Вятърче, кураж, мила, ще мине! Това е период, много жени минават през това, дали са baby blues или по-сериозна депресия, знай, че е нормално и ще мине! Аз също още не мога да се успокоя и редовно си плача, определено си искам обратно спокойния стар начин на живот…Бебето е много желано, борихме се години, имам и спонтанен аборт, процедури и тн, но просто изобщо не бях подготвена за това, което ме чака. Според мен една от основните причини за това състояние е, че кърменето не ни се получава…И сме програмирани да се чувстваме като тотален провал заради това кърмене! Аз упорито продължавам да го слагам на гърда, но освен да ми дъвче болезнено зърното, както и да реве истерично след няколко опита, нищо друго не се случва…Помпата не мога да я гледам, прибрах я вече. Успокоявам се, че почти всички бебета биват дохранвани, повечето ми приятелки са отгледани на АМ, а са станали страхотни и здрави хора…Но чувстото на вина е ужасно и аз не мога да го преодолея, пречи ми да се радвам на детето и да се отпусна, въпреки че вкъщи всички ми повтарят как правя всичко по силите си и просто трябва да приема фактите. И да продължа напред..все пак това дете ще има нужда от здрава и щастлива майка следващите поне 20 години 😆
Даваме вода, съвсем малко, но даваме.
Имаме всякакви шишета, на Филипс Авент Натюрал им сменихме бибероните с номер 3, защото с номер 2 изобщо не успяваше да хапва. От Нук не съм особено доволна защото започна да се огъва навътре биберонът докато го храним.
На колко време трябва да се сменят бибероните? Мисля да поръчвам от Амазон пак защото разликата с цените в БГ е осезаема.