата към семейния начин на живот, а не семейството да се нагажда към бебето.
Звучи егоистично, но за мен е здравословно.
Почти не променихме стария си начин на живот. Примерно докато беше топло вечер излизахме, детето заспиваше навсякъде, после само местихме в леглото. Като захладня, се събирахме с приятели вкъщи, първо така без да искаш все някой те замества за кратко, щото нали чуждото дете обикновено е еднорог, второ свикна естествено с непознати, с шум и т.н.
Пътуваме от както се е родил, надявам се да му предам любовта към природата.
Никога детето ми не ме е спирало. Виждала съм се с приятелки. След няколко месеца на цедене, когато на човек не приличах и бях като бледо копие на себе си, казах баста...и нещата взеха, че се наредиха.
Нещата за мен бяха най-тегави от прохождането до проговарянето /от двегодишен и половина до днес ходи на логопед/. Пуснах го рано на ясла, на принципа съм за качествено прекарано време с детето пред количеството.
Ако има кой да ви отмени за час-два-пет възползвайте се. Тази помощ е БЕЗЦЕННА, дори и да имате различия с майка/свекърва. Аз също съм им се ядосвала /майка поне ме слуша като ѝ говоря, дори и да не е съгласна, свекървата с времето се научи да се вслушва/, пенила, говорила на висок тон, но от разстояние на времето са много полезни в живота ни.
Оцених майка си, след като родих /никога не сме били близки и сега не сме приятелки/, пенсионерка е и е на възраст, но без да звъня, без да питам отивам просто и ѝ оставям детето като е болно примерно и ми е спокойно.

Майчинството не е сложно, ние си го правим сложно и обикновено очакване от нас имат чуждите хора извън семейството ни, които ни "наливат акъл", а не близките ни.

Съншайн, почивай си максимално, не стой будна като мен по време, когато нормалните хора са по баровете 🤣 или в леглата. За раждането си трябва отпочиналост.

Десислава, благодаря за изчерпателният отговор, искрено се надявам да останем в контакт, поради сходство на вижданията, и моите са малко нетрадиционни. Ще видим като дойде бебето. Много съм съгласна с Вашият подход за нагласяване на живота на бебето спрямо родителите. Благодаря и за снимката на детенцето ви в градинката, напомня ми за моето детство. Искрено се надявам, че и за моето детенце ще намеря такива възможности, че не живеем в България и тук е малко по-различно, няма ги българските села и поляни, но все ще измисля начин.

# 665
Вятърче , ама изобщо не го мисли, нормално състояние след раждане, жесток скок /спад в хормоните. Помня че бях в някакво такова състояние с дъщеря ми , защото бях затворена вкъщи с бебе, сама и се опитвах да съм перфектна, този път мисля да карам нещата по отгоре да дам шанс на таткото да се изявява на каката също , а аз да си почивам когато той спи и да шетам когато е буден.
   Вода опитвах да давам с първото дете, но тя не искаше и да чуе , беше си само на кърма, нито чайове за колики нищо, със зор и давах по една глътка след кърмене колкото да и изплакна устата, т.е до 8-я месец никога не пи вода от шише и да го изпие или за ден например. Педиатърката тогава каза тя щом си суче не й трябва вода.

# 666
  • Пловдив
Ние сме в село, на минути от областния град...ами и тук ме гледаха като извънземно, когато го пусках навън по памперс, вървейки бос и прибирайки го като маймунче. Израснала съм в големия град, не искам такова детство за децата ми /при все че по мое време поне родителите бяха спокойни и сме били до късно пред блока/.
Искам да има до колкото е възможно онази селска свобода от едно време, има кога да си слага "дрехите за излизане" и да се пази чист.
Сега му е времето да се прибира мръсен, с издрани колена и т.н.
Детството е най-добрата инвестиция за детето. ❤️

За бебето ходихме да взимаме шезлонг-люлка от близко село...хората ни поканиха в дома си, предложиха сок на детето и нас, да поиграе с играчките на тяхното дете - непознати, които никога не са ни виждали, много топло ми стана и много мъчно, че вече това е рядкост, че все по-малко допускаме приятели в домовете си, че с повечето хора идва време, където нямаме време, че се заключваме.

# 667
Здравейте!
Аз минавам да се отчета, днес 15.08 в 7:44 се роди малкото ни съкровище Яна 🩷 с планово секцио - 2830гр. и 49см висока.

За последните 2 седмици не беше надала нито грам, а беше много активна в корема ми, днес се оказа, че не е имала никакви околоплодни води, но всичко с нея е добре. Сега съм в реанимация и мога да вдижа крака и няма болка за сега, но скед час казаха, че ще дойдат да ни вдигнат за няколко крачки. Бях много стресирана и уплашена за операцията, а всичко мина много бързо и добре, нищо общо с бръмбарите в главата ми 😀, на всички които им предстои съветвам да не изпадате в "паника" като мен. Не знам как ще е следващите дни, но до сега няма никакви оплаквания.

# 668
Ще споделя един хак, ако може да се нарече така.
Стъклените шишета на DM са напълно съвместими с бибероните на Аvent Anti-colic .

# 669
Вероника ,ЧЕСТИТО, чудесно е че се чувстваш добре, това е много важно. Как така не са разбрали ,че околоплодните води са намалели ти беше ли усетила нешо да изтича например?
     На моите тонове днес за пръв път доктора поиска да ги повтори и откарах към 45 мин на запис, аз лично ги чувах по бавно от нормалното и по едно време дори заглъхнаха....което ме притесни. После на втория запис се изказа че било бебето уморено на първия запис, което пак не ме успокоява.
   Искам да попитам момичета ,които са в Германия, Вики и Деси и двете бяхте със секцио......, какви лепенки /пластири ползвате ,за да мога да си взема нормално душ и какви болкоуспокояващи вземате. Предвид,че се пада неделя да ме изписват искам да съм подготвена и да съм ги купила , а не да питам в болницата какво и как , защото не знам колко ще съм в кондиция. Още повече ,че в Бг ползвах профенид , а тук не намирам и няма такъв продукт само ИБопрофен и то за пиене , аз държа на свещички ,действат по бързо и не се усвояват в кърмата...  Благодаря предварително Simple Smile

# 670
Не знам как не са разбрали, вчера бях на профилактичен преглед в деня прези секциото при лекаря, който ме изражда, споделих това, че бебето е много активно, не се спира и не боли от движенията, но не ве стяга да имам контракции. Тоновете били нормални ми казаха от 130 до към 150, мойте скачаха до 190+, но тя и за тях не спря да мърда. После видяха на ехограф, че не е качила абсолютно нищо вече 2ра седмица, нищо за води. Разбрахме се, че предварителния план за планирано секцио днес остава и си тръгнах. Води и аз се учудих, ходех да пишйам не рядко, но норнално, никъде не съм  имала никакво изтичане, а казват, че видите не можеш да ги контролираш като пишкането и ако тръгнат просто си течеш. Освен докато се къпя да са изтекли без да разбера друго обяснение нямам 🤷‍♀️ а болки нямах, единствено от движението на бебчето доста, но сега ми казаха, че било от това,че нямала води и съм усещала много повече движенията.

Вероника ,ЧЕСТИТО, чудесно е че се чувстваш добре, това е много важно. Как така не са разбрали ,че околоплодните води са намалели ти беше ли усетила нешо да изтича например?
     На моите тонове днес за пръв път доктора поиска да ги повтори и откарах към 45 мин на запис, аз лично ги чувах по бавно от нормалното и по едно време дори заглъхнаха....което ме притесни. После на втория запис се изказа че било бебето уморено на първия запис, което пак не ме успокоява.
   Искам да попитам момичета ,които са в Германия, Вики и Деси и двете бяхте със секцио......, какви лепенки /пластири ползвате ,за да мога да си взема нормално душ и какви болкоуспокояващи вземате. Предвид,че се пада неделя да ме изписват искам да съм подготвена и да съм ги купила , а не да питам в болницата какво и как , защото не знам колко ще съм в кондиция. Още повече ,че в Бг ползвах профенид , а тук не намирам и няма такъв продукт само ИБопрофен и то за пиене , аз държа на свещички ,действат по бързо и не се усвояват в кърмата...  Благодаря предварително Simple Smile

# 671
  • София
Честита да е Яна! Да расте здрава и щастлива! Flowers Tulip

След секциото нямах много сили и имах доста болки така че първия ден изобщо не съм пускала помпата. На 2-ри и 3-ти ден пусках само на режим стимулация, през 3 часа по 10мин на гърда (по съвет на акушерка) и изтичаха само капки тук таме.  На 4-тия ден, когато ни изписваха потръгна леко по 10-20мл и храних смесено за един ден (преди това в болницата си беше изцяло на АМ). На 5-ти ден мина изцяло на кърма и засега държим фронта.
Надявам се да съм била полезна.

И нас ни посъветваха да даваме вода, за да изпишка по-бързо билирубина, но упорито отказва вода и биберони. Дава си зор да смуче само ако има мляко. Sweat Smile

Аз имам един проблем с кърменето.
Бебка предпочита дясната гърда и яде по-продължително от нея и я изцежда хубаво, а лявата също я суче, но не я изцежда докрай никога, а с помпата не става така както го прави бебето.. В резултат гърдите ми са несъразмерни. Disappointed Relieved Нямам болки, бучки или друго, но направо се отчайвам. Слагам винаги първо на лявата, яде си, но я отказва доста бързо. Не знам вече как да я излъжа и как да я наместя, че да стане еднакво.

# 672
Elif9685, къпането (в някои дни просто обливане с вода) го правя най-вече с цел почистване на дупето, защото въпреки крема против подсичане, видимо побеляване и успокояване на кожата виждам именно след миене. А от крема съм доволна, защото съм го ползвала и за мои кожни проблеми без да съм бебе Grinning и знам колко бързо и надеждно действа.

Купената вана се оказа прекалено голяма за крехката ни възраст и за сега ми е по-удобно да го къпя в леген. Изкушавам се да го оплакна набързо на чешмата и честно, това е най-бързият и удобен начин, но при мен е трудно приложим понеже топлата вода е от централно захранване и първите 2-3 минути температурата е варираща от студена до много гореща. А на мен ми трябват именно 2-3 минути преди да е почнал да се съдира от плач. Така че легенът е само за смесване на водата Simple Smile

Някой облича ли си бебето в дрехи с дълъг ръкав? Още ми бяга логиката в това да охлаждам жилището на 24 градуса и да го навлека с дрехи с дълъг ръкав и чорапи. Държа у дома малко по-висока температура и обличам детето само с боди, а когато спи - го намятам с най-тънката пелена. Най-вече с цел, когато го изкарвам на терасата или на двора да не го шокирам много с разликата в температурите - все си мисля, че излизането от хладно на жега е неприятно, а и последващото влизане на студено може да го разболее. Вие как практикувате? В родилното климатикът уж показваше 20 градуса, но не спираше да работи, а аз през цялото време бях изпотена и имах усещането, че е поне 40 градуса в стаята. Та не знам дали реално стаята е била климатизирана и доколко можех да се доверя на усещанията си.

# 673
Топли водата и сам добавя АМ и ги бърка
Baby brezza

# 674
Здравейте мили дами, следя ви отдавна, но не съм писала в темата до сега.
Честито на родилите и успех на чакащите!

Днес изплака най-чаканият ни подарък, почти 10 год борба.
Добре дошла на Ния, 3740 гр и 54 см. Няма такава радост!

Общи условия

Активация на акаунт