Термин Август 2024 ♥ - тема 9

• 41 996
  • 754
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Честито, Десиссслава, много леко раждане си имала, браво!
Аз преносвам и правя всички неща, които Sunshine е споделила, няма никакъв ефект, освен че коремът почна да ме стяга повече. Не знам какво ще се случи, но изчаквам уикенда и ще трябва вече да влизам за пренасяне. В неделя имам преглед и се надявам или да съм родила до тогава, или да се види някакво разкритие. Майка ми вече е тук и ме отменя изцяло в грижите за децата. Това се случва изключително рядко и чак не знам какво да правя. Вчера 3 часа обикалях сама из Джъмбо и мола, с надеждата нещо да се задейства… поне си починах малко психически. Не се знае кога ще имам пак тази възможност. Желанието да си видя бебенцето и да го гушна вече ме побърква, затова гледам да не се съсредоточавам в тази мисъл. Успех на всички очакващи, още малко ни остава!

# 691
Честито на всички мами! Да бъдете вие и дечицата здрави ♥
Имам чувството че в тази група само аз не съм родила 😂😂😂 и все едно няма да се случи скоро. Нито контракции,нито нищо,само една жажда за кока кола и сладко 🤦🏽♀ Тъй като се надявам да родя естествено ходя по много,качвам стълби,клякам и чистя в нас. Дайте ми съвет още някакъв… в понеделник съм на тонове + преглед за разкритие и се надявам до тогава да направя поне едни 3см 😂 стискайте ми палци ♥
Съншайн, не си единствена спокойно. И аз това си викам сякаш последна ще родя от цялото ни "мини" общество тук. Аз пък имам болки от време на време, които изчезват на другия ден и това е сууупер гадно, защото си викам хайде сега .. вече... идва момента и после нищо. И аз се движа супер много и вкъщи шетане постоянно, но явно моментът не е настъпил. Ще настъпи няма друг начин и явно .... търпение и ще е когато най-малко очакваме.

# 692
Тук съм момичета термина е 25.08 секциото е за 21.08. ходя си с контракции с болки викам почва се ....... но след часове спират, не мога да се храня, почти не спя......само чистя и подреждам лягам вечер и сутрин се будя без болки. Имам моменти в които си мисля ,че мисля негативно и бебето този път може да тръгне нормално , ама не........ добре че насрочих това секцио , та май ще съм последна с родилите за август месец Simple SmileИмам чувството че ги изпишквам тия води от вчера така рита бебето ,че ме навежда на мисли ,че никак не му е комфортно и нещо го мъчи, побърквам ли се не знам.

# 693
Честито, Деси!! Страхотно раждане, благодаря, че сподели! ❤ Прекрасно е какво самообладание си запазила и колко бързо и безпроблемно е случило всичко.
Да сте живи и здрави и дай Боже с бебчето да се кърмите успешно и да не докосваш помпа!

Честито и на другите нови мами, на които не съм честитила, да сте живи и здрави, бебчетата да сучат яко, да не помирисвате следродилна депресия/ тъга.

Маграт, спокойно, нашият юнак също не беше акал 2 дни. Беше ми много притеснено, майка ми искаше да му пъхаме термометър в дупето, аз категорично отказах. Доколкото съм чела е нормално за деца на АМ дори до едно изхождане на 3-4 дни. Иначе имало някакви мини клизмички, дано да не ни се налага…
За захаросаната представа от семинарите съм напълно съгласна. И аз мислех, че така добре съм се подготвила теоретично за това кърмене ( книги, консултации, видеа, семинари, лекции), особено облъчването, че при всички ще се получи и всички имат достатъчно кърма…а реалността така ме халоса, че още ми се реве и определено ще ми остане травмиращ спомен.
Една мамоложка ми беше казала, че успехът на кърменето зависи предимно от бебето, или е смукач и всичко е тип топ или не е и не се получават нещата. Тогава обаче бях бременна в 4 месец и вече бях почнала с облъчването как кърменето зависи само от първи контакт кожа в кожа, правилно  поставяне на гърда и недаване на шише в самото начало…та не я взех насериозно! 😅

За наддаването, нашият беше с  около 250 грама над рожденото си тегло на 15 ден. Слабичко наддава, но си има всеки път напишкан памперс, наакан 1 на ден или на 2 дни. Където раждах имаме право на 2 контролни прегледа до 30 дни след изписването, там го премериха. Везна мисля да не купувам…само това ми липсва вкъщи!

Последна редакция: пт, 16 авг 2024, 14:30 от GerKa99

# 694
Деси, честито! Да ви е здрав и спокоен малкият Ивайло! 💙
Проблема с кърменето и аз го изживях много тежко, само рев, рев. Мъжът ми идваше да ме види в болницата за 5 минути, аз вместо да се радвамоще повече ревах. В къщи продължи същото реване. Щастлива съм, че получих от него страхотна подкрепа затова и чак сега осъзнавам, че най-важното е било неговото мнение и разбиране, а не на другите хора, които ми обясняваха, че кърменето не толкова сложно. И едва ли не виж моето дете е здраво защото е кърмено, а моето ще боледува сега постоянно защото е на АМ. Моят мъж също не е бил кърмен, още повече по негово време е нямало АМ, и майка му го е хранела с кисело мляко и си е добре, бих казала, че въобще не боледува, за разлика от мен кърмената, не изпускам промоциите за вирусите, всичко каквото мога лепвам. За капак на всичко приятелка ми изпраща клипче с лекция от ютюб колко лошо може да стане, ако бебето не се кърми. Както е и с подобно мнение е и за секциото. Смятам, че ако не кърмя и съм родила секцио няма да ме направи по лоша майка. След като спрях да слушам точно такива мнения пк въпроса се чуствам вече много по-добре. Защото отстрани е винаги по лесно да се коментира и да се дава акъл, но коментиращия не е бил в твоите обувки и да усети на каква цена и какви усилия си положил за да се случи това малко чудо, което държиш днес в ръцете си. Затова слушайте себе си, аз го осмислих това, за мен е важно само мнението на съпруга ми, той е моята подкрепа. Харесвам и групичката ни също затова, че никой тук не си налага мнението, четивата и споделянията са приятни !

# 695
Актуализирах списъка, ако съм пропуснала някого, извинявам се, нека си каже! Имаме 49 бебета вече в темата и чакаме още цели 24!

Деси, честит да е Ивайло, жив и здрав и бързо възстановяване на теб! Страхотен разказ и много хубаво раждане!

За представите и реалността, с първото бях решила, че съм супер подготвена, и всичко ще мине по идеален начин, изтекоха ми водите, забравих си подготовката и нищо не мина така както си го мислех аз. Но сега 3г и нещо по-късно, вече грам не ми пука, детето ми е здраво, весело и игриво, имаме невероятно силна връзка, а останалото са просто някакви спомени в миналото.

# 696
Колко ги мерят вашите бебоци към момента? Не родилите имам предвид.
А такива “приятелки” отпадат много бързо, каквото и да ти е мнението относно кърмене/раждане не смятам, че на прясно родила жена и е нужно да го чува.
За съжаление ще видите и колко са много тези, които ще отпаднат от обкръжението ви, но смятам, че хигиената в личните контакти е полезна.

# 697
Честито Деси. Да сте здрави с малкия и бързо възстановане. Честито и на тези, които съм пропуснала.
Моето момче май почнаха да го мъчат колики, снощи не спа много, но засега за щастие не е много.
Днес ни посети педиатърката и каьа че всичко е наред, зададох си хилядите въпроси подготвени от относно хранене, грижи и тн и макар и недоспала съм щастлива и спокойна.
В очакване съм на по-хладно време тези дни да можем да направим първите разходки, че вече мама ще полудее 😁

# 698
  • София
Gerka, съгласна съм, че или е смукач или не. Моето ако щеш и с главата надолу го сложи, пак ще си смуче мощно, а уж педиатърката каза, че е с къса юздичка и може да има проблеми с кърменето. Аз много се притеснявах за позите за кърмене и т.н. Госпожицата се намества както ѝ е удобно на нея и това е. Майка ми е на гости два дни и като видя какви пози заема бебето лошо ѝ стана.. Не трябвало ли да се държи еди си как си.. Няма нищо общо с лекциите и семинарите и мисля, че моят принос за кърменето е почти нулев Confused
А и малката беше на АМ в болницата с шишета нук, които текат като ги обърнеш. Изсмукваше млякото за под 1мин. Мислех си, че никога няма да засуче от мен или шише авент с 1 капка. Към днешна дата няма никакви претенции към шишета, биби и гърди.

# 699
Деси, честит да ви е Ивайло! Да ви носи много радост! Heart
Честито и на другите мами, които съм пропуснала да поздравя! Здрави и щастливи да са дечицата ви! Heart
Ние вчера бяхме на бебешка фотосесия. Малката беше много неспокойна, не й хареса да я преобличат и размотават по разни декори, въпреки че фотогряфката е супер и има невероятен подход към бебета. Четири часа се проточи сесията, кърмих я за успокоение не знам колко пъти, някакви кадри направихме все пак. Днес пак си е в нормалното спокойно настроение
Момичета, повярвайте ми, добра майка не ви прави това, че сте родили естествено или кърмите децата си. Мъчно ми е като чета колко разочарование носят тези две теми. Опитайте се да се преборите с мрачните мисли и да се насладите на времето с малките максимално. Дали сме живот и ни  предстоят години, в които трябва да даваме любов, грижа, да ги учим, да ги моделираме. Именно по това какви хора сме отгледали един ден ще ни “съдят” добри майки ли сме или не, а не по това с какво сме ги хранили ❤
Идея си нямам как ще се предпазваме от вируси. През септември започват училище и градина

# 700
Много добре казано, Амелин! ❤
Кукличка, радвам се, че мъничето суче толкова добре! ❤

Момичета, можете ли да препоръчате комарник за коша за новородено? Нямаме оригинален, искам да взема нещо бюджетно, някакви съвети? Количката ни е на Peg Perego.

# 701
  • София
Никога не съм си позволявала да коментирам кой как си гледа детето. Всичките ми приятелки, без 1-2, са с малки деца и си влизаме в положение една на друга, знаем колко е трудно и изтощително да обгрижваш дете. Синът ми е кърмен 2 години и съм чувала някое и друго подхвърляне не било ли твърде дълго и как вече нямало смисъл, но изобщо не съм ги отразявала. И не проумявам защо трябва да си изкажеш непоискано мнение по такива теми, но е факт, че масово липсва разбиране към чувствата на майката.

# 702
Мами, които сте само на АМ, какви биберони ползвате? Ние сме взели на филипс авент natural response уж да са съвместими с кърменето, но кърмене няма, а храненето става много бавно от тях, детето заспива. Днес става на 20 дни, не можем да го накараме 60 мл да изяде...

А и сменихме АМ - сега е на Аптамил комфорт, което идва по-гйсто от предишното му Аптамил.

Просто се чувствам като най-тъпия родител на света.

Ако не заведа бебето на 20ия ден до педиатърката, какво следва. В Русе е хиляда градуса, ние трябва да го заведем пеша на 10-15 минути от нас.

Досега 3 пъти сме го водили при една неонатоложка на отделни прегледи и е обгрижен и наблюдаван. Какво толковя прави ЛЛ педиатър, ако само ще го изтегли и ще му измери обиколките?  Всичк3 ри ще водите на 20тия ден точно?

Вятърче, не го къпи. Ася каза да не ги къпем първия месец, за да се запази кожата ест хидратирана, и ние не го къпем, това щеше да ни довърши.

Аз затова реших да спра с цеденето и да мине само на АМ, за да имам време да му се радвам, да го нахраня спокойно с АМ, а не баща му го храни, докато аз се цедя. Сега само да ми мине тази тежест и болка в гърдитее се моля и да се отърсвам от спомена за цеденето.

А имате ли карма,понеже аз имам 2 3 капки само мъча го,но като няма карма не знам изобщо дали има смисъл,може ли някакъв съвет как спряхте изведнъж ли?

Здравейте Elif , ако не го къпете бебето първия месец, ползвате ли някакви кърпички за личицето например или за ръчичките, въобще как работи тази схема с не къпането 1 месец. Благодаря ви.

П.П Ако може да споделите и линк/видео на Ася Демирева по темата, ще ми е много полезно.

# 703
Може да не се къпе цялостно често с косата, но лице, ръце, дупе, полови органи трябва да се мият с чиста вода.
Някой път може и да се обтрива с влажна кърпа по гънките, но цял месец без никакво къпане..
Например с косата може и 1 път седмично, нещо такова.
Ние като сме били извън града или на почивки и беше бебе ползвах мокри кърпички, а вечер дупето и другите сгъвки в малко легенче си носех.

# 704
Гери, слагам скрийншот на комарника и сенника от baby.bg

Нашият човек е на 21 дни днес и го измерихме, ние пък взехме везна, защото ми е притеснено как наддава. 3300, но не е акал от 48 часа. Как ви се вижда това, родев е 2900.

Ние мече му правихме мини клизмичка и добре му понесе, имаше мигновен ефект, но млеката не му понасят...

Да ви дам полезна инфо за вас, дано на никой не се налага. Ако ви се запуши каналче или задържите кърма (внимавайте като слагате бебето да спи въпху вас, не носете стегнати сутиени, не разчитайте като мен само на помпата, защото идват проблеми), та, ако се наложи, търсете някой да ви направи дълбока осцилация, това е физиотерапия, прави се от кинезитерапевти, може да се съчетае с радар и ултразвук терапии. Работете задължително с консултант по кърмене, по възможност професионален.

Последна редакция: пт, 16 авг 2024, 17:25 от Magrat

Общи условия

Активация на акаунт