Термин Август 2024 ♥ - тема 9

• 43 771
  • 754
  •   1
Отговори
# 135
Възможно е и аз да съм в грешка, но мисля, че стерилизирането има смисъл само непосредствено преди употреба на шишето. Ако то се извади от стерилизатора и се метне на нестерилизирания сушилник в нестерилизираната кухня за неизвестен период от време само от циркулацията на въздуха като се разходи някой в помещението ще се загуби всякакъв смисъл от стерилизирането, защото вътрешността на шишето отдавна вече няма да е стерилна. Същото май е и с гладенето ми на бебешките дрешки месец преди термин Joy знам, че е безсмислено, но го правя за успокоение на душата.

# 136
  • София
Аз имам стерилизатор на Avent със сушене. В книжката за употреба пишеше, че нещата се запазват стерилни 24 часа след стерилизация, ако се оставят вътре при затворен капак на уреда. Предполагам, че оставени извън него вече не се броят за стерилни..
Иначе пише и за този, който е без сушене, че капките след стерилизация следва да са стерилни и да не събират микроби.

# 137
Т. нар. стерилизатор служи, за да унищожи бактериите от млякото или ако нещо е ново и идва от незнайно къде, примерно Китай. Но в домашната среда бебето си живее с въздуха в стаята гака или иначе.

Аз съм страшно гнуслива. Съответно се опитвам да си мия ръцете нон стоп, като пипам бебето. Но това не го правят всички, дори и след като оповестя гласно, че отивам да си измия ръцете. И отделно, че някои хора, работещи с бебета, миришат на цигари. Лекарят на смяна след моята лекарка направо тровеше въздуха и добре, че успях да родя в нейната смяна, че иначе щях да го изгоня сигурно....

Във вашите родилни как спят бебетата. Тук искат да ги слагаме на една страна и главите са повдигнати.

# 138
Аз взех стерилизатор за микровълнова, доста по-бюджетни са ,а и са много удобни (не ,че съм имала друг за да сравня де, но събира доста неща Hug ) . Аз също после сложих нещата на детския сушилник (и такава глупост взех) и после в пликове да са готови за болницата. Останалите неща ще стерилизирам, когато мине всичко и се приберем вкъщи Hug

# 139
Оф, да се оплача. Чух се днес със Славов и ми вика,че ще се разминем с него. Казвам,че все пак до 1-ви има 3 дена, а той учуден: "Какви 3 дена,аз утре следобед заминавам!". Ходих да кръстосвам квартала, после легнах да поспя и нямам кьорава контракция. Малко изненадващо ми дойде, беше казал,че от първи, но явно е размислил. Сега се чудя къде да ходя,че да реши този мързел да излиза вече Grinning Аз си бях харесала днешната дата, затова вчера се бях обнадеждила,но се събудих твърде спокойна,за да ходя да раждам Grinning

# 140
А зверски подути крайници след секцио?

# 141
Мама, на мен след естествено ми се подуват зверски, а през нито една бременност не са се подували дори и в жегите. Бях питала за някакъв успокояващ гел дали мога да мажа и сестрата се засмя и каза:
"Това е от хормоните, колкото и да мажеш няма да помогне, само ще спадне за няколко дена". Бях чела някъде,че да родиш е все едно да си пила 100 дена противозачатъчни и да ги спреш за един ден - такава разлика в хормоните била за тялото, така че предполагам,че и твоят случай е такъв,но попитай сестрите.

# 142
  • Пловдив
За стерилизатора не мога да се изкажа, никога не съм ползвала. И предния път ми подариха и сега пак - за мен е излишна вещ, най-малкото съжителстваме с животно, което има достъп до бебето.

Днсе не стигнах до АГ, че малкият вдигнал температура и ми се обадиха от градината. Предполагам, че вчера съм го простудила на климатика, ще го наблюдавам.

За бебето предния път никой не ми е давал  насока как да спи. Аз бях на моменти държах го и в тяхните легълца, взимах си го и при мен да спи.

# 143
  • София
А зверски подути крайници след секцио?

Аз имах след 1вото секцио. Вдигай краката, би трябвало да отмине до няколко дни .

# 144
Две нормални раждания и естествени бременности, задържала съм вода по време на тях, но след раждане веднага си бях каквато съм била, освен че си имах коремче за прибиране.

Сега усещането е, че взеки момент ще се пръснат, адски нездтаво се чувсъваю, направо не мога да се побера в кожата си в преносния смисъл, макар че то е буквално и физически. Щом мама ср шегува с мен, за да ме разведри, милата, знам че хич не го прави, защото съм смешна... То не бяха лекарства, хормони и две бебета. Даааано някак спаднат. Тук казват 40 дни ще съм така... Питам сутрин, обед, вечер...

Вецев каза огромна рана съм имала там, където е била изрязвана миомата. Предполагам с растежа на матката, и това място е пораснало. Предната стена е била много тънка, цяло чудо, че не е имало фал, каза при едно естествено раждане, нямало да издържи матката. Много съм благодрна на този човек, а и се радеам на избора си, защоти не искам да мисля как можеше да завърши това при едно подценяване... Съдба, моите мушморочета са невероятни и си е трябвало да си дойдат при нас. Много съм щастлива с двете ни подаръчета момченца. Даже не мога сега да помисля, че съм искала момиченце. Когато вече се появиха, всичко се променя изееднъж, пренарежда се, живота се преподрежда с любимите хора в него. Магия.

Много ми се иска да отида на една турска баня с всички екстри както си му е реда. Любопитно ми е дали ще се детоксикирам и откъм хормони, но не знам дали ще го понесат 'силиконките' ми.

Миналото лято ходих - няма такова разхлаждане и пречистване, буквално като преродена. Малко като свия корема, непременно ще отида. Като казах корем, като изсипана съм. Все едно имам отпред една леко празна торба с кестени и наболява де. Няма да се кося, ще се прибере като му дойде времето.

# 145
  • Пловдив
Мама, нали знаеш, че децата си избират родителите 😉
Всичко ще си дойде на мястото❤️

Това ми попадна в една група във фейса, може на някое от нашите майчета да му е полезно. Говорим за естествено раждане на близнаци, това беше и темата зададена в поста.

# 146
Ох, правя някаква алергична реакция и просто вдва издържам физическото усещане, но ще стискам зъби до утрв. Според мен е от пластмасите, найлоните и лепенките по тялото ми...

Бебетата доста добре се справяха първите два дни, с малко помощ за по-малкото, и двете си сучеха добре и от двете гърди, преодоляха и проблемното вдлъбнато, кърмих ги 2 - 3 пъти дори в тандем. Предизвикателството в началото бяха малките устички и големите зърна. Но им се доверих, а се оказаха съвършени сукалчета. След това навлязохме в особеностите на жълтеницата и кърменето с всеки изминал ден ставаше все по-голямо предизвикателство. Докато си мислех и смятах, че мога да мина без изцеждане, хубавия ми балон от задоволство се спука изведнъж. След това се струпаха и другите неща. Зърната се разраниха. Тази нощ си вземам почивката за майката, просто не мога да издържа. А тъкмо щях да ви пиша, че тялото на майката е перфектно създадено, за да изхранва дее бебета/деца - може да и се разминат запушвания.

# 147
  • Пловдив
Мажи зърната, според мен при цедене по-малко ще ги доразраниш. А цедейки няма да направиш запушвания и други неприятни неща. И знам, че не ти е до това, но се отпусни и дишай. Скоро ще сте вкъщи и ще ти е в пъти по-спокойно.

Относно алергичната реакция - действай по нея/третирай, че да не ти удължи престоя.

# 148
Аз така някога бях разранила едното зърно повече, другото горе долу го удържах здраво, но все пак бях с едно бебе... На курса акушерката ( с дългогодишен стаж в местната общинска болница ) казваше следното: Зърната не се мият преди/ след всяко хранене. Мият се единствено с дневния тоалет, сутрин или вечер с къпането, мажат се с Лансинох ( сега има много продукти с чист ланолин), след всяко кърмене по зърното се размазват капките кърма, тя е стерилна, след което се маже отново с Лансинох. Прекомерното миене изсушава и без това раздразнената и чувствителна кожа. Моята битка за успешно кърмене продължи доста, заради спящото от жълтеницата бебе (
по 45-60 мин беше 1 хранене), разраненото зърно го цедях и замразявах, давах само от едната гърда. Като прекалях с разходките между две хранения, също после нямах толкова много кърма. Колко чай за кърмачки, мляко, айрян съм изпила в първите 2-3 месеца, но се преборих. Затова като се приберете, не хуквайте по разходки, а почивайте, някоя баба, мъжа ви да сготви или изчисти, тялото има нужда от възстановяване, почивка, течности, питателна храна, също много важно СПОКОЙСТВИЕ. Със свекърва ми сме били винаги в прекрасни отношения, но бъдейки вкъщи, ако влезеше в стаята, докато кърмя, направо ми спираше кранчето... Извинявам се за дългия пост! Дано съм била полезна!
Ох, правя някаква алергична реакция и просто вдва издържам физическото усещане, но ще стискам зъби до утрв. Според мен е от пластмасите, найлоните и лепенките по тялото ми...

Бебетата доста добре се справяха първите два дни, с малко помощ за по-малкото, и двете си сучеха добре и от двете гърди, преодоляха и проблемното вдлъбнато, кърмих ги 2 - 3 пъти дори в тандем. Предизвикателството в началото бяха малките устички и големите зърна. Но им се доверих, а се оказаха съвършени сукалчета. След това навлязохме в особеностите на жълтеницата и кърменето с всеки изминал ден ставаше все по-голямо предизвикателство. Докато си мислех и смятах, че мога да мина без изцеждане, хубавия ми балон от задоволство се спука изведнъж. След това се струпаха и другите неща. Зърната се разраниха. Тази нощ си вземам почивката за майката, просто не мога да издържа. А тъкмо щях да ви пиша, че тялото на майката е перфектно създадено, за да изхранва дее бебета/деца - може да и се разминат запушвания.

# 149
Аз бях споделила,че имах доста трудно кърмене първата бременност, но всичко бе с успешен край. Разраниха ми се зърната(рагади май се казваше) още след изписването детето сучеше буквално кръв с кърма , а аз чувствах болка като режене с бръснарско ножче при всяко хранене.Търсех онлайн консултант ,който ми помогна, там където родих всеки ме посъветва да мина на адапте. В крайна сметка с повече мазане,по- малко мие,не приучване на правилна поза и как да кажа...... не желание, а вътрешно чувство, че го искаш се получава.
   Нито е задължително кърменето ,не е на всяка цена ,всеки го усеща различно ....има бебета които засукват и такива които си хапват адапте с наслада. Важното е майката и бебето да се чувстват спокойни .
  Пожелавам търпение на желаещите да кърмят Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт