Термин Август 2024 ♥ - тема 9

• 41 980
  • 754
  •   1
Отговори
# 75
Това Шейново по отношение на кърменето е не само е гола вода, ами и категорично вредно. Чисто физическо съдействие = нула, не говирум за консултиране или помощ, а просто за 5 минути едни ръце, при положение, че не допускат външни хора. Или може би да кажат поне колко пъти е дохранвано, по колко мл, колко памперса са сменени... Смешна работа, от 23 до 5:30 почивка за майките...

# 76
Мама, как си? Раздвижи ли се вече? Съжалявам, че получаваш такова отношение Sad Мислех, че в Шейново е като в Майчин Дом - след реанимация те местят в стая вече с бебето / бебетата?

# 77
  • София
Като чуя почивка за майката и ме втриса. С гладно новородено, което има нужда от мляко и близостта на мама, точно до почивки ще ми е.. Няма лошо майката да се наспи, но бебенцата си искат своето и ми е безумно да слагам собственото си удобство пред това на детето ми.

# 78
Вондито, така е,гледам да не съдя,но имам приятелки,които ми обясняваха,как им е било "екстра" така и после са щели и без това да не спят по цяла нощ, така че нарочно са заявили,че не искат бебето да е с тях. Аз лично,вторият път,когато не можех да съм с бебето пак не спях, защото само го мислех, не знам, може и в мен да си е проблемът. Като цяло, както казвах - всеки си има право на избор,просто не ми харесва на мен да ми налагат чужд. Мама, сигурна съм,че ще е ок кърменето, но напълно те разбирам за раздразнението.

# 79
  • Пловдив/Хихон Испания
Честита дъщеричка Арчи! Да ви е здрава, щастлива и много да ви радва!
На родилите мами пожелавам бързо възстановяване!:hugs:

# 80
Да е жива и здрава първата Елена в темата ❤🌹😍 Арчи, бързо възстановяване
Заради тази “почивка за майките” преди 14 години спретнах страшен скандал в Шейново и заплашвах със самоизписване. В крайна сметка ми дадоха бебето да е нон стоп при мен. Добрева ми позволи, а един от нейните до последно се инатеше

Последна редакция: нд, 28 юли 2024, 11:18 от Amelin

# 81
Честити бебета! И бързо възстановяване на майките! Чакаме още, тепърва започва бебевалеж!

В Шейново не ти дават бебето да е с теб нощем ако искаш?

Във Вита си спомням, че ни питаха дали искаме да са при нас бебетата. Моето бебе не беше при мен нощем,  през някаква част от деня също, защото имаше жълтеница и някаква инфекция и се провеждаше терапия. Честно казано беше ми по-спокойно като е при тях в този момент.
Аз й не кърмех заради моите лекарства, цедях се и изливах коластрата, голяма мъка ми беше това.
Дано сега имаме повече успех с кърменето в болницата. Искам обаче да го науча и да пие от шише, за да имам повече “свобода” и да мога да го оставя на някой за няколко часа ако се наложи нещо.
Дъщеря ми свикна да пие от шише, после се научи и да суче от гърда и нямахме проблеми с храненето.

# 82
Бях доста ядосана и на ръба на някаква караница, но се качих до неонатологията да си задам въпросите, там попаднах на старша акушерка, която наистина ми помогна. Донесох двете бебета и пробвахме заедно това, дето не засукваше. Тя каза, че понякога се поддавт по-добре на помощ от страничен човек. Бебетата бяха при мен от 10:30, в почти 16 ч. едното изобщо не прояви интерес да засуче, а по протокол не били хрнени от 6ч. сутринта. Ами успя да засуче, даде ми и възглавница за кърмене жената. И така... За момента и двете са сукали. Но, пак си има но. Все пак са още доста мънички и се успиват бързо и лесно сами. Гледам да ги будя, но не е много лесно. В една тясна стаичка с високо легло и наболявщ корем, едва се провирам между легълцата, за да лавирам между бебетата, когато ненадейно се размърка не това, което съм взела. Добре де, не се оплаквам много, а само малко, защо пък не. Нали за мен е най-важно какво е най-добро за бебетата ми. Има една неприятна сестра мисля от манипулационна, която от 100 км си личи, че нищо не разбира от кърмене. Започна да ми обяснява, че такива били правилата в болницата и толкоз. След естествено раждане ги давали на 6 час на майката. Питах що за малоумно правило без основателни причини... Питах я също тя колко време е кърмила успешно, за да има мнение - изпитателно мълчание.... Казах и, че старшата акушерка ми е помогнала за второто бебе и че тя лично дава бебетата по възможност до 2 час от раждането, при което следния коментар: това никога не е било правило тук. Тази за коя се мисли, а дойде само преди година.

Тааа, не, аз не съм негативна, съвсем обективно ви представих обстановката.

Засега и двете ми се упражнихя в сукане, имаха по 1 наакан памперс и след това малко пишан. Не е зле, в останалото време са кротки, спинкат, дремят, а при кърмене става голяма жега и ги събличам по помперс.

В къщи ще е по-добре! Иначе си имат добър сукателен рефлекс!

Една лоша новина: кърмих само от едната гърда. Изобщо не могат да захапят проблемното зърно. Пробеах да изцеждам тази гърда, но за 10 минути - нито капка. Не знам... Другата си има.

# 83
  • София
Нормално е, поизчакай още малко, и в другата ще се появи мляко. Слагай ги и двамата на нея, за да стимулират. Иначе за успиването - можеш съвсем лекичко да ги подръпваш по раменцата, за да не заспиват, като сучат.

# 84
  • Пловдив
Вярваме, че естественото майчино мляко е най-добрата храна за правилния растеж и развитие на бебето, защото количеството енергия, хранителни вещества и течности през първите шест месеца се осигуряват от него. Затова и тази година Медицински комплекс „Д-р Щерев“ ще се включи в Световната седмица на кърменето, която традиционно се отбелязва от 1 до 7 август. Събитието ще се проведе с възможност до 40 души на място в нашата аудитория и 99 души онлайн участници.

📅 Кога: Четвъртък, 1 август
🕠 Час: 11:00
📍 Къде: Медицински комплекс „Д-р Щерев“ или онлайн
📝 Участие: Необходимо е предварителна регистрация на следния линк: https://www.surveymonkey.com/r/Breasfeeding_week_2024
🎁 Всеки участник на място ще получи подаръци от нашите партньори, специално подбрани да подпомогнат вашия кърмачески път. В края на събитието ще се проведе томбола, където всички регистрирали се за онлайн и на живо присъствие могат да спечелят ваучери за безплатни консултации по кърмене.

👩‍⚕️ Лектори на събитието:
д-р Ирина Владимирова - специалист по детско хранене с повече от 20 години опит; работи активно в областта на детското хранене и е гост-лектор в множество инициативи.

ак. Мария Евгениева - акушерка, IBCLC и специалист по ранно детско развитие; консултира бъдещи и настоящи родители по въпроси, свързани с кърменето и грижите за бебето.

ак. Десислава Певтичева - акушерка и консултант по кърмене с множество допълнителни квалификации; работи в Медицински комплекс „Д-р Щерев“ и предлага консултации в кабинет и чрез домашни посещения.

📜 Програма:
Заличаване на различията – равен старт за естествено хранене на новородените
Разглеждане на разликите в поколенческите разбирания и различните школи по кърмене
Разбиване на митовете за кърменето с представяне на научно обосновани факти
Предоставяне на полезни съвети в подкрепа на кърменето

Не пропускайте тази уникална възможност да се информирате, да получите подкрепа и да се свържете с други майки. Очакваме ви!💖

# 85
От вчера нещо хич не ми е добре, разстроила съм се и само вися по голяма нужда в тоалетната, но не е вирус,нямам никакви други симптоми. Четох,че понякога организмът си правел естествена клизма преди раждането, някои жени и повръщали, мама каза,че е била с втория бонус,когато ме е раждала в самия ден. Цяла нощ имах контракции,почти не можех да спя,но не бяха нито достатъчно силни,нито -регулярни,че да тръгна към спешното. Мъжът ми дава зор да отидем да ме видят,но аз още не искам да вися там и да чакам в родилна. С предишните двама не съм имала такива драми с тоалетната. На някоя случвало ли се е? Сега съм по-добре,усещам бебето, коремът се стяга повече, отколкото ме боли кръстът,даже почти нямам болка вече и гледам да пия повече вода. Проблемът е,че вчера нищо не съм яла,днес изпитвам глад,но не смея да хапна нищо Grinning

# 86
  • София
Кога е термина? Снощи бях точно така за 4-5 часа. Разстройството си е признак за раждане, но трябва да има редовни контракции след това. Четох, че може и да е, защото бебето притиска червата. Аз си го обясних със слизането на бебето надолу, защото освен болки в кръста и корема, имах и лек натиск. Лежах поне 2 часа, подремнах малко и вечерта към 9 бях ок. Но аз с двамата последния 9ти месец имах всякакви оплаквания и преживяния, така че не тръгвам към болницата, освен ако не са редовни болезнени контракции.

# 87
Да и аз така бих постъпила,просто е ужасно,все едно са ми направили клизма(извинявам се за темата, която подхванах). От сутринта поне 5-6 пъти ходя. На 02.08 ми е терминът,сега съм 39+2. Иначе сякаш бебето си е високо още, но нали Славов каза,че това се гледало само за първо раждане,вече следващите можело в последния момент да слезе. Ще си чакам и ще си бедствам тук, явно Grinning Както следящият ми беше казал,когато следяхме дали плацентата ще се вдигне:"Трябва да има нещо ново,че да не ти стане скучно." Grinning

Последна редакция: нд, 28 юли 2024, 11:06 от Gamora

# 88
Аз миналия път преди да родя ходих така 4-5 пъти вкъщи в 00.

# 89
Колко време преди да родиш? Гледах,че ако това е предвестник на раждане е между 24-48 часа преди това,но други пишат,че е било буквално часове по-рано.

Общи условия

Активация на акаунт