Термин Август 2024 ♥ - тема 9

• 42 187
  • 754
  •   1
Отговори
# 90
  • Пловдив
В болницата, в която раждах клизма не правиха.
Естествено ми се приходи до тоалетната, някъде май като ми започнаха регулярните контракции /няколко часа преди раждането е било със сигурност/

# 91
Колко време преди да родиш? Гледах,че ако това е предвестник на раждане е между 24-48 часа преди това,но други пишат,че е било буквално часове по-рано.

Станах сутринта и се започна с ходенето. После контракции, болки и след няколко часа родих.
Но пак при всеки е индивидуално, следи се, може и да си яла нещо разхлабващо вчера.

# 92
Вчера явно е бил критичен ден Grinning
Аз също имах силна болка и пак към бедрото Confused Отидох на тонове, този път излязоха контракции, но не на често. Нощта беше спокойна и за сега все още е спокойно. Hug

# 93
Гамора, на мен ми се случи предишния път тази естествена клизма, но беше съчетана с контракции…това всичко в рамките на деня стана
Това е линк към ФБ страница за ръчно изработване на албуми. Получих такъв за кръщенето на дъщеря ми и много го харесвам
https://www.facebook.com/handmadeshineworld

# 94
Здравейте, момичета Simple Smile

В 35+3 съм. Утре съм на преглед и се надявам да чуя, че бебето вече се е обърнало. При последния преглед беше все още седалищно. Вецев ме изненада като каза, че няма проблем да раждам естествено предвид, че ще ми е второ раждане и първото е било естествено. Вярвам му, но косите ми настръхват при мисълта за естествено раждане на седалищно бебе. Секциото също не ми допада като вариант, но може би го предпочитам в сличая.

Мамите със седалищни бебета може ли да споделите къде най-често ги усещате бебетата? Аз я усещам предимно много ниско, но в последите дни започнах и на по високо да я усещам и се чудя дали пък не се е обърнала?!!?

# 95
  • Пловдив/Хихон Испания
Tsvety аз моят малкият го усещам само ниско долу и встрани. Последно на последната ФМ в 33 седмица му беше главата малко над пъпа и се беше разположил с крачетата на дясно, сърчицето му беше долу вляво го мериха. За тоновете също ниско долу ги хващаха. Не съм усещала ритане към ребрата или горе високо. Понякога се усеща там движение (мисля като се мести главичката).

# 96
И моята бебка е седалищно, усещам я и ниско и високо, като в ниското усещам крачетата как ме поритва, а високо се вижда даже кръгла главичка как се мести понякога 😁🥰. 37+5 съм и при мен не се обърна и нито аз, нито АГ е съгласна за естествено раждане и ще е планувано секцио тази седмица живи и здрави. Утре съм на последен преглед и тонове, а днес финално за не знам си кой път изчистих всичко вкъщи и стерилизирах буквално всичко и прахме дивани, тапицерии, спалните и столовете 😁 Преди изписването искането ми е само една прахосмукачка и един парцал. Нямам търпение вече да се гушна с малката 🥹🥰

# 97
И мен ме е обвзела една вълна на чистене…и мога да се разплача от нищото. Хормоните  ми са полудели и ме подлудяват и мене 😁! Вече се оглеждам като гърмян заек..и нещо някъде като ме заболи и почвам да се чудя дали не започва раждане, при всяко ходене до тоалетната оглеждам подозрително.
Само аз ли откачам така?

# 98
  • София
Аз бях така с първото ми дете. С второто ме хванаха лудите чак последните 2 седмици. Сега с това нямам време даже да мисля какво ми е. От сутрин до вечер някой все ме дърпа за нещо. Децата си искат своето, домакински задължения, постоянно изникващи задачки. Чакам си я и това е. Предстои ми да стягам багаж, да гладя и да разчистим място за кошарата.

# 99
Дами , да попитам , след 36-та седмица колко често имате прегледи?

# 100
Аз всяка седмица плюс тонове.

# 101
С тази бременност май всяка имах,но беше заради това,че бебето излизаше по-малко,(аз и фетална даже още една имах в 36-та). С предишните съм имала по 1 преглед и тонове. Вече към термин пак ме викаха 2-3 пъти тогава с първия, но него го преносих и затова.

# 102
Питам , че съм в дилема.Последно имах преглед миналия вторник.Този четвъртък ще ме приемат в отделението за наблюдение.
Аз съм от малък град и утре ще ходя до родилното да ми пуснат едни тонове , но се чудех дали да питам за преглед/доплер или по-добре да си изчакам четвъртък , за да не се филмирам излишно.
При мен главното притеснение е старата плацента.

# 103
  • Пловдив
С първото изобщо не съм чакала и дебнела.
Сега просто си знам, че може да не стигне до термин.
Най-вероятно утре ще ми е последния преглед 37г.с. На тонове не съм ходила.
Трябва да мина през Пепко да взема кутия, че днес прах бебешки играчки, да има къде да ги прибера.
Имам из нас да подреждам, ама я карам яваш-яваш. Тази вечер май въртя последната пералня с бебешки дрешки.
Мисля утре да звънна в болницата, че четейки тук се сетих, че изобщо не съм коментирала бебето при мен ли ще стои. В предната болница си беше при мен 4 часа след раждането, което ме устройва перфектно. Хранила съм не поискване, та дори си и спах.

# 104
Marbellaa , вече сме на края и след като прегледа ще те успокои си го поискай. А то на самия прием в четвъртък пак ще те погледнат и реално пак прегледите са били на седмица и два дни.

Общи условия

Активация на акаунт