Термин Август 2024 ♥ - тема 9

• 43 665
  • 754
  •   1
Отговори
# 270
Ех, откога се лутах по другите групи с по-ранни термини и го чаках този август, че и при нас да има бебчета!
Вече е наш ред момичета, вълнувам се за всяко ново бебче и все гледам списъка😁!
Бързо възстановяване на всички вече родили мами, здрави бебчета и красиви споделени мигове! 🩵🩷🩵🩷

# 271
Честита принцеса, Mom to be. Да ти е здрава и скоро да се гушкате! Simple Smile Heart

# 272
Така изтървах бройката и мамите....честито на всички, влизането във форума ми е истинска радост и вълнение, после ме облива вълна смесени чувства в очакване, че и на нас ще ни се случи скоро.
На родилите желая много сили и търпение , а на очакващите спокойствие и добре износени бебечета Simple Smile

Последна редакция: пт, 02 авг 2024, 10:30 от Pilala

# 273
Добро утро, момичета!

Първо, честито на всички мами, които съм пропуснала тези дни! Живи и здрави дечица и бързо възстановяване на мамите!

Аз чета редовно, по 100 пъти на ден, но все нямах време да седна и да оправя списъка, сега най-накрая успях. Уж внимавах, надявам се да не съм сбъркала или пропуснала някого. По мои сметки вече имаме 24 бебета в темата, а ни чакат още много.

# 274
А може ли към все още не родилите, всяка да си напише термина . Моят термин е 11.08 и все още не съм родила. За тези които ще раждат естествено със скорошен термин, притеснявате ли се, че не сте родили още? Агтата какво ви казаха? И има ли сред вас  без избор на лекар и екип как смятате процедирате ако се преноси?

# 275
Frisu, моят термин е 5ти и мисля, че бебето грам намерение няма да излезе скоро. Все още се надявам на естествено раждане. С първото беше подобна история - термин 16ти март, на 23ти срещу 24ти мисля ми изтекоха водите, предизвиквахме, и на 27ми се роди със секцио. Сега смятам, че е рано за притеснение (освен ако няма някакви допълнителни фактори), тогава също не сме се притеснявали нито аз нито АГ от самото преносване, защото всичко си му беше наред. Просто ме следяха през ден вече от термина нататък.

# 276
Имам въпрос към родилите майки. Педиатърът изписа ли ви пробиотик и нещо за колики на децата? С първото дете давах biogaia и БиоАмика, искам да си сверя часовника с новите тендеции.

# 277
А може ли към все още не родилите, всяка да си напише термина . Моят термин е 11.08 и все още не съм родила. За тези които ще раждат естествено със скорошен термин, притеснявате ли се, че не сте родили още? Агтата какво ви казаха? И има ли сред вас  без избор на лекар и екип как смятате процедирате ако се преноси?
Моя термин е 12.08, но ще съм секцио за другата седмица

# 278
  • София
Моят термин е 4-ти и нищо не усещам като признаци, вчера бях на тонове и ме вика всеки ден до терминът, има тук там слаба контракция като стягане.
Иначе главичката още не е слязла в таза, иначе имам и дата за секцио за следващата седмица, та ще видим. Ако тръгне до тогава естествено ще го пробваме.

# 279
Здравейте момичета,
Аз ви следя от доста време, но не бях ползвала профила си от както родих първото си дете и уж нямах намерение да го ползвам отново..
Но чета кукличка и получавам дежа вю, за това реших да се включа, като споделя за първата си бременност.
Носих първото дете високо до последно, мереха го 3,700 - 3,900 на термин, натискаха ме за секцио и ми обясняваха, че главата вече не можела да слезе в таза, голям е, аз съм дребна (1.58) и такива неща.
Обаче аз инат, нямах и избор на екип, следях се в провинцията с идеята да родя в майчин дом при който е на смяна. Започнах да преносвам, в провинцията още повече натиск за секцио, отидох на преглед в МД буквално при който може, случи се само д-р Диков да е на свободен, защото медицинския център беше под карантина (ковид, диво време, супер се радвам, че това мина, че беше ужасна история с карантини, отделени майки от бебета и всякакви простотии).
В МД ме приеха да лежа под наблюдение 7 дни след термин като преди това ходех всеки ден за тонове, на третата нощ ми се спукаха водите и родих нормално 3,500кг бебе, което слезе в таза в хода на раждането и след като започнаха контракциите.
В обобщение, ако лекаря ви уважава избора ви за начин на раждане и всичко е наред с плода, нищо не пречи да се изчака, не е срамно или страшно да отстоявате решението си.
Вмятам само, че номер 2 сега седя седалищно до 33 седмица и пак в МД обсъждахме, че дори и да не се обърне те практикуват нормално раждане дори и в седалищно предлежание. За мен това вече е за ентусиасти, но хубаво е да се знае, че го има като опция.
За кърменето исках да добавя нещо, ако нещата не се получават или нещо ви притеснява, а имате желание - обадете се на консултант. Има безплатни консултации, има платени, варианти има.
Мен ми е голяма болка, че не правеха посещения по домовете по ковид и така и не засука сина ми, а помпите бяха неефективни и не изцедих повече от 40мл от двете гърди(това с медела електрическа, на ръка нищо почти и чашка тип хаака, която препоръчвам).
Сега се надявам на по-голям успех, но и със сигурност ще съм по-упорита и ще търся консултант при проблемно засукване.

# 280
Frisu, моя термин е за 8ми. Днес пак бях на тонове ,но нищо и разкритие нямам все още. Иначе не се притеснявам Hug

# 281
Привет, първо честито на всички майки и новопоявилите се бебочета! Желая бързо възстановяване и здрави и спокойни бебета!
В 36 г.с. реших да отида на ден на отворените врати в Майчин дом - София (ще ми е първо раждане при д-р Дяволов) и исках да разгледам. Честно казано беше много приятно. Водеше се от старшата акушерка на Родилна зала, която е супер симпатична и отговаряше на всякакви въпроси. Препоръчвам, ако някой има желание. В понеделник (05.08.) ще води и Училище за родители на тема Периоди на раждането. Дишане и обезболяване по време на раждането.

Та, бих искала да споделя няколко неща, които не знаех и ми направиха добро впечатление и може да са полезни за някоя от вас Simple Smile

1. Можете предварително да минете и да вземете документите и информираните съгласия, които следва да се попълнят;
2. Смелите татковци могат да присъстват на раждането (не помня какво каза за секциото), като има такса;
3. След естественото раждане майката и бебето остават в родилна зала 2 часа и таткото може да влезне и да ги види;
4. Минахме и през 7-ми и 12-ти етаж. Беше много топло, тъй че май ще ми носят вентилатор. Помислете за малките ръчни на батерии. Двата етажа ми се сториха достатъчно чисти и приемливи, но никой не трябва да очаква лукс. На 7-ми етаж има 3 вида стаи: Единичен вип 180 лв. (вип-ът идва от това, че има самостоятелна тоалетна+хладилник); Двоен вип 90 лв (2 легла+самостоятелна тоалетна+хладилник) и тройки, които са без тоалетни и хладилници. Има 2 тоалетни на етажа. Бяха ок, като бях там. На 12-тия етаж е същото с разликата, че има и бебешки кът за преповиване и апартаменти.

Целият персонал който срещнахме по време на обиколката беше страхотен. Много мили и отзивчиви, всички обясняваха, че искат да се чувстваме максимално добре, да питаме и че подкрепят кърменето и ако имаме въпроси винаги ще се опитат да отделят време

# 282
Aftershock, на 12-ти в стаята си имаме вентилатори, но не съм сигурна, че помага особено,ако можеш нещо като преносим климатик да вземеш Grinning иначе стаите са супер, баните - също. Питаха ме дали ще влиза таткото да ни види след раждането,но нашият гледаше батковците и му се размина Grinning Днес им го показах през стъклото Simple Smile Ето снимка от моето легло, има още 2 стола за кърмене, 2 мивки и съседно легло,но има момиче до мен и няма да ги снимам. Вратата, която се вижда е на банята и тоалетната.

Последна редакция: пт, 02 авг 2024, 14:53 от Gamora

# 283
  • Пловдив
Аз имам време до термин, надявам се максимално да стигна до него 🤣
Ще раждам без избор на екип, ако до термин не съм родила, ще посетя болницата за преглед и така.

# 284
Здравейте момичета,
Аз ви следя от доста време, но не бях ползвала профила си от както родих първото си дете и уж нямах намерение да го ползвам отново..
Но чета кукличка и получавам дежа вю, за това реших да се включа, като споделя за първата си бременност.
Носих първото дете високо до последно, мереха го 3,700 - 3,900 на термин, натискаха ме за секцио и ми обясняваха, че главата вече не можела да слезе в таза, голям е, аз съм дребна (1.58) и такива неща.
Обаче аз инат, нямах и избор на екип, следях се в провинцията с идеята да родя в майчин дом при който е на смяна. Започнах да преносвам, в провинцията още повече натиск за секцио, отидох на преглед в МД буквално при който може, случи се само д-р Диков да е на свободен, защото медицинския център беше под карантина (ковид, диво време, супер се радвам, че това мина, че беше ужасна история с карантини, отделени майки от бебета и всякакви простотии).
В МД ме приеха да лежа под наблюдение 7 дни след термин като преди това ходех всеки ден за тонове, на третата нощ ми се спукаха водите и родих нормално 3,500кг бебе, което слезе в таза в хода на раждането и след като започнаха контракциите.
В обобщение, ако лекаря ви уважава избора ви за начин на раждане и всичко е наред с плода, нищо не пречи да се изчака, не е срамно или страшно да отстоявате решението си.
Вмятам само, че номер 2 сега седя седалищно до 33 седмица и пак в МД обсъждахме, че дори и да не се обърне те практикуват нормално раждане дори и в седалищно предлежание. За мен това вече е за ентусиасти, но хубаво е да се знае, че го има като опция.
За кърменето исках да добавя нещо, ако нещата не се получават или нещо ви притеснява, а имате желание - обадете се на консултант. Има безплатни консултации, има платени, варианти има.
Мен ми е голяма болка, че не правеха посещения по домовете по ковид и така и не засука сина ми, а помпите бяха неефективни и не изцедих повече от 40мл от двете гърди(това с медела електрическа, на ръка нищо почти и чашка тип хаака, която препоръчвам).
Сега се надявам на по-голям успех, но и със сигурност ще съм по-упорита и ще търся консултант при проблемно засукване.

Здравейте, всички, прескачам от Октомврийската тема, добре дошли на бебенцата 🥳😍 и поздравления за мамите.

Miliva, бих искала конкретно да ви благодаря за споделеният личен опит,  който е страхотен пример за уважение на избора от страна на лекаря, както казвате и увереност на жената в собствената преценка 👏🏻👏🏻👏🏻🙏🏻👌💯.

Общи условия

Активация на акаунт