Изостави ме с детето.Как да продължа живота си?

• 19 551
  • 486
  •   1
Отговори
Здравейте, пиша този пост за да споделя, малко да ми олекне
и да чуя мнения на хора преживели нещо подобно и как са преминали през ситуацията!
Имах 12 годишна връзка с мъж когото много обичах и още обичам. Имаме детенце на 6 години.
Всичко вървеше добре между нас.Поне привидно.Да, имаше
спречквания по между ни по някога, но за дреболии, най-честo за битовизми. Той е като човек
беше много грижовен и отдаден на семейството. Умира за синът си!
Мен винаги ме е подкрепял и ми е бил опора. Минали сме през много неща заедно.След 12 години живот заедно определено бяхме влезли в сивата зона на рутината.Връзката ни се въртеше главно около детето.
Много ми липсваше усещането да сме двойка. Исках да оставяме детето на майка ми на село,
да останем сами да се видим.
 Той категорично отказваше. Изпадаше в някаква параноя ,че
някой друг ще му гледа детето и ще е далече от него. Съобразявах се, защото уважавах чувствата
му и не исках да го пресирам щом се чувства зле от това. Исках след като преспя детето да седнем
да си поговорим, да се видим. Той все беше уморен! Тези разговори с мен го натоварваха и се виждаше
как го прави с досада. Сякаш съм някакъв натрапник, който му пречи да си почива. За него начина да релаксира беше да си пусне някой
филм и да заспи докато го гледа. Приятелите му все го викаха да излиза, той все отказваше. Да не
харчел пари и защото не обичал пиянски истории. Исках да си вземем собствено жилище, защото
живеем на квартира. Отказваше категорично,  защото не искал такъв голям кредит на негово име.
В секса нещата също не вървяха. От както се появи малкия в месеца веднъж ако ни се случеше
щеше да е чудо. Опитвах се да говоря с него и на тази
тема, но и там удрях на камък. Уморен бил… и
всякакви такива.(само да вметна, че аз съм много по-огнена и сексуална от него и за мен това отхвърляне, беше много тежко за преживяване) Чувствах се все по-неудовлетворена
от живота си и вечно ми беше нервно и подтиснато. Често си му ги казвах тези неща, но той смяташе
че правя драми, че е нормално когато имаме дете да са така нещата. Често се чувствах, като някаква свръх драматична жена, която прави от мухата слон.
И си живеехме така по този
начин, докато в един момент преди 2 месеца той се изправи пред мен и каза, че се задушавал и иска
да си живее живота, вече не ме обичал и имал нужда
да помисли за себе си. Било му писнало от всичко, да носи отговорност и искал свобода! Изнесе се и ме остави с малкия
казвайки, че винаги ще ни помага и финансово и за каквото и да е, но не можел повече да живее така. т.е с мен.Света ми се срина. За мен семейството е всичко. И съм на мнение , че връзките минават през различни етапи и нещата винаги могат да се оправят ако се
положат усилия. Но той е категоричен! Остави си
детето което не можеше и ден да не види! Тръгна по дискотеки и размотаване с приятели. По кафета
и разходки. Стана много активен в социалните мрежи. Добавя и харесва снимки предимно леки жени. Чувам от хората, че имал близки отношения с една 20-сет годишна. Той отрича за това!
Коренна промяна. Отслабна 20 килограма и взе да се татуира.
Нищо общо с човека с когото бях до скоро. Не мога и до ден днешен да си обясня какво си случи с този човек. Виждах проблемите във
връзката ни и исках да се променят нещата, но отсреща нямаше никакво действие, никакво  желание. И накрая той се бил задушил.
Никога не съм го ограничавала. Даже обратното казвах му:  Излизай! Не режи така приятелите си! Подкрепях го във всичко. Интересувах се от
хобитата му. Насърчавах го!
 Често си ходех на село с детето да си почива, защото работата му е
напрегната. Грижех се за цялото домакинство. С нищо не ми помагаше. Бях се примирила и с това. Честно казвам ви, чувствам се страшно недооценена!
Когато се виждаме заради детето ме гледа с едно задоволство, все едно е най-щастливия човек на света и се е оттървал от някаква страшна тежест!
Какво толкова не му достигна? Какво можеше да направя за да не се стигне до тук? Къде е грешката в цялото уравнение?
Хората около мен казват, че е криза на средната възраст. Мъжете който се чувстват неудовлетворени
от себе си като мъже изпадали в такива кризи. Чудя се как сегашния му живот го кара да се чувства
повече мъж като заряза семейството си и се държи като 15 годишен тиинейджър.
Много ми е болно… Трудно ми е да приема, че живота ми се преобърна с главата на долу от днес за утре.Много ми липсва.Искам много да чуя гласа му. При всяко позвъняване на телефона мисля, че е той Живея с надеждата, че ще се върне, но…
Връщане на зад няма, знам това! Нашата история приключи!
 Искам да вярвам, че ме очаква нещо по-добро, но ми изглежда много далечно и недостижимо.
Как да се събера и да продължа сама с детето. Изпитвам страшно много емоции в момента.
Какво би ми помогнало да се съвзема по-бързо?

# 1
  • Melmak
Така като гледам от 12 годишна връзка, тя 6 години не върви. Недей да търсиш толкова външни фактори.

# 2
  • Някъде там
Реално той те е изоставил преди 6 години, но ти си позволила през останалите да те използва, докато му е удобно.
Според мен е направил най-доброто и за двамата и те е отървал от себе си. Сега ти трябва да се постараеш да се отърсиш от заблудата, която сама си си налагала толкова години и да започнеш да мислиш за себе си, да се научиш да се цениш и обичаш отново и да продължиш заради теб самата и заради доброто на детето. Няма да е лесно,защото  заблудата е била дълги години и ще изисква време, но нима ще допуснеш той да ти се присмива, гледайки как още страдаш?

Последна редакция: сб, 27 юли 2024, 00:58 от daviz

# 3
  • София
Криза на средната възраст.

# 4
Вие не сте се разбирали  от 6год.Поне така сте писали.В домакинството сте нямали помощ,секса не върви,не излизате и не общувате като двойка!?
Явно връзката е приключила отдавна и ви е движил само навика и удобството.
Спрете да мислите за него,а помислете за себе си и детето.
Според мен ,трябва да се разведете и да постигнете ясто финансово споразумение ,защото като си намери друга жена,няма да видите никаква помощ за детето.
В повечено случай,мъжете като се разделят с жената ,се разделят и с децата си.

# 5
Вие може много да сте го обичала и обичате, но той Вас отдавна не. Омръзнала сте му, досадна сте му, не Ви харесва. Съветът ми е сега да заобичате себе си. В следващите си връзки обичайте и се грижете на първо място за Вас самата и детето, а след това за мъжа, който ще влезе в живота Ви.

# 6
  • У дома... някъде
Тъжна история.
Доста време е минало откакто отношенията ви не са вървели,но съм на мнение,че  просто той не е искал да види и да работи в посока съхраняване на семейството.

Винаги, когато се раздаваме ние жените до краен предел се получава точно това.
Превръщаме се в даденост за мъжете.
Често не знаят какво искат и тръгват да търсят нови тръпки и емоции.
Ще си събереш парчетата с времето и детето ще ти носи радост, щастие и любов.
Няма да си първата самотна майка с дете,за жалост не вярвам и да си последната.
Доста жени сме преминали през такива неща и от опит казвам,-времето лекува всичко .

# 7
Не разбрах дали работите, струва ми се не. За съжаление сте допуснали в домакинството да вършите само вие нещата, това е голяма грешка.
Друго, което ми направи впечатление е за вашето село, където сте искали да оставяте детето, за да сте сами, а той не е искал. Това звучи като да не приема селото, тоест произхода ви. И това е било препъни камък във вашата връзка.

От написаното изглеждате стабилен човек, държащ на здраво семейство, което е нещо много хубаво. Но.. оставам с усещането, че това е обземало всичко в живота ви (вероятно поради нагласа и възпитание в семейната среда, от която произхождате). Ето например, не говорите за общи идеи с него, общи проекти, хоби, дори общи приятели или среда. По думите ви, когато е искал, е общувал със своите приятели, без вас, когато не е искал това, ги е наричал пияници.
Затова и в секса не са вървели нещата. Не знам дали е имал сексуален проблем или го е задушавал такъв начин на живот. Или и двете. Факт е, че сега се е плъзнал точно по такава бърза писта - дискотеки, млади жени... Като компенсация.

Друго, което забелязах, че отдавна връзката ви е била нарушена, но привързаността му към детето, ви е карала да се чувствате... "бетон". А това са две различни неща - отношението му на баща към детето и на партньор към вас.

Уредете си веднага нещата за издръжка на детето, не го спирайте да вижда детето си и ПОВЕЧЕ ОТ ВРЕМЕТО, ПОСОЧЕНО ОТ СЪДА (ако иска).
Забравете тази дума "изостави ме", насочете се към себе си. Разберете, че ако вършите всичко в къщи само вие, няма как да не станете безинтересна на партньора си. Който и да е партньор. Това е патриархален модел от други времена. Тогава е имал своя смисъл, защото мъжът е имал друга много тежка работа за семейството и нещата са се балансирали от гледна точка на оцеляването. Днес мъжът няма тази "заетост", ако живее сам, той би трябвало да си върши всичко. Изяснете си от какъв партньор имате нужда - най-вече човек, който да приеме и произхода ви.

В брака е важен всеки ден - като цветята е. Не се ли грижеш за тях, залиняват, увяхват.
Не е свършил света, ще го преживеете. Може да направите много интересен живота си - като се обърнете към себе си, четете, усъвършенствате се, повече внимание на междуличностните отношения - повече приятелки, приятели, общуване с хора. С качествени хора.
Желая ви успех!

Последна редакция: сб, 27 юли 2024, 07:31 от Valerie R

# 8
Може да не се съгласиш с мен сега, но според мен ти също не го обичаш. И какво да му обичаш? То пък една връзка е било, без забавления, смях, без секс даже. Никакви общи преживявания. Били сте едни съквартиранти, които са отглеждали дете.
В момента той ти липсва, но това е навик, не любов. Ще мине, ще видиш колко ще ти е добре без този досаден киселяк. В нищо не е участвал, бил е като един фикус, като част от мебелировката.
Ти и досега си се справяла без него. Дай си сметка, че е така. Любовта му ли ще ти липсва, романтичните моменти, задушевните разговори?

Подкрепям и аз да уредите формалностите и издръжката, докато не го е омотала някоя кифла. Да й е честит! Та той даже секс не предлага.

# 9
Аз бих ви посъветвала при следващата ви среща заради детето да се облечете в красива рокля ,да си сложите слънчевите очила и маската на щастлива жена да му оставите детето за ден два и да отидете някъде с приятелки да се повеселите. Покажете му,че боклука сам се е изхвърлил.
Смятам,че при теб нещата ще се наредят и ще срещнеш подходящ човек ,когато му дойде времето. Не си струва да го играете жертва . Той не заслужава. Живота е прекрасен и съм сигурна,че той не е бил за вас и за това така са се стекли нещата. Имайте вяра в себе си.  Живота е само един. Насила хубост не става. Желая ви много сила и вяра в себе си и дано по бързо осъзнаете,че така е по добре за вас. За какво ви е такъв мъж?!

# 10
Не сте били щастливи заедно. Съжалявам. Но е по-добре така. Не можеш да накараш някой да те обича. Добре е направил, че се е разделил. Поне е имал достойнство да си каже честно. Ще видиш, че е за добро.

# 11
  • София
Не звучи като да сте имали щастлив съвместен живот. Така става, когато си се примирила за абсолютно всичко. В крайна сметка какво е останало да ви свързва, освен детето? За да имате бъдеще, трябва да се харесвате взаимно и да правите неща задно, не само да живеете под един покрив и да се преструвате, че всичко е наред.
Изобщо не мисли къде си сбъркала. Няма смисъл. Той е направил съзнателния избор да те изостави. Блокирай го, където можеш и общувайте само за най-необходимото. Детето ти е още малко, най-вероятно си млада. Гледай себе си и сина си, а уикенда си запълвай с неща, които те карат да се чувстваш добре. Изобщо не се вглеждай в него как бил изглеждал и с каква жена се е захванал. Постави себе си на първо място, това е единствения начин да се измъкнеш от тъгата.

# 12
Колко често си ходела сама с детето на село без него? Нали уж изпадал в параноя, когато било далеч от него?

Приятелите му не биха го търсили за излизане години наред, ако той всеки път им отказва. 2-3-5 пъти да им откаже и биха спрели да го търсят.

# 13
Най-много ме впечатли, че за два месеца отслабва с 20 кг.

# 14
  • София
Ами криза на средната възраст + че нещата са си куцали попринцип от около 6г наистина, явно не се е пригодил добре към появата на детето. Сега си изживява пубертета дето явно го е пропуснал. Съди го за издръжка и не се занимавай с глупости да си връщаш някой, който отдавна не те иска. Той се е успокоил, че е допринесъл за прираста на населението на страната и има наследник и сега иска да си вее байряка без последствия и ангажименти. Съжалявам, но път назад няма и според мен няма и смисъл да има.

Общи условия

Активация на акаунт