Бързи здравословни въпроси и отговори – 47

• 29 366
  • 746
  •   1
Отговори
# 540
Сега всички ще ме нападнете, че не е препоръчително някой да се лекува по интернет, но човек като е отчаят прибягва до отчаяни мерки.
Никой няма да те напада. Simple Smile Най-нормалното нещо е, като не намираш съдействие от лекарите, сам да помислиш за здравето си. То е, преди всичко, лична отговорност. Аз хормони пия, дето сама съм си ги предписала, какво остава за някакъв хомеопатичен продукт...

Ако болницата е частна, каквато май е посочената от теб - да, плаща се, според тяхната тарифа.

# 541
  • София
Сега всички ще ме нападнете, че не е препоръчително някой да се лекува по интернет, но човек като е отчаят прибягва до отчаяни мерки.
Никой няма да те напада. Simple Smile Най-нормалното нещо е, като не намираш съдействие от лекарите, сам да помислиш за здравето си. То е, преди всичко, лична отговорност. Аз хормони пия, дето сама съм си ги предписала, какво остава за някакъв хомеопатичен продукт...

Ако болницата е частна, каквато май е посочената от теб - да, плаща се, според тяхната тарифа.

Това не е вярно. Моя приятел беше 2 месеца в Софиямед приет по спешност. Не е заплатил една стотинка, освен една упойка. Софиямед е частна работеща със здравна каса.

# 542
За Пълмед всякакви безумни такси са нормални.
Защо не е отишъл в Хирургиите? Нямаше нищо да плати.

# 543
Скрит текст:

Това не е вярно. Моя приятел беше 2 месеца в Софиямед приет по спешност. Не е заплатил една стотинка, освен една упойка. Софиямед е частна работеща със здравна каса.
Ей тук вероятно е отговорът, защо се плаща в тази Пълмед. Тя работи ли със Здравната каса? На сайта им не пише да работи. Само фондове са изброени https://www.hospitalpulmed.bg/%D0%9F%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%B7%D0% … %D0%B2%D0%B5/p12#

# 544
Здравейте! Дали някой има представа, какво може да е това по-светло петно на ръката на дъщеря ми. Появило се е като бяхме на море преди десетина дена! Не е имало видимо пъпчица преди това! Уж я мазах обилно. Благодаря ви!
Скрит текст:

# 545
Скрит текст:

Ей тук вероятно е отговорът, защо се плаща в тази Пълмед. Тя работи ли със Здравната каса? На сайта им не пише да работи. Само фондове са изброени https://www.hospitalpulmed.bg/%D0%9F%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%B7%D0% … %D0%B2%D0%B5/p12#
На сайта на здравната каса пише, че Пълмет работи с НЗОК. Според мен най-вероятно са го накарали да плати за избор на екип + допълнителни материали. На касовата бележка пише подробно за какво са ги искали парите.

# 546
  • Бургас
То хубаво избор на екип, но това е спешно състояние и операция. Предполага се, че няма време за избор на екип, особено пък ако пациента е бил зле.

# 547
В такъв случай просто са видели възрастен човек и са го набутали... Потърсете си правата.

# 548

Кое не е вярно и какво доказва опитът на приятеля ти? Просто наистина не разбрах.
Това, че една частна болница работи с Касата, не означава, че всичко ще е безплатно.

# 549
Здравейте! Имате ли идея дали някой кардиолог може да направи домашно посещение в София срещу заплащане? За майка ми, трудно подвижна.

# 550
  • София

Кое не е вярно и какво доказва опитът на приятеля ти? Просто наистина не разбрах.
Това, че една частна болница работи с Касата, не означава, че всичко ще е безплатно.

Не е вярно, че в частните болници всичко се плаща.

# 551
Здравейте! Имате ли идея дали някой кардиолог може да направи домашно посещение в София срещу заплащане? За майка ми, трудно подвижна.
Потърси

# 552
Цитат на: DiaMia UEПотърси
[/quote

Благодаря!

# 553
Някой знае ли дали е уместно пиенето на растителен прогестерон
/ Агнес/ след менопауза ?

# 554
  • Цюрих
Здравейте!
Искам да попитам на някой случвало ли му се е да избият червени петна по свода на стъпалата?Като малки подкожни кръвоизливи са. Много се притесних, имах консултация с  кожен лекар и ми каза, че са петехии. Не съм пускала кръвна картина, защото през изминалите почти 2 месеца изкарах шарка (петата болест) - много тежко, от която получих абсцес на горен зъб и пих антибиотик Аугментин. После се наложи да извадя зъба оперативно, защото се оказах с перфориран синус и ми зашиха бузата за небцето. Изписаха ми  Зинат и Флажил. От Зината получих алергия и ми го смениха с Азитрокс. Избиваха ми пъпки до края на лечението, но пих противоалергично. След всички антибиотици получих "лека" дисбактериоза, с кървене при изхождане(заради запека) , но нямах гъбички след пускане на проба. Ходих на гастро -, каза ми хемороиди. Симптомите отшумяват, но изпитвам още психологически стрес при сутрешен тоалет.Каза също, че имам и анемия, заради задуха, умората и много бледата кожа. Питах дали да пускам кръв за контролни изследвания, но ми казаха, че не може в момента, защото няма да са реални,заради многото лекарства,които съм пила. И трябва да изчакам да се отдалеча от термина на заболяване и интервенция, за да са адекватни.
Та, след всички тези перипетии ми се появиха и тези червени петна по краката. Според кожната лекарка са механични наранявания и ще отминат. Седмицата,когато ми се появиха бях наистина с неудобни обувки и настъпах разни камъчета вкъщи на килима, усетих силно прибоцване и на следващия ден ги забелязах. Но сега виждам едно петно на левия крак, който не помня да съм удряла. Възможно ли е да е от нараняване, заради неудобни обувки? Или е задарди анемията или някоя от добавките, които пия-витамин Д3(Вигантол) с К2, Флорасикс(желязо), омега 3?Или пък от мазилото за хемороиди, Хеморел?
Наред с всичко друго съм и с тревожност, и няма да обяснявам колло зле се чувствам понякога, още повече при някаква такава допълнителна "изненада" .
Прилагам снимка на крака и ако някой може да ми каже нещо утешително, ще съм благодарна. Четох толкова много стряскащи неща и се притеснявам изключително.

Последна редакция: сб, 14 сеп 2024, 00:36 от Шоколад

Общи условия

Активация на акаунт