Бързи здравословни въпроси и отговори – 47

• 30 274
  • 746
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте, препоръчайте нещо ефикасно при главоболие, на мен ми помага аулина, ама вече искат електронна рецепта, аналгина не ми действа или действа много бавно ?

Нурофен Експрес Форте ми помага за силни болки.

# 106
Какво мислите че е това изпъкналото?
Най-вероятно може да е възел на щитовидната жлеза, но това само лекар може да го докаже.

# 107
Здравейте! Имам леко уголемен лимфен възел от ляво над ключицата в основата на врата. Не боли. Имам и още един леко уголемен от дясно на врата отзад. Мъчи ме хроничен фарингит и един мъдрец от дясно. Притеснява ме, че лимфните възли не ме болят, което знам че не е добре. Имам час за хематолог, но съм много притеснена. Някой дали се е сблъсквал с нещо подобно?

# 108
Катеричка това не е ли гръкляна?

# 109
Прогестерон и DHEA-S на кой ден от цикъла се изследват? И какви други хормони е добре да се пуснат при засилено окосмяване? Testosterone, LH, FSH, Prolactin и Estradiol са пускани на 3-ти ден. Дали има смисъл да се пускат и в друга фаза на цикъла?

# 110
Има ли успокояващи, които да се вземат при нужда. А не да трябва да се пият всеки ден.
Мента,глог и валериана не ми действат, а валидол - от него много ми пада кръвното, с ниско кръвно съм, а и от вкуса ми се гади.
Говорим за проблеми със заспиването, неспокоен сън, тревожност,  особено вечер. Пробвала съм мелатонин няколко вида, от единия ме удряше като самолет в главата, другият помагаше първите дни, после изобщо нищо. Пък трети въобще не ми помагаше.
Не ми трябва само за вечер да го пия, но при нужда и през деня.

# 111
Азара, пила съм Алора и действаше добре.

# 112
Азара, пила съм Алора и действаше добре.
Ще го пробвам и това. Малко след като писах бях вече в аптеката, но взех Седанакс. Имам и алора, така че ще видим кое как ще повлияе.
Радвам се поне, че следващата работа, която ще търся няма да е с нощни смени.
Въпреки, че от както се помня съм активна вечер, късно заспивам независимо какво съм правила през деня. Пробвала съм след дневна смяна да си легна към 8-9 вечерта, но в диапазона 11-1 се будя и дотам, а ако съм на следващия ден пак на работа просто съм труп.
Нямам проблеми със събуждането и ставането сутрин, но не се чувствам добре от ранно ставане.
Нощните обикновено са спокойни и мога и да предрема, но никога не се знае, за това гледам да спя преди нощна. Дано си оправя режима.
Отделно ако има нещо важно като събитие или съм притеснена, нещо се е случило, въобще преди 3 трудно да заспя…

# 113
Дали не са някакви дефицити? Как са ви магнезий, вит. Д, вит. Б12? При мен наваксването на тези дефицити много помогна за качество на съня и наспиване.
Също и хормоните на ЩЖ дали сте изследвали?

# 114
  • зад кестените
Един въпрос!Къде резултатите при изследване на пикочен мехур са по точни при цистоскопия или при скенер.

Последна редакция: чт, 08 авг 2024, 17:53 от цурето66

# 115
Един въпрос!Къде резултатите при изследване на пикочен мехур са по точно при цитокопия или при скенер.

При първото.

# 116
Има ли успокояващи, които да се вземат при нужда. А не да трябва да се пият всеки ден.
Мента,глог и валериана не ми действат, а валидол - от него много ми пада кръвното, с ниско кръвно съм, а и от вкуса ми се гади.
Говорим за проблеми със заспиването, неспокоен сън, тревожност,  особено вечер. Пробвала съм мелатонин няколко вида, от единия ме удряше като самолет в главата, другият помагаше първите дни, после изобщо нищо. Пък трети въобще не ми помагаше.
Не ми трябва само за вечер да го пия, но при нужда и през деня.

Седатон 5.

# 117
Вчера бях в парка на тревата, стана ми хладно, но не се облякох, отделно нощем спя накриво и отвита редовно (на отворен прозорец). Възможно ли е това да е причина за болка в десните ребра, отиваща към гърба? Пих нурофен, не помогна. Не се чувствам схваната, просто е една тъпа болка от сутринта. Излизах по обяд и докато бях в движение не ме болеше, но щом се прибрах пак започна..

# 118
Ако е от схващане, по-скоро аспирин, може и някакъв загряващ гел локално, ако стигаш с ръка или да има кой да те намаже. Поне аз така процедирам.

# 119
  • Stuck in a moment
Здравейте! Имам проблем с кожата на лицето - коя дерматологична клиника в София препоръчвате - имам нужда от изледвания (лабораторни) и точна диагноза, не искам да ми изписват на сляпо медикаменти. Александровска болница добър вариант ли е?

Общи условия

Активация на акаунт