Термин Август 2024 ♥ - тема 9

• 43 592
  • 754
  •   1
Отговори
# 465
Вашите бебоци в каква поза/ пози спят и колко се въртят в леглата. С какво ги обличате и завивате, на колко градуса ги гледате? Както често става, моята теоретична подготовка няма общо с практиката...
По принцип исках по гръб да спи с главата настрани, но тук ги слагат на една страна. Никой не ми каза да обръщам, а аз се сетих 12 часа по-късно, но нищо. Въртим позицията на главата, но винаги да е с лице към мен. Общо взето, на всяко кърмене го въртя, горе-долу ми е ориентир.

За градуси, не мога да кажа, в стая без климатик, с ролетни щори и комарник и постоянно отворен прозорец - регулирам колко да е притворен, за да влиза свеж въздух, но и да не хладнее.

Обличаме с дълъг ръкав и дълъг крачол, за предпочитане ританки/боди с крачета. Може и чорапи, ако е клин. Шапки и ръкавици не слагат.

Като беше на 2 часа, освен дрешките, повиха я с муселинова пелена плътно и я завиха с юрганче. Ва следващия ден се разбрахме пелената да я ползвам на два ката като одеяло, а юргана завихме на руло и подпираме гръбчето.

Аз имам друг въпрос, поставена ми е задача да отида по голяма нужда, преди да ме изпишат. Ще ми сложат и свещичка. Как става това с епизиотомия??? Някой да ме успокои…?

# 466
Никакъв проблем не е, просто страха е в повече. Отивате си нормално и се измийте хубаво.

Аз в тези жеги не бих обличала през деня с дълъг ръкав, но зависи и кой колко хладно държи вкъщи.

# 467
Здравейте, има ли  все още бременни  след термин ? как стоят нещата при вас? Колко дена след термин ще чакате?
Аз имам 2 дни до термин, моето аг ми каза в деня на термина да ходя в болницата където ще раждам, но аз мисля да изчакам деня на термина и да отида на следващия ден.. на мен ми се иска  от болницата да изчакат поне 4 5 дни след термин, но май всяка болница си има различна политика за преносване..

# 468
Честито на всички нови мами! ♥♥♥ Пожелавам много здраве на малките душички, а на вас бързо възстановяване!

Аз се включвам с разказ за раждането и малко от престоя в болницата, който още продължава. Разказът ще е малко дълъг.

Във вторник ме приеха, в сряда беше секциото. Операцията мина добре, чух му гласчето на петата минута ♥. След около час шиене ме свалиха в стаята, малко ми ставаше лошо от време на време и чувството на студ е отвратително, но се преживява.  В сряда се опитвах да се раздвижа максимално много, естествено в леглото. Вечно ще съм благодарна на акушерката Ева -Павлина от Вита. Благодарение на нейните съвети си станах на краката вчера без никаква помощ. Съветвам всички  момичета, при които по една или друга причина не се получи естественото раждане, движете се в леглото, първо упойката ще почне да ви пуска по-бързо, отделно и на другия ден ще е по-лесно изправянето. След като почнах да си усещам краката, започнах да се въртя на едната и на другата страна до пълно странично положение, болката не е малка, но се преживява, не трябва да се седи само по гръб. На другия ден раздвижването действително е изключително неприятно, но колкото повече се движите, ще ви е по-лесно. Основна движеща сила ми беше да мога да се грижа за детето си час по-скоро.

При нас драмата стартира вчера, когато дойдоха на визитация и ми казаха, че няма да ми оставят малкия… След всички положени усилия направо рухнах. Много рано го е хванала жълтеницата и не искал да приема никаква храна, повръщане, много газове в корема. Повече ме уплашиха, като ми казаха, че са му пуснали торч панел отново заради прекарания парвовирус, от който още чакаме резултати, че ги изпращат във външна лаборатория. Силно се надявам всичко да е чисто там.

Днес има подобрение, спрял е повръщането. Силно се надявам вече да е при мен и да мога да гушна, а не да се гледаме в неонатологиятя с престилки, през стъкла, на системи и под лампи… Знам, че е за негово добро, но да не се случва на никого..

Обнадеждиха ме, стискайте ми палци утре да е при мен и да ни изпишат скоро. Аз успявам да изцеждам коластра, дори днес успях два пъти по 30 мл да изцедя и нося да му дават в неонатологията. Няма да се отказвам и се надявам кърменето да ни се получи.

# 469
Бъди силна, бебчо ще е добре и скоро ще се гушкате! 🥰
Би ли споделила кога и как изкара парвовируса? Дали затова сега бебчо не иска да хапва и повръща? Sad
Аз го изкарах в 5-6 месец и се тревожа също дали е повлиял на бебето.

# 470
С какви симптоми го изкарахте през бременноста момичета?

# 471
С какви симптоми го изкарахте през бременноста момичета?

Аз бях с много болезнено гърло, хрема, отпадналост, после обрив по ръцете и краката.

# 472
  • София
Същата история с мъките по раздвижването, а не ми оставиха малката първия ден. Била глътнала околоплодни води, не знам как става това при секцио. Много се давеше, повръщаше и пропусна 3 хранения. Правиха ѝ промивка на коремчето и пускаха изследвания, за които никой не си направи труда да ми каже резултат, а лекарката от неонатологията, която беше на смяна се държа много грубо, когато попитах за информация и ми заяви, че много се шашкам. Такъв рев не бях ревала. За щастие беше само първия ден  и от тогава не е повръщала. На антирефлуксно АМ е, когато дохранвам, иначе се мъчим да е само на кърма повечето хранения.

# 473
Здравейте,честито на всички родили мами да са ви живи и здрави бебоците. На 31.07 бях на тонове и АГ каза, че е слязло надолу бебето и не се знаело дали ще дочака датата за секцио. От днеска, като вървя обаче усещам една тежест и отдолу ми е много некомфортно някой имал ли е такива усещания. Утре съм на тонове пак.

# 474
Здравейте,честито на всички родили мами да са ви живи и здрави бебоците. На 31.07 бях на тонове и АГ каза, че е слязло надолу бебето и не се знаело дали ще дочака датата за секцио. От днеска, като вървя обаче усещам една тежест и отдолу ми е много некомфортно някой имал ли е такива усещания. Утре съм на тонове пак.
Последните 2 седмици съм така. Има моменти в които имам чувството, че главата му е толкова на ниско, че сам ще излезе, но АГ е бърз да ме успокои, че няма такъв вариант😃 но е много некомфортно, да....

# 475

Последните 2 седмици съм така. Има моменти в които имам чувството, че главата му е толкова на ниско, че сам ще излезе, но АГ е бърз да ме успокои, че няма такъв вариант😃 но е много некомфортно, да....
 Да нещо такова е усещането,направо даже не мога да си седя 😂

# 476
Стили, съжалявам за това, през което минавате.

На мен едва преди седмица ми казаха за това:

# 477
Сиска, аз съм след термин.
Ще почакаме до понеделник преди да отида в болница, нооо все се надявам да тръгне сам .

# 478
Ъпдейт и от нас.Малкия вече си е при мен , още е на антибиотик и ще останем още 2-3 дни.
Мъча се да го кърмя , 3 дни стимулирах , вече цедя по 90 мл , но той има лека жълтеница и е сънлив и бързо записва на гърда.
На шишето му е лесно и бързо нулира порцията.За сега схемата ми е да го слагам на гърда , да посуче колкото може пък после давам адаптираното , все пак трябва да наддава.
Ако имате съвети как да го размърдам да суче , отворена съм за такива.
Гъделичках го , масажирах го .. 1-2 пъти засмуче и пак заспи.

# 479
  • София
Marbellaa ,при мен с баткото помагаше, когато го съблека гол (по памперс)
Може и това да опиташ.

Общи условия

Активация на акаунт