Изостави ме с детето.Как да продължа живота си?

• 19 656
  • 486
  •   1
Отговори
# 255
Карина, не знам кого се опитваш да убедиш колко е невъзможно, трудно и ненужно? Мен не можеш да ме убедиш.
И да, всяко усилие има значение, дори да е 20 минути. Разбира се, ако после се възнаградиш с две филии хляб, няма да има значение.

1 филия хляб е около 80-100 калории. И 3 пъти на ден да ядеш по 2 филии хляб, можеш да сметнеш колко калории са, ако да речем, нормално имаш нужда от около 1500 калории дневно.

Зоната на горене на мазнини е, когато пулсът ти стане някакъв процент от максималния ти, 60-70% някъде. Трябват ти едно 15 минути кардио, за да достигнеш този пулс и час-час и половина продължителност на тренировката с този пулс, за да гориш мазнините.

# 256
Не е толкова просто. Хлябът (и много други храни, като картофи, ориз, макарони) е със същият ефект, като захарта. Вдига инсулинът, прецаква метаболизмът, затова се намират и много хора, които уж са слаби, но с инсулинова резистентност. С висок инсулин е в пъти по-трудно да постигнеш каквото и да е. Затова и храненето е много важно, наред с движението.
А предполагам всеки знае, че не само кардиото става за поддържане на някаква значима дейност. Аз не си и представям, че някой, който носи 20+ излишни килограми, ще заподскача като катеричка. Най-много да си унищожи коленете.

# 257
Кукумицинке, де да беше толкова лесно. Аз например изобщо не мога да ям хляб...и една-две филийки да ям, това значи да не свалям, независимо от калориен прием. Съсипахме темата на авторката, но всичко зависи от въглехидратната чувствителност, глутенова толерантност и тн. Аз например откак родих второто си дете, въглехидратни храни хич не мога да ям, освен тук-таме някой плод.
Лошото е, че и само със зеленчуци, млечни и меса пак не отслабвам особено...но иначе пък хич. Вдигам захар ли инсулин ли не знам...Много опира до метаболизъм, а аз се и движа повече от всичките си познати, с колело, тичам, ходя, СУП карам, изобщо активен човек съм, но съм си бичме с телосложение на ръгбистка, не свалям. Гледахме сега женско ръгби на олимпиадата, ами все едно себе си гледам. Simple Smile Преди не беше така и си бях много добре без свръхусилия, но сега имам нула метаболизъм.
Честно казано, мъжът ми сигурно ме е харесвал повече преди, но и сега си ме уважава както се казва. Но на мен ми е за мен самата, не ми отива на брандинга. Около мен всички по-засукани жени са от много слаби до стройни, а някои и много спортни.

Извод, от мъжете си ще се отървем лесно, но от килограмите как?

# 258
На мен ми е интересно къде Крис видя мъж, който си е подредил живота, изгледал си е децата и сега иска да се наслаждава на живота - та мъжът, който обсъждаме живее под наем, детето му живее под наем и е на 6 годинки!

# 259
Аз питах за прословутата 'криза на средната възраст'. А пък този пич ако детето му е на 6, най-вероятно дори още не е в средната възраст.

Много опира до метаболизъм, а аз се и движа повече от всичките си познати, с колело, тичам, ходя, СУП карам, изобщо активен човек съм, но съм си бичме с телосложение на ръгбистка, не свалям.
Явно поемате повече калории, отколкото изразходвате - няма как да е иначе. Все едно кола да върви без гориво - отде ще се взема новата телесна маса, освен от това, което влиза през устата?

# 260
Аз само ще се включа да кажа, че с 15-20 мин физическа активност на ден никоя не е свалила излишните си кила и това са точно разни рекламни номера ала "Скачайте с Инфлуенсърка еди коя си и само за 10 мин на ден ще приличате на Джена Ортега!" Необходима е загрявка (за нас, бабите над 30 дето ставите им не са това, което бяха Grinning ), активация на мускулните групи било то с упражнения с ластици, без ластици, леки тежести и/или кардио, после същинска тренировка с някаква градация (било откъм брой повторения или увеличаване на тежестта) и после отпускане на мускулите с поне 5-10 мин разтягане. Това за стандартна тренировка е 40-50 мин - 1 час. 2 часа, ако е с по-големи тежести и съответно изисква по-дълги почивки между серии. За тичането в парка - и то за 15-20 мин не върши абсолютно никаква визуално забележима разлика.
За да свалиш килца трябват:
- СЪН и адекватна почивка;
- намаляване на калориите;
- добър тренировъчен режим, който можеш да спазваш на спокойствие, а не с пищящо бебе да те прекъсва на всеки 4 мин;
- спиране на алкохол, джънк и прочие, които едва ли са в списъка с храните на млада майка и без това.
Аз не казвам, че е уау, невъзможно, но не бих обвинила остро никоя майка особено, ако е с проблемно дете и няма 4 чифта баби и дядовци под ръка, че не е топ модел.

# 261
  • Out of the Mix
Нека направим следното уточнение: уважаеми дами изключваме периодите ви на бременеене, гледане, грипове, неразположености (ама то остана ли такова без проблеми, шегувам се Joy), когато качвате някое и друго килце, даже може да сте секси, и повечето мъже искаме от вас през цялото останало време да виждаме ищяк във вас за здравословни дейности, спортуване, сексуалност, високо либидо, или там според двойката и хората, което за тях е нормално вътре в отношенията им. Сега мисля е ясно. Simple Smile
Но смятам, че си е до човек. На който това му е приоритет, то си остава, под една или друга форма.

Имам наблюдение върху 4-5 двойки около мен, че седят заедно единствено заради децата и поделянето на грижите покрай тях.
Доста са ми споделяли, че поотраснат ли, ще бият шута на другия и искат да си живеят живота.
Постоянно ми натякват, явно им се иска да са в моите обувки колко ми било добре, на мен ми било най-добре, аз съм си бил най-добре. Не че ми е зле, не се оплаквам.
Не знам криза ли е, какво е. За мен не е ок. Или не се обичат, или не са били подготвени за родителството и живеенето заедно с всичките грижи покрай това.

# 262
Добре, тогава нищо не правете, дори минималното. То си е за вас, не за мен, или който и да е друг.
Google, ако мислиш, че някой с 20-30 кила отгоре ще издържи едночасова или двучасова тренировка.... ок Joy
И 20 минути ще им се сторят много в началото.
Този начин на мислене е ужасен и гарантира провал във всяко едно отношение. Ми аз като не мога да изтичам цял маратон, за какво изобщо да излизам да потичам 15-20 мин? За какво ли, наистина... Rolling Eyes

# 263
  • София
Мъжът трябва да има реалистични очаквания от живота след децата. Няма как всичко да е като преди. Нищо не е същото, но децата носят достатъчно радост. Поне на зрелите мъже. На разни слабаци, дето си мислят, че като ходят на работа и носят някакви пари, правят достатъчно, това няма как им се обясни. Децата, жената, домът изискват грижа, внимание и обич. Иначе се стига до измъчени отношения и после раздяла. Няма как да има щастлив брак, без и двамата да положат усилия на другият да му е приятно. Например - жената да се погрижи за външния си вид. Мъжът пък да ѝ осигури времето и финансовите възможности за почивка и женски глезотии. Само че повечето български мъже подскачат като ужилени, като чуят, че трябва да се погрижат и финансово за жените си.

# 264
  • Out of the Mix
Подкрепям, vondi.
На мен така ми се стече животът, че в по-зряла възраст ще съм, ако, не е задължително, и ако се случи с правилната жена, ок, ако не, пак ок, родител.
И по-добре така. Сега всичко е осъзнато и с опита и зрялостта, повече можеш да дадеш на едно дете и семейство, като цяло.
Нека оставим финансите настрана. Колкото и да са важни, в по-зряла възраст вече всеки има по нещо - кариера, имот, спестявания, и съответно как ще се разпределят няма значение. Важното и двамата като дават, да е с любов, желание, за семейството и да се чувстват добре и щастливи. Simple Smile

# 265
Добре, тогава нищо не правете, дори минималното. То си е за вас, не за мен, или който и да е друг.
Google, ако мислиш, че някой с 20-30 кила отгоре ще издържи едночасова или двучасова тренировка.... ок Joy
И 20 минути ще им се сторят много в началото.
Този начин на мислене е ужасен и гарантира провал във всяко едно отношение. Ми аз като не мога да изтичам цял маратон, за какво изобщо да излизам да потичам 15-20 мин? За какво ли, наистина... Rolling Eyes
Аз ти го пиша като човек, който е пробягал доста маратони (и доста над 42 км всъщност). Wink Та едва ли съм безволева тетка легнала на диван от-до, която не смее да се изпоти. Grinning Просто трябва малко повече разбиране към другите хора и техните ситуации преди да ги подпукаш с определенията. Simple Smile Защото днес сме на върха, утре не и това е меко казано ужасен начин да се гледа само около собствената камбанария и то в период, който е максимално хубав и лек - млад, без деца.

# 266
  • София
Аз разбирам, че организмите са различни, че понякога някое лекарство ти скапва организма, и че не всеки държи да е в топ форма. А и хората харесват различни неща. На мен известно време ми забраниха клековете и задникът ми се смали (е, пак го има доволно Laughing), станах по-фина без упражненията... Мъжо каза, че му харесва Joy Е, аз и преди се харесвах, но и сега се харесвам, та като ги почна пак, ще правя по-малко от преди. Различни хора, различни тела, различни предпочитания. Наклони не давам, но си имам предпочитания и ми е странно, когато се окажат обидни за някого.

Иначе, за мен абдикацията от детето няма никакво оправдание. Ако за някой щастието е без деца, да не ги прави. Направил ли ги е вече, да не ми излиза с лигавщини. Колкото до половинката, отношенията може и да не са вечни, но за мен е нормално да има някакво добро отношение и уважение към жената, която е била до теб, родила ти е и е гледала децата ти. А не да я метнеш като непотребна вещ, защото (вече) можеш да си го позволиш. Затова и винаги обяснявам, че жената е добре да се подсигури финансово, а не да разчита, че мъжът ще носи, а тя ще се грижи за него, дома и детето. Щото същите тези, които обясняват какви провайдъри са, после я наричат баба и ходят да гонят 20-годишните Wink А на нея какво й остава, да му доизгледа децата на такъв... да бе да.

# 267
Отдавна съм спряла да говоря по тези въпроси с хората, даже не знам сега какво подпалих, и то с непознати, защото ми е пределно ясно, че един човек, който няма желание за промяна, ще ти донесе от десет извора вода, за да те убеждава колко е трудно, колко е невъзможно, как няма никакъв смисъл. Че и даже се изнервят, сякаш на мен някаква услуга ще правят. Joy
И после отиват да подсмърчат пред огледалото. Еми... живи и здрави.

# 268
На по-зряла възраст имаш по-малко сили Simple Smile Не сме вечни и на 50 не е като на 30.

# 269
Само, че ние говорим от опит. Това е разликата. Ти явно си помисли, че си драскаш с някакви престарели дебеланки 😂😂😂Ще трябва да те разочаровам. Дори в 9м бременна не съм била UK14.

Общи условия

Активация на акаунт