Изостави ме с детето.Как да продължа живота си?

• 19 621
  • 486
  •   1
Отговори
# 120
Той пак може да е водещ, но не по простичкият, първосигнален начин описан тук. Една жена с наднормено тегло, освен килограмите, си носи и голяма доза неудовлетвореност породена от лошият й външен вид. Това вече е достатъчно добра причина.
Представям си да съм с такъв мъж. Не стига, че не прави нещо, което зависи от него, ами и кривият му характер трябва да търпя.

А свалянето на килограми, когато се появи нова звезда, е много често срещано и при мъже и при жени. Изведнъж хормоните, щитовидната, депресиите и всички други оправдания, се оказват незначителен фактор, килограмите падат като камъни в рамките на седмици.
Всичко може да доведе до раздялата. Точно аз писах, че изобщо не е външния вид, или поне той не е водещ.
Не вярвам в дългите бракове и вечните връзки, макар да имам примери пред себе си. Животът е твърде сложен, че да мислим за нещо като за вечно.

# 121
Ох, стига с тоя външен вид. Той щото с 20 кила наднормено е бил много Убав, мммм прекрасник. Има си хора, дебелеят си заедно и им е кеф. Външният вид е преходен, но душата остава. Ако обичаш душата, другото са подробности.
Пък ако толкова не се харесват, пак ако се обичат, могат заедно д анаправят нужното - да спазват режим на хранене и тренировки. Даже още повече би ги сближило, да имат обща цел. Ама това пак ако си обичат душите. Другото са оправдания.

# 122
И на жена му трябва да кажем браво, че е била с мъж, с който не е щастлива ли? Аз не мога да си обясня защо 6 години е стояла с човек, с когото са били съквартиранти? Какво е направил той, с което да покаже, че има интерес към нея?

# 123
Най-вероятно е имал версия преди и версия след детето. Съдя по примери, на които за огромно мое  съжаление съм свидетел.
Общите цели и общите интереси  са много сплотяващи при някои хора.

# 124
Изумяват ме изискванията за външен вид към жените на бг мъжете, който в огромния си процент на нищо не приличат.

# 125
Ти нямаш никаква вина за раздялата ви, дала си му даже твърде много от себе си, насърчавала си го да има свои хобита и интереси, не си го задушавала, според това, което прочетох. Той реално ти е направил услуга като те е освободил от призрачното си присъствие.

# 126
Аз съм на мнение че типичния български мъж не става за семейство.
Тежи му, за него е непосилна тежест, все пак 12 години е издържал.
 Мъж със семейство да се натиска на квартира, да бяхте взели преди 10 години кредит, съвсем други бяха цените.
Явно 20 годишната го подмладява. Мъжете са такива - първосигнални. За секса да не коментирам, 1 път  в месеца е трагедия.
И аз смятам така, колко пъти вече се пускат подобни теми тук. Явно мъжкият материал в България е калпав и толкова. То само и по външния вид на някои личи, че не са стока, татуирани ръце и крака, нагло арогантно изражение, превзета походка, раздуто самочувствие без покритие, а не се вижда какъв е прост и нагъл. Такива са се събрали няколко на площадката пред блока, всеки ден с часове киснат там с женичките си, докато децата им си играят. За децата ми е жал единствено, че са отглеждани от такива родители. След десетина години повечето от тях ще са същите прости и нагли същества като родителите си.

# 127
Какво е това обобщение, че на нищо не приличат българските мъже? На мен ми харесват. Само след български мъж мога да се обърна.

# 128
Категорично българските жени на 40+ изглеждат по-добре от мъжете на същата възраст

# 129
А как решихте, че мъжа е бил с 20кг над нормата??? Аз прочетох само, че е свалил 20кг, но нито пише колко е бил, нито колко е висок. И то тя надали го е мерила, че да знае пък колко точно е свалил. Въобще външния вид защо се намесва не разбирам. Изключително малко раздели са само заради външен вид.
На него му е писнало да живеят като съквартиранти и се е взел в ръце. Твърдо съм против стоенето в един брак "заради децата" или "какво ще кажат хората".
Решил е, че нямат повече какво да правят заедно и си е тръгнал. Ние не знаем дали е имало някакви разговори, дали е нямало някакви опити от негова страна да оправи отношенията (които авторката може въобще да не е отразила). Аз не го виждам толкова черен, а ако се грижи и за детето си, е направо супер.
На нея ще и е тежко сега, но после ще и мине и ще види, че живота е по хубав с любов. Ще срещне някой друг и ще осъзнае какво е изпускала в опитите да задържи нещо, което го няма.

# 130
  • София
Ама те заради него са живеели като съквартиранти. И колко да се грижи за детето - преди не го е пускал при баба и дядо му, щото само той искал да си го гледа (според мен не е искал да остава сам с жена си), сега тръгнал по дискотеки и любовници. Баща на годината.

# 131
Като не иска жена си, да беше предложил споделено отглеждане. Намира квартира, подрежда детска стая, училище да е удобно и за двамата да водят и прибират, да има дрешки и играчки при него. Ама не, той се изнесъл и хукнал по мацки, тауировки и дискотеки. После ще го жалим , колко бил онеправдан и нещастен, че и не можел да живее без любов.

# 132
То добре споделено отглеждане, но истината е, че повечето майки не натискат да дават децата си при бащите им. Инстинкт на майката е детето да е до нея. Никоя майка няма да се раздели с детето си повече от ден-два и ваканция тук и там. Затова и всяка втора тема е “как да осъдя бащата за повече издръжка”, а не “как да пратя детето да живее при бащата”.
И в тази тема се прокрадна мнение, как мъжете трябвало да носят финансова отговорност към бившите си жени. Много интересни разбирания.

# 133
  • София
Моето впечатление е, че много жени не вярват, че мъжът е достатъчно отговорен да поеме грижата за едно дете. В случая, как да го довериш на някой, който е тръгнал по дискотеки, татуси и 20-годишни? Разбирам страховете им. А и много мъже, разделяйки се с жената, се разделят и с детето, не смятат, че то е тяхна отговорност и не желаят да я поемат. В такива случаи наистина е резонно да осигурят поне финансовата част. Иначе идеалният вариант би бил отговорен мъж, който ще се грижи не по-малко и по-зле от майката, когато детето е при него. Но такова мислене се възпитава и не е особено разпространено. Особено пък като се има предвид колко от разривите стават заради криза на средната възраст при мъжа, която си е връщане към инфантилното.

# 134
Аз пък мисля, че повечето бащи са си напълно способни да се погрижат за децата си. То ще каже човек, че е някаква ядрена физика.

Не съм и съгласна, че бащите се разделят с децата си. Една такава тема е толкова сложна и с толкова много възможни версии и това “Бяло е, черно е”, според мен е много грешно разбиране. В България сме все още доста консервативно общество и опитът ни е доста минимален. Затова пък знаем всичко.

Финансовата отговорност трябва да е само към детето, откъде накъде финансова отговорност към бившата жена?

Общи условия

Активация на акаунт