Термин Август 2024 ♥ - тема 9

• 42 265
  • 754
  •   1
Отговори
# 105
  • София
От днес съм 38ма, засега остана само един запис на тонове, 6 дни преди термин. Тогава ще обсъдя с тях дали да ходя пак и за какво.

# 106
Marbellaa , вече сме на края и след като прегледа ще те успокои си го поискай. А то на самия прием в четвъртък пак ще те погледнат и реално пак прегледите са били на седмица и два дни.

Точно това си мислех , че при приема ще трябва да ме прегледат.
Ако тоновете са хубави , мисля да не си причинявам излишни притеснения.

# 107
Дами , да попитам , след 36-та седмица колко често имате прегледи?
И аз бях миналия вторник, ще ходя на преглед на 30.07,като за месеца ми се събират общо 3 прегледа (през седмица)
Отделно от това на тонове всяка седмица.

# 108
Момичетаааа, ако не държите да кърмите - раждайте в Шейново! Ако ви е много важно да кърмите, изберете си друго място и друг доктор (освен ако не сте влюбени в някой!).

# 109
Момичета, включвам се след петъчния си въпрос да тръгвам ли за Тутракан. Е, не тръгнах. Отидохме на тонове и преглед тук с безкрайно нерегулярни контракции. Лекарката на смяна каза, че шийката е мека, има 1-2 см разкритие и че би препоръчала да останем тук. На мен изобщо не ми се пътуваше с контракции и неспала цяла нощ. Каза да се разходя и да се върна след три часа. След три часа се върнах с частично изтекли води. Приеха ме и се продължи с нерегулярните контракции, които аз общо взето прекарах в полусън. По време на единия запис на тонове ме заболя 2-3 пъти по-силно и им казах, че имам напъни. На тях не им се вярваше особено. Но се оказа, че наистина е време да почваме по същество. В предродилна беше голям зор, докато схвана как се напъва, но се научих и ме похвалиха. В родилна вече нещата се случиха бързо с помощ от лекарката, акушерката и епизиотомия. После ме шиха под краткотрайна венозна упойка. Иначе преди това бях само с инжекция но-шпа и система с нещо, но не знам какво. Имах огромен късмет с тази лекарка и тази акушерка. Те като ме видяха как реагирам на прегледите за разкритие, не вярваха, че ще ги слушам за раждането, но аз ги изненадах Simple Smile 

И така в 17 и малко се роди нашият син, 2900, 49 см, 4 дни преди термин Simple Smile

Сега се мъчим да се кърмим, но аз нямах никакви сили и го видях чак около 24 часа след раждането. Съответно нямам нито капка коластра. Може ли човек да няма коластра, но да има все пак впоследствие кърма?? Днес ще се помъча все пак да дойде при нас един консултант, че в неделя май нямаше как.

Общо взето, нито раждането, нито кърменето отговарят на мойта теоретична подготовка. Това е доста фрустриращо за кърменето и все пак ми се иска да бях чела повече....

# 110
Честита радост! Heart
Стискам палци да тръгне и кърмата!

# 111
Честито бебче, Маграт! Здравички да сте и двамата, бързо възстановяване и дано тръгне кърмата! 🩵🍀

# 112
Честито, Magrat! Да ти е жив и здрав юнака, ти бързо да се възстановиш и дано кърменето да тръгне и продължи безпроблемно!💙🧸🍀

# 113
  • София
Честито бебче! Да е жив и здрав юнакът! 🩵🍀

# 114
Magrat , честито бебенце! Бъдете здрави и леко възстановяване❣ На въпроса ти, а и Мама е писала афектирана по темата за кърменето.  Ще ви кажа така, без да съм консултант разбира се. Първо наистина майката има нужда от възстановяване, както Маграт си е усетила да няма сила. След нормално раждане си дават скоро нормално хранене. Наблегни на подходящите за кърмачка чайове, на варените овесени ядки и изобщо силната храна за възстановяване. Има конкретни храни, които влияят на лактацията. Пробва ли да стимулираш гърдите?
Мама, при теб малко може да се направи като е такава политиката на болницата, според мен го правят, за да са при тях бебетата и да си ги следят, за да може като ви изпишат да да спокойни. Аз съм на твоето мнение и с предното раждане на следващия ден след раздвижването бебето беше при мен, друг е въпроса до колко съм полезна наистина, ама то е малко бебе и освен да яде, да се смени памперс и да спи не искаше друго. По мое настояване също аз си го кърмех само, но отнесох някое и друго подмятане. Късмет беше, че бебето качваше, но на момичето с мен не и те предпочетоха да си го хранят с адаптирано. В болниците си го предпочитат, разбира се не всички де, но да си изпишат здраво бебе с малко свалени грамове след раждането. Ти си с две бебенца, предполагам това са им причините, мъчително е да си отделена от децата, да се тревожиш как ще тръгне после с кърменето, но пък тревогите и притесненията също влияят и на това. Гледайте напред за времето като се приберете у дома, ведро и спокойно. Кърменето е добре да се случи, при някои е с лекота, при други не, но и не е на всяка цена. Важното е бебето да е нахранено и мама да е спокойна, а ние можем да го нахраним със шише. Да го гушнем да заспи, за съм за гушкането и спането на ръце, бебето усеща сърцето на мама и заспива спокойно.
Консултант може и да помогне, потърсете си, има и онлайн консултации, в сайта на Ла лече Лига има обявени кои са консултантите. Успех!

# 115
Magrat, честита ви радост! Да расте здрав и силен малкия юнак! Бързо възстановяване на теб! Не се напрягай за кърменето, трябва да си спокойна, отпочинала и да се храниш добре и ще се получат нещата! Всичко ще се нареди, вярвам го!

# 116
Magrat, честита радост! Да расте здрав и силен! Simple Smile Коластра започва да се отделя с падането на плацентата - като тя се роди,хормони дават знак на кърмата да тръгва. Коластрата е само капки,не очаквай да тече нещо, просто като го вземеш го слагай по-често на гърда, бебето си знае работата,ще си стимулира гърдите и ще си тръгне,каквото трябва. Пий много, много вода,тя помага и ако имаш - лактогонен чай. Стискам палци и да се гушкате скоро Simple Smile

# 117
Благодаря ви много, момичета.  Heart Мама Лиса, благодаря, че ме подсети за чая, изключих напълно Simple Smile

# 118
Маграт, честито момченце!!! Бъдете здрави и много щастливи цялото семейство! 💙💗🌷🥳

Не се притеснявай за коластрата, просто го слагай на гърда! Коластрата ще си тръгне, дори видимо да не си личи и да се съмняваш. Тя нама да шурти и не е такова количество като млякото след това, но е мноооого полезна и незаменима! Не позволявай на никой да ви отнеме това! Успех! Изобщо не се съмнявай в себе си! 🌺

# 119
Честито бебенце, Маграт! 🥰

Изглежда от разказа ти, че не е било толкова болезнено раждането, тоест контракциите? Или си ни го спестила? Simple Smile

При някои кърмата не тръгва веднага, чела съм до 3-4 дни някъде.

Общи условия

Активация на акаунт