Изостави ме с детето.Как да продължа живота си?

• 19 606
  • 486
  •   1
Отговори
# 105
  • В полите на Пирин планина
А аз си мисля, че щом няма любов и привличане, стоенето в един брак или съжителство просто заради детето е меко казано мъчение. Не нападам никоя страна - винаги почти и двамата имат някаква вина.
Едва ли килограми или външен вид са причината за разрива.
Има хора, които просто не желаят да носят отговорност и в един момент намират начин да избягат.
Единственото, за което авторката трябва да настоява е финансова помощ и евентуално бащата да се вижда с детето.
Безсмислено е да страда за нещо, което е мъртво.

# 106
Ти ще стоиш ли с някой от уважение?

А ти след 10-20г брак какво мислиш, че остава? Невероятния секс и пеперудите в стомаха? Или смяташ, че като не изглеждаш като супер модел, вече не си достойна мъжа ти да те обича? Това ли искаш само да обича мъжа ти-тялото ти? Друго?

# 107
Да, така е. Не обичаш ли някого, или ако той не те обича - не става. Трябва да искате да сте двамата. По-важно няма.

Но също да не забравяме, че като сме на 60 или 70+, това, което държи партньора до нас, сигурно няма да  е в пряка връзка със сексапила ни Simple Smile А ако сме болни, отпаднали...? Ако някой не те иска само заради наддадени кг, какво остава за другите ти странности Simple Smile Само казвам:)

# 108
Мисля, че е съвкупност от много неща, големи и малки. Не е само любов, не е само уважение, не е само външен вид и привличане, и тн. Когато прекалено много неща започнат да липсват, логично, се стига се до раздяла.

А може ли някоя мъченица да ми отговори на един въпрос. Защо стоите с мъже, с които отдавна не върви и имате цял списък със забележки?

# 109
Да, така е. Не обичаш ли някого, или ако той не те обича - не става. Трябва да искате да сте двамата. По-важно няма.

Но също да не забравяме, че като сме на 60 или 70+, това, което държи партньора до нас, сигурно няма да  е в пряка връзка със сексапила ни Simple Smile А ако сме болни, отпаднали...? Ако някой не те иска само заради наддадени кг, какво остава за другите ти странности Simple Smile Само казвам:)

Точно. Пък и добре, че ги има и другите неща между двама души, то със сексапил е до едно време.

# 110
  • София
Мисля, че е съвкупност от много неща, големи и малки. Не е само любов, не е само уважение, не е само външен вид и привличане, и тн. Когато прекалено много неща започнат да липсват, логично, се стига се до раздяла.

А може ли някоя мъченица да ми отговори на един въпрос. Защо стоите с мъже, с които отдавна не върви и имате цял списък със забележки?
Аз от страх от самота. На 49 г съм, с 20 годишен брак зад гърба си и прекрасна вече 22 годишна дъщеря. От четири години се махнах от мъжа ми и от три години съм в някаква "връзка". Много неща не ми харесват, още повече правя компромиси. Но това е, страх от самота, а всъщност съм сама. Едно голямо залъгване и голяма, много голяма простотия от моя страна. Това е.

# 111
Страхът от самота се "лекува" с повече интереси, хобита, време за себе си. И разбира се, осъзнаване, че връзките не са най-важното нещо на света, и в никакъв случай не трябва да са на всяка цена.

# 112
  • София
Лъвица, ами това е нейния мъж, от съседа ли да иска? Ти си още мома, ако мъжът ти след 20 години е наддал, ще го игнорираш ли Simple Smile

20 кила над нормата няма да са ми привлекателни. С моя мъж се стараем да сме във добра форма. В случая на авторката, освен запуснати тела, има и запуснати отношения. Не знам кое е причината и кое - следствието, но е факт. Тя нещо се е опитвала, той е стоял на клона, докато е намерил живец другаде, и тогава тя и детето са станали пречка. Всеки може да се влюби, и разлюби, но детето е отговорност, и тръгнеш ли да го правиш, е низко да се изнижеш по някое време, щото ти пречи на ергенския живот. Вече с партньор, към когото нямаш нищо, е безсмислено да стоиш, но нищо не пречи да си тръгнеш достойно. Той 6 години я е отбивал и не се е опитвал нищо да направи да си решат проблемите, и в момента, в който друга му е вързала, й е бил шута като на мръсно коте.

# 113
Преди да имам деца и аз бях слаба и фина. И сега уж се старая, ама нищо общо с преди. Защо ли така?
Пък от болест на едното дете за една нощ ми излезе цял кичур бяла коса. Нощите по спешни отделения също не освежават Simple Smile
И най-отдадената жена и майка получава разни изненади, които я променят.
Лъвица, не знаеш само след 5 години майчинство на какъв хал ще сте ти или мъжа ти. По-кротко давай Simple Smile

# 114
  • Столичанин ама не в повече :D
Здравейте, пиша този пост за да споделя, малко да ми олекне
и да чуя мнения на хора преживели нещо подобно и как са преминали през ситуацията!
Имах 12 годишна връзка с мъж когото много обичах и още обичам. Имаме детенце на 6 години.
Всичко вървеше добре между нас.Поне привидно.Да, имаше
спречквания по между ни по някога, но за дреболии, най-честo за битовизми. Той е като човек
беше много грижовен и отдаден на семейството. Умира за синът си!
Мен винаги ме е подкрепял и ми е бил опора. Минали сме през много неща заедно.След 12 години живот заедно определено бяхме влезли в сивата зона на рутината.Връзката ни се въртеше главно около детето.
Много ми липсваше усещането да сме двойка. Исках да оставяме детето на майка ми на село,
да останем сами да се видим.
 Той категорично отказваше. Изпадаше в някаква параноя ,че
някой друг ще му гледа детето и ще е далече от него. Съобразявах се, защото уважавах чувствата
му и не исках да го пресирам щом се чувства зле от това. Исках след като преспя детето да седнем
да си поговорим, да се видим. Той все беше уморен! Тези разговори с мен го натоварваха и се виждаше
как го прави с досада. Сякаш съм някакъв натрапник, който му пречи да си почива. За него начина да релаксира беше да си пусне някой
филм и да заспи докато го гледа. Приятелите му все го викаха да излиза, той все отказваше. Да не
харчел пари и защото не обичал пиянски истории. Исках да си вземем собствено жилище, защото
живеем на квартира. Отказваше категорично,  защото не искал такъв голям кредит на негово име.
В секса нещата също не вървяха. От както се появи малкия в месеца веднъж ако ни се случеше
щеше да е чудо. Опитвах се да говоря с него и на тази
тема, но и там удрях на камък. Уморен бил… и
всякакви такива.(само да вметна, че аз съм много по-огнена и сексуална от него и за мен това отхвърляне, беше много тежко за преживяване) Чувствах се все по-неудовлетворена
от живота си и вечно ми беше нервно и подтиснато. Често си му ги казвах тези неща, но той смяташе
че правя драми, че е нормално когато имаме дете да са така нещата. Често се чувствах, като някаква свръх драматична жена, която прави от мухата слон.
И си живеехме така по този
начин, докато в един момент преди 2 месеца той се изправи пред мен и каза, че се задушавал и иска
да си живее живота, вече не ме обичал и имал нужда
да помисли за себе си. Било му писнало от всичко, да носи отговорност и искал свобода! Изнесе се и ме остави с малкия
казвайки, че винаги ще ни помага и финансово и за каквото и да е, но не можел повече да живее така. т.е с мен.Света ми се срина. За мен семейството е всичко. И съм на мнение , че връзките минават през различни етапи и нещата винаги могат да се оправят ако се
положат усилия. Но той е категоричен! Остави си
детето което не можеше и ден да не види! Тръгна по дискотеки и размотаване с приятели. По кафета
и разходки. Стана много активен в социалните мрежи. Добавя и харесва снимки предимно леки жени. Чувам от хората, че имал близки отношения с една 20-сет годишна. Той отрича за това!
Коренна промяна. Отслабна 20 килограма и взе да се татуира.
Нищо общо с човека с когото бях до скоро. Не мога и до ден днешен да си обясня какво си случи с този човек. Виждах проблемите във
връзката ни и исках да се променят нещата, но отсреща нямаше никакво действие, никакво  желание. И накрая той се бил задушил.
Никога не съм го ограничавала. Даже обратното казвах му:  Излизай! Не режи така приятелите си! Подкрепях го във всичко. Интересувах се от
хобитата му. Насърчавах го!
 Често си ходех на село с детето да си почива, защото работата му е
напрегната. Грижех се за цялото домакинство. С нищо не ми помагаше. Бях се примирила и с това. Честно казвам ви, чувствам се страшно недооценена!
Когато се виждаме заради детето ме гледа с едно задоволство, все едно е най-щастливия човек на света и се е оттървал от някаква страшна тежест!
Какво толкова не му достигна? Какво можеше да направя за да не се стигне до тук? Къде е грешката в цялото уравнение?
Хората около мен казват, че е криза на средната възраст. Мъжете който се чувстват неудовлетворени
от себе си като мъже изпадали в такива кризи. Чудя се как сегашния му живот го кара да се чувства
повече мъж като заряза семейството си и се държи като 15 годишен тиинейджър.
Много ми е болно… Трудно ми е да приема, че живота ми се преобърна с главата на долу от днес за утре.Много ми липсва.Искам много да чуя гласа му. При всяко позвъняване на телефона мисля, че е той Живея с надеждата, че ще се върне, но…
Връщане на зад няма, знам това! Нашата история приключи!
 Искам да вярвам, че ме очаква нещо по-добро, но ми изглежда много далечно и недостижимо.
Как да се събера и да продължа сама с детето. Изпитвам страшно много емоции в момента.
Какво би ми помогнало да се съвзема по-бързо?
В сегашния свят има реципрочност, както непрекъснато се поощряват жените да напускат мъжете си, така макар и в много по-малка степен има и мъже, които напускат жените си.
А как да продължиш, като потърсиш и ти нова тръпка, макар и трудно не е невъзможно, със сигурност не се вглъбявай само в детето, защото по този начин вредиш и на него/нея и на себе си (всъщност така се създават мамините детенца от които жените, толкова се оплакват, и е друг интересен парадокс, че със съветите си винаги вредят на другите жени, но това е друга тема).

Последна редакция: нд, 28 юли 2024, 18:23 от jerami

# 115
  • София
В2022, всеки човек се променя, разбира се, но едно е майчинство, едно е болест, съвсем друго мързел. Мъжът в темата нито е раждал, нито разбрах да е боледувал, а жената е стъпвала на пръсти около него. За младото гадже бързо е отслабнал, а за жена си е въртял циркове и е използвал детето да я държи на дистанция. За мен това е противно.

Колкото до моите предпочитания, такива са. С времето може да ми се наложи да приема някои неща, които не ми харесват, така е, времето не прощава и животът е такъв. За мен лично е много важно обаче как се е стигнало до дадено положение за това дали ще се опитам да го приема. Което обаче пак не значи, че ще го харесвам.

# 116
Да, когато отношението е кофти, всеки трябва да се преориентира. Но за външността не прощават нито ЕГН-то, нито натрупания житейски опит. За съжаление Simple Smile

# 117
Мъжете, които си тръгват единствено заради външният вид на жена си, изобщо не се срещат толкова често. Може да си го пиете това успокоително колкото искате, но така оставате слепи за останалите неща, които са довели до раздялата.

# 118
Всичко може да доведе до раздялата. Точно аз писах, че изобщо не е външния вид, или поне той не е водещ.
Не вярвам в дългите бракове и вечните връзки, макар да имам примери пред себе си. Животът е твърде сложен, че да мислим за нещо като за вечно.

# 119
Винаги ще има по-млади, по-красиви, по-умни и тн жени. Разбира се, по интересна е чуждата жена Simple Smile Утре е мъжа ми, ако реши, че вече харесва блондинки, аз трябва да се изруся ли? Че да не му спадне интереса към мен... Или реши, че иска да съм някоя силиконова бомба, гърди трябва да си сложа? Ами не, аз съм си аз, ако иска. Мъже бол.

Общи условия

Активация на акаунт