Термин Август 2024 ♥ - тема 9

• 43 775
  • 754
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Magrat,Честито юначе ! Да е здрав  ,щастлив ,силен и да ви носи само радост!

Раждалите в Щерев скоро (може и предишни години ) ....че аз съм преди много време и не помня ...
Как обяд ли ви изписваха? Искам да запазя един преглед на свекърва ми и горе долу да наглася нещата.

# 121
Маграт, честит юнак! Да е жив и здрав и бързо възстановяване на теб!

Момичета, едно от малкото неща, които си спомням ясно от предродилния курс с първото ми дете е, че тогава ни каза така: не се притеснявайте, каквото и да стане в болницата с кърменето, като се приберете вкъщи ще нагласим кърменето. Разбирам ви колко е изнервящо, особено представям си Мама2288 както е видяла съвсем друг начин на случване на нещата, сега направо я подлудява това, но се опитайте да запазите своето спокойствие, стресът не ви помага.

# 122
Margat, честито да ви е момченцето! Да расте здрав и силен! Както са казали момичетата, слагай често на гърда и ще тръгнат и коластра, и кърма. Най-добрата стимулация за гърдите е бебето, после идват най-скъпите и добри помпи. Внимавай за правилно поставяне на бебето. Трябва да обхваща цялата ареола и да не изпитваш болка. Има клипчета в интернет затова как се поставя бебе за сучене, ако в болницата не оказват помощ.  Ще си справиш, сигурна съм
Съжалявам да чуя, че в Шейново няма никакво развитие близо 15 години по-късно. Ако не им беше такава политиката, освен че щеше да има повее успешни кърмения, нямаше да се стигне до размяната на бебетата. Спомням си една реплика на акушерка от моето раждане. Родих късно вечерта и със скандал ми го дадоха на следващата сутрин. Когато ми го взимаха казах, че забранявам да му дават адаптирано мляко. Отговорът беше: ще донесете ли хипоалергенно? 😵💫

# 123
  • София
Margat, честит юнак, да расте здрав и щастлив! Blue Heart

# 124
Уикенда не влизам да чета, но колко много съм пропуснала, днес си наваксах....
 Честито на Арчи, Мама и Маргат....въпреки перипетиите аз се радвам да споделя вълненията и с кърменето всичко ще се нареди веднага след изписването. Сега се сещам, че все се хвалех че съм секцио и кърмих, а има мами които с нормално казват просто няма кърма и мен ми беше странно.... Но сега си обяснявам, че при мен раждането тръгна като за нормално бях си с разкритие 10 и т.н явно хормоните са предизвикали всичко, а сега съм планово  секцио т.е никакви хормони може да не се наредят и просто като ме срежат и аз да не мога да кърмя,а толкова много искам, защото просто си спестявам едно губене на време и пари за млека, а и кърменето е толкова интимен за мен момент.
   Аз съм си с едни страхотни нерегулярни контракции, нямам сила за нищо не мога да си свърша домакинските задължения   , болката под ребрата ...непоносима е ще си стои до раждането, имам чувството че изобщо няма да дочакаме датата за секциото.
   До тогава си Ви чета и очаквам с нетърпение да посрещнем следващото бебче и по-леки раждания.Гордея се с мамите ,които са нормално и са толкова силни и смели .

# 125
Пилала, и с насрочено секцио се кърми. Баткото си го сложих на гърда мисля, че ден или ден й половина след секциото. Аз държах и питах кога е безопасно, заради лекарствата, които се вливат след операция. До тогава си стимулирах сама гърдите и попивах с кърпички изтеклата коластра. Която си е капчици, както са написали момичетата. В началото стомахчето е свито на бебето и то не приема много. Природата ни е така устроена, че всичко си се регулира и получава, както трябва да бъде. Имайте доверие в самия процес. Пък и не сме сами в това, всички мами минават през подобни неща, всяка по свое му.
Аз пак да се повторя е възможно да кърмя само  първият месец, след това зависи каква ще ми е дозата на лекарството, което трябва да приемам и ако не съвместима с кърменето ще го прекъсна. Колкото-толкова съм си казала, чакам само да родя да видя колко е голямо бебето и какъв слинг да си взема. За мен по-важно е гушкането и носенето. С това лежане и пазене, ще съм жадна за действие и така ще мога да си върша неща и вече да си гледам и баткото по-активно. Дано и бебето иска да бъде носено.

# 126
Относно кърменето след секцио, мога да споделя моя опит от предходното ми раждане. В болницата започнах да слагам бебето на гърда на 3-тия ден след операцията, преди това бях много отпаднала. Само на едната, тъй като с абокат нямаше как да ползвам двете ръце нормално. Това доведе до болка и разраняване на зърното, тъй като малката сучеше усилено,  а кърмата още не беше слязла. На 5-тия ден сутринта, точно преди изписването гърдите ми вече бяха огромни и пълни и като се прибрахме вкъщи започнахме да се учим и двете. Дори яде 2 пъти изцедена коластра с лъжичка, тъй като не искаше да засуче и заспиваше от жълтеницата, а същевременно пък беше гладна. Та може да звучи жестоко, но така я принудих да засуче и да не разчита на лесното мляко от шише. Кърмихме се до към 10тия месец и постепенно вкарвайки пюрета я отбих, при по-голямо и разбиращо дете, отбиването ще е по-тежко и травмиращо и за двете страни, лично мнение.
Сега, живот и здраве, пак ще съм секцио и се надявам пак да надвия над ината на бебката и да успеем да се кърмим нормално.
Стискам палци на все още бременните за леко безпроблемно раждане и здрави бебчета!
Уикенда не влизам да чета, но колко много съм пропуснала, днес си наваксах....
 Честито на Арчи, Мама и Маргат....въпреки перипетиите аз се радвам да споделя вълненията и с кърменето всичко ще се нареди веднага след изписването. Сега се сещам, че все се хвалех че съм секцио и кърмих, а има мами които с нормално казват просто няма кърма и мен ми беше странно.... Но сега си обяснявам, че при мен раждането тръгна като за нормално бях си с разкритие 10 и т.н явно хормоните са предизвикали всичко, а сега съм планово  секцио т.е никакви хормони може да не се наредят и просто като ме срежат и аз да не мога да кърмя,а толкова много искам, защото просто си спестявам едно губене на време и пари за млека, а и кърменето е толкова интимен за мен момент.
   Аз съм си с едни страхотни нерегулярни контракции, нямам сила за нищо не мога да си свърша домакинските задължения   , болката под ребрата ...непоносима е ще си стои до раждането, имам чувството че изобщо няма да дочакаме датата за секциото.
   До тогава си Ви чета и очаквам с нетърпение да посрещнем следващото бебче и по-леки раждания.Гордея се с мамите ,които са нормално и са толкова силни и смели .

# 127
Аз де факто най-много охках в самото начало, защото беше нещо ново за мен, а и по-дразнещо беше да се разсънвам, за да засичам контракциите, иначе можеше и през нощта да поспя. После явно свикнах, а организмът ми реши да поспи. Болеше си като почнаха напъните, но като почнеш да напъваш не мислиш за болката (наистина), а къде са ти всички части на тялото и как да ги синхронизираш, за да сработи механизмът на напъването.

Исках да кажа кое беше трудно наистина, не ми даваха и капка вода, само да си мокря устата с една марля. И тая марля беше най-добрия ми приятел през цялото време, защото си мокрех лицето, шията, устните. Това много ме облекчаваше, защото от контракциите ми ставаше топло и явно отвличаше и вниманието  ми към друго, приятно, усещане.

Друго полезно нещо е тази бутилка на лансинох за измиване, за родилки. Лекарката каза да се мия след всяко пишкане. Ако трябваше да е с душа, щях да откача...

Честито бебенце, Маграт! 🥰

Изглежда от разказа ти, че не е било толкова болезнено раждането, тоест контракциите? Или си ни го спестила? Simple Smile

При някои кърмата не тръгва веднага, чела съм до 3-4 дни някъде.

# 128
Magrat, честито! Нека юнакът да е жив и здрав и да ви носи само радост! На теб  бързо възстановяване! С кърменето вярвам, че ще се получат нещата, дай си време.

# 129
Здравейте, купих стерилизатор на cangaroo , обаче след стерилизация е целия във вода, само махате капака и  го оставяте да съхне или трябва да го разглобя и да го оставям да съхне след всяко ползване? Притеснява ме влагата и да не мухляса.. колко често го миете ?
И след това като извадих шишетата и бибероните да изсъхнат, стояха поне 3 часа на сушилника и още имаше капки вътре... изобщо стерилни ли са след като стоят толкова време навън? И има ли вариант да мухлясат ако ги затворя с няколко капчици вътре??

# 130
Фрезия, с какво тегло се роди първото бебе и на какво тегло ви изписаха, доколкото чета с жълтеница? Нас не искат да би изписват, но и нивата не били толкова високи като за терапия, вече ми е доста изнервено.

# 131
Magrat, Честито! 😊 Да ви е жив и здрав, а на теб пожелавам бързо възстановяване. вярвам, че с кърменето ще се получат нещата и всичко ще е наред. Може би наистина просто трябва малко време.

# 132
Роди се 3.00кг, 10 дни преди термин с насрочена дата. Изписаха ни с 200 гр надолу на 5-тия ден. За жълтеницата само глюкоза от аптеката съм давала, беше много сънлива и очичките и кожата й имаха жълтеникав оттенък. Първия месец качи едва 600 гр, но следващите вече намакса и наддаването беше по около 1 кг.
Фрезия, с какво тегло се роди първото бебе и на какво тегло ви изписаха, доколкото чета с жълтеница? Нас не искат да би изписват, но и нивата не били толкова високи като за терапия, вече ми е доста изнервено.

# 133
  • Пловдив
Magrat, честита рожба!

Аз се повтарям, но...сурови ядки ядох, чайове пих, помпа ползвах и все тая за кърмата.
Не се вторачвайте в това и с АМ растат здрави и щастливи деца.
Три месеца си отрових живота с това цедене за тоя, където духа.
Навсякъде се тръби как било естествено, лесно и бла-бла. Предпочитам още 5 да родя, както първото /без упойки и т.н., отколкото да се мъча да кърмя, ако няма кърма/.
Подготвила съм всичко за кърмене, ако не се получи, здраве да е. Вече изобщо не го мисля като болка за умиране.
Днес ще мина да си купя и единични дози АМ за болницата, за да може всичко да ми е в багажа и да не се налага да се моля евентуално за АМ, както в предната болница. Тогава такива дози ни спасиха с майката, които мъжът ѝ ни донесе.

# 134
Здравейте, купих стерилизатор на cangaroo , обаче след стерилизация е целия във вода, само махате капака и  го оставяте да съхне или трябва да го разглобя и да го оставям да съхне след всяко ползване? Притеснява ме влагата и да не мухляса.. колко често го миете ?
И след това като извадих шишетата и бибероните да изсъхнат, стояха поне 3 часа на сушилника и още имаше капки вътре... изобщо стерилни ли са след като стоят толкова време навън? И има ли вариант да мухлясат ако ги затворя с няколко капчици вътре??

С баткото имах Кангару стерилизатор, хем зимно бебе правеше страшна влага и жега вкъщи това чудо. Работеше бавно и да всичко беше във вода от него. Не бях доволна и мисля в 5 месец спрях да стерилизирам и го продадох. Както и количката на марката, не ми харесаха нещата им. Сега ск взех на Авент от олх, за да не давам голяма сума. Нямаше забележки и вече веднъж го пробвах, работи като че ли по-бързо, изпарява си водата и няма такава влага. Пак има, няма как да няма защото през горещия въздух стерилизира.
А кое колко време остава стерилизирано не зная, аз толкова не съм го мислила. Аз като ги вадя леко ги тръсвам шишетата на мивката и пада излишната вода и после на сушилото. Изсъхват си за час-два.
Но факт кангаруто не ми допадна, ако имаш възможност пусни го за продажба и си вземи на Авент. Гледай само ако е от новите модели да ти снимат отдолу нагревателя да не е обелен, че това им е слабото място с някакъв друг материал са и от чистене на котлен камък се захабяват, мен ме предупреди приятелка и исках снимки и на това.

Общи условия

Активация на акаунт