Бързи здравословни въпроси и отговори – 47

• 30 254
  • 746
  •   1
Отговори
# 90
  • София
здравейте, о
към какъв лекар трябва да се обърна при такива резултати

Целта на изследванията беше заради неизяснена уртикария.
личният лекар не ми обръща внимание, ходих  и на алерголог- бях с отрицателни резултати към повечето прието от мен храни.

Както и другите са казали, хематолог, но аз ви съветвам да пуснете преди това и железния панел (желязо, феритин, ЖСК).

# 91
Вчера ходих на разходка в планината, едва я изкарах - супер много се задъхах, почервевях, сърцебиене, беше ужасно. Реших, че прекалено съм се натоварила обаче днес пак имам сърцебиене, дори малко да ходя и се задъхвам. За първи път ми се случва такова нещо и не знам на какво се дължи. Получавала съм сърцебиене при много стрес, но сега не съм стресирана. Миналия месец ходих на профилактични прегледи, правиха и екг, беше нормално. Имате ли идеи на какво може да се дължи?

# 92
Нисък хемоглобин? Скоро да си боледувала? Пусни си ПКК, желязо, СУЕ.

# 93
Не съм боледувала, пак преди месец пусках пълни изследвания. Установи се инсулинова резистентност и предстои да започна лечение, може ли да е от това?

# 94
Под сърцебиене какво се разбира - ускорен пулс през повечето време или по-силно усещане сякаш ще ти изскочи сърцето? Че съм виждала и на двете да казват така. При второто обикновено е само усещане, а при измерване на пулса изобщо не е висок. Ако е първото, бих опитала калий да добавя, ако сте се потили повече при разходката в планината може и да има да понаваксвате с него.
ИР щом има... тя на много неща пречи, но това не става от днес за утре, за съжаление там вече говоря от опит. Ама и магнезий бих добавила в такъв случай.
И да не помогнат тия неща, няма да навредят със сигурност.

# 95
Чак сега измерих пулса, малко над 80 е, усещането ми цял ден беше, че ще ми изскочи сърцето и бях сигурна, че е много висок 😅 благодаря за отговорите Simple Smile

# 96
Значи не е висок. Подкрепям за магнезий, той и без това е много важен при ИР.

# 97
О

Последна редакция: вт, 06 авг 2024, 13:32 от Petrowa32

# 98
Лавендър, прегледай и ЩЖ. Щом имаш ИР, нищо чудно и жлезата да не е наред.
Един от симптомите е сърцебиене/усещане за силно биене.

# 99
Здравейте, препоръчайте нещо ефикасно при главоболие, на мен ми помага аулина, ама вече искат електронна рецепта, аналгина не ми действа или действа много бавно ?

# 100
Мигрена или друг вид болка? Аз пия кафетин или паракофдал, но имай предвид, че съдържа кодеин и при шофиране не е ок да си го употребявал (заради дръг тестовете).

# 101
не е мигрена, от врата идва и е много силна, все едно ми забиват брадва в главата и ми ровичка вътре в нервите на главата

# 102
  • София
не е мигрена, от врата идва и е много силна, все едно ми забиват брадва в главата и ми ровичка вътре в нервите на главата

И аз имах  преди  време подобна болка. Пих  един течен  аналгин ,  за да не ме боли. Оказа се ,  че е от нерв , пих хапчета и ми мина.

# 103
как установиха, че е от нерв   ?

# 104

Какво мислите че е това изпъкналото? Като преглъщам се движи нагоре надолу. Като опипам трахеята ми е оребрена, но там всякаш има нещо друго по-голямо.

Общи условия

Активация на акаунт