Изостави ме с детето.Как да продължа живота си?

• 19 643
  • 486
  •   1
Отговори
# 375
Хубаво, че се е усетила да не тръгва с някой, който само ще ѝ пие младостта и енергията.

# 376
Не, Лъвице, аз май чак сега схващам, но подобно мислене ми е непривично - няма как да се притесняваш дали другият си е изживял младостта, дали се е наживял, дали се е изучил и тн, ако в него "обичаш" само това, че е млад, хубав и - айде, плюс някое бонус качество, я сговорчив човек, я готов за семейство, я поддържа къща добре.

Знам, че тук може да прозвучи като научна фантастика, ама топ мъжете (които не пишат по женските сайтове) се интересуват жена им да е и интелигентна, амбициозна, с дълбочина, интересна, а не само да им е секси и млада. Все пак някои искат истински партньори. Wink

MariyaHris, страхотен пример. Една жена може да роди на 40, но 10-15 години отгоре нещата са други и при двата пола. Съдя по родителите си, които като че ли за няколко години рязко остаряха и ми става мъчно. Твърде е кратък този живот. Sad

chris78, ти си си добре, имаш си семейство вече, да ти е живо и здраво. Не бери грижа, другите все някак ще се оправим. 😁

# 377
chris78, е ама за мен е било важно мъжът да е в разцвета си, а не аз Simple Smile. Родих прецъфтяла, но не съм бързала. 

# 378
  • София
За пръв път чувам, че мъж на 35 г. не е в разцвета на силите си.
Може нито в секса, нито в броя лицеви опори да не е вече е като себе си на 20, но пък откъм зрялост, опит, увереност, финанси и много други качества ще е светлинни години напред - а все пак от мъжа това се очаква да допринесе за семейството, нали?

Докато жена на 35 вече е минала разцвета. Това всеки гинеколог ще ви го каже. Разцвета в кариерата може да не е минала - сигурно не е - но за мъже като мен, които не търсят кариеристки, това няма значение. Пък и не само мен - аз от колегите-мъже тук ни един не виждам да е казал, че жена-мечта му е такава с велика кариера или пък да изкарва много пари. Нито сред личните ми познати в живота се сещам за такива.

Ако 35 е разцвета, защото футболистите не са тогава в пика на кариерата си и защо след тези години спадат показателите на спермата? Wink А и той като е на 35, тя ще е на 20 и ще й се дивее, а когато тя мине 30-те и се замисли за дете, на него 50-те ще му чукат на вратата. И вместо да гледат двамата децата, накрая тя ще гледа дете и дядо Sweat Smile

# 379
Една жена на 25 още иска да си изживява младостта, да пробва различни неща, да се развива, да пътува. На нея този с апартамента и кариерата може да й е спонсор за тези неща, но едва ли ще тръгне да му ражда и да гнезди с него. Докато пък на нея й се приискат тези неща, той ще позастарее и вече няма да е единият, който може да ги предложи. С този на 25 ще си гледа тръпката и емоцията, и евентуално ще градят нещо заедно, вместо да се нанесе от тате на бате. Пък ако не си изживее младостта, да видиш нея като я удари кризата, а той вече е стар тепърва да търси още по-млада жена Laughing
Пак казвам, че разликата може да не е толкова голяма - ако е между 5 и 10 години чак толкова голяма пропаст в настройката за живота едва ли ще има. Тя хубаво иска да поживее на 25, но според теб няма ли да й е по-готино и вълнуващо с човек, който има възможностите да осигури такъв живот? Да не говорим, че в по-ранните години жените по-бързо съзряват.

П.П. С теб, Лъвице, рядко сме на едно мнение, но искам да те поздравя за това, че винаги спазваш добрия тон, не реагираш твърде емоционално и успяваш разумно да се аргументираш Wink

# 380
Защо някой трябва да ти осигурява какъвто и да е живот? Или да си с някого само защото има възможност да харчи пари по теб? Леле, хора, мен по съвсем друг начин са ме възпитавали. 😀

Пък после жените били меркантилни. 😀

# 381
Замириса на чичко-паричко в темата.

# 382
  • София
Пет години не е толкова голяма разлика, на мен 10 ми идват множко, но в зависимост от други фактори, разбирам защо за други хора са приемливи.

П.П. С теб, Лъвице, рядко сме на едно мнение, но искам да те поздравя за това, че винаги спазваш добрия тон, не реагираш твърде емоционално и успяваш разумно да се аргументираш Wink

Благодаря, Рейгън, старая се Hug На мен ми е интересно да си сблъскам мисленето с някой и да си премерим аргументите, и ако щеш - интелекта, а не да го нападам, защото не е на същото мнение. При теб съм забелязала същото, винаги си балансиран, отговоряш разумно и спокойно, съответно размените на коментари с теб са приятни Relaxed

# 383
Намирам го за ужасно тъжно и пресметливо да обичаш на везни - пари срещу младост и красота. Ще те обичам, защото правиш първо, второ, трето, защото ми е време да съм с някого, защото ала-бала, а не в пълната ти цялост като личност, с хубаво и с лошо. А аз обичам просто да видя някого, дори да е далеч от красавец, и просто веднага да ми пламне всичко. The spark, дето е модерно да му казват. 😍

Ама пуста младост е моето... Ще гледам да се порадвам, че след 5 години трябва да съм цинична, разочарована от живота и сериозна вече. 🤓

# 384
В България все още обществото е много консервативно и комплексирано. И да, жената иска да изгради кариера, за да има някаква сигурност, ако не и провърви в брака или мъжът и я изостави, да може да продължи напред, а не да живее в токсична връзка, защото няма друга възможност. Затова и тука някои индивиди пишат, че търсят жена на 20-25, за да им е в кърпа вързана. Репродуктивни проблеми имат и младите, защото еволюционно много жени/мъже, които в миналото не са можели да имат деца, сега имат, заради развитието в медицината. И същите тези жени/мъже предават "лошите" си гени напред в поколението и поколението също има проблеми. Жалкото е, че често се търси само желание за размножаване, но не и за даване на любов. Само двойка, в която всеки си е намерил човека, може да създаде стабилно психически поколение и да му осигури нормална среда.

# 385
Знам, че тук може да прозвучи като научна фантастика, ама топ мъжете (които не пишат по женските сайтове) се интересуват жена им да е и интелигентна, амбициозна, с дълбочина, интересна, а не само да им е секси и млада.
Искаш да кажеш, че у една жена в периода между 25 и 35 интелекта се качва, или амбицията? И с какво по-интересна ще стане, ако 10 години изживява "бурна младост"? Може би ще е ходила по 2-3 пъти в годината до Непал и Мачу Пикчу, та ще му разказва преживяванията си? Ми не може ли да ходят заедно...

Ако 35 е разцвета, защото футболистите не са тогава в пика на кариерата си и защо след тези години спадат показателите на спермата? Wink А и той като е на 35, тя ще е на 20 и ще й се дивее, а когато тя мине 30-те и се замисли за дете, на него 50-те ще му чукат на вратата. И вместо да гледат двамата децата, накрая тя ще гледа дете и дядо Sweat Smile
Моята жена роди преди 25. Второто преди 30. Ти може би чакаш 40, когато забременяването става по-трудно, та разбирам защо ще искаш млад мъж със силна сперма.
15 години разлика наистина е множко, казах го просто като диапазон: до 10-15. Разбирайте го като 10 средно, диапазон от 5 до 15.

Вие хилядолетни традиции за нищо ги нямате и с много лека ръка ги отхвърляте. Само допреди няколко поколения (а на много места по света и до ден днешен) родителите са избирали кога и за кого да омъжват дъщерите си. И кога са правели това? Като стане на 15-20 години момата са се оглеждали, а ако стане на 25 са бързали да не остане стара мома. Защо не са оставяли момичетата да си изживеят бурната младост първо?
Да не мислите, че хората тогава са си мразили децата и са гледали да им сторят зло, а не добро? Напротив - точно защото са ги обичали и са искали най-доброто за тях, са бързали да ги омъжат по-рано, защото са знаели, че (1) тогава им е пиковият фертилен период от биологична гледна точка и (2) тогава се котират най-високо и могат да им намерят най-добрия потенциален мъж. А не да останат стари моми и да се заоплакват "не останаха свестни мъже".

Ама какво са вече традициите... То и френските традиции в културата бяха красота и одухотвореност, Едит Пиаф, Мирей Матию, Ален Делон, Луи дьо Финес, а сега - тройки, педали, дебелани, арабски и негърски ритми, и ултра-прогресивен ентертейнмънт.

# 386
  • София
Пак казвам, че разликата може да не е толкова голяма - ако е между 5 и 10 години чак толкова голяма пропаст в настройката за живота едва ли ще има. Тя хубаво иска да поживее на 25, но според теб няма ли да й е по-готино и вълнуващо с човек, който има възможностите да осигури такъв живот? Да не говорим, че в по-ранните години жените по-бързо съзряват.

Не виждам мъжа като някой, който трябва да ми осигурява нещо. Виждам двама ни като отбор, в който заедно си градим кефа. Мен ме вълнува точно това - заедно да правим нещата, заедно да минем пътя. Колкото по-напред сте и двамата, толкова повече неща вече сте съградили. Но е хубаво да сте на едно ниво, за да изживявате следващите стъпки заедно, а не някой да получава наготово. Така няма да го чувствам като мъж, а като баща, себе си като дъщеря. Освен всичко, нещата, за които сте се борили заедно сплотяват и се оценяват много повече. Тези, които идват наготово, лесно се приемат за даденост.

Крис, други времена (за радост). Защо мъжете не се жените на 18 и не гледате семейство, а си правите кефа до 40 и после искате 20 годишни?

# 387
Ама какво са вече традициите... То и френските традиции в културата бяха красота и одухотвореност, Едит Пиаф, Мирей Матию, Ален Делон, Луи дьо Финес, а сега - тройки, педали, дебелани, арабски и негърски ритми, и ултра-прогресивен ентертейнмънт.

Просто вече си стар и не разбираш, както твоите родители не са разбирали интересите ти навремето.

# 388
Има хора (и действително познавам), които и на 60 ще си надграждат интелекта, ще пътуват по света и ще пробват нови неща, а няма да забият вкъщи пред телевизора. Въпрос на манталитет. Любимият ми преподавател в университета, преживял инфаркт, за съжаление вече с тремори от болест, на 70+ се хвана да учи нов език за лично удоволствие. Нямам търпение да стана по-умна и интересна. 😍

Впрочем от женската позиция - аз и приятелките много се впечатляваме, ако някой набор има интересни хобита, преживявания, пътувания. Една приятелка наскоро ни представяше за отличаващо качество на един левент, че е пътешествал в Япония - ами, изкефихме се. 😁

Може да е поколенческа разлика, не знам. Аз съм Gen Z и не знам някой, който да не би искал да иде до Непал, стига да има шанса. Нещо си проличава разликата между 20-годишните и... да кажем батковците.

Абсолютно същите виждания за партньорите имам като Лъвица. Патриархалното разбиране ми идва твърде много в стил Железния светилник, но дори героите на Талев бяха връстници... 😁

# 389
Знам, че тук може да прозвучи като научна фантастика, ама топ мъжете (които не пишат по женските сайтове) се интересуват жена им да е и интелигентна, амбициозна, с дълбочина, интересна, а не само да им е секси и млада.
Искаш да кажеш, че у една жена в периода между 25 и 35 интелекта се качва, или амбицията? И с какво по-интересна ще стане, ако 10 години изживява "бурна младост"? Може би ще е ходила по 2-3 пъти в годината до Непал и Мачу Пикчу, та ще му разказва преживяванията си? Ми не може ли да ходят заедно...

Моята жена роди преди 25. Второто преди 30. Ти може би чакаш 40, когато забременяването става по-трудно, та разбирам защо ще искаш млад мъж със силна сперма.
15 години разлика наистина е множко, казах го просто като диапазон: до 10-15. Разбирайте го като 10 средно, диапазон от 5 до 15.

Вие хилядолетни традиции за нищо ги нямате и с много лека ръка ги отхвърляте. Само допреди няколко поколения (а на много места по света и до ден днешен) родителите са избирали кога и за кого да омъжват дъщерите си. И кога са правели това? Като стане на 15-20 години момата са се оглеждали, а ако стане на 25 са бързали да не остане стара мома. Защо не са оставяли момичетата да си изживеят бурната младост първо?
Да не мислите, че хората тогава са си мразили децата и са гледали да им сторят зло, а не добро? Напротив - точно защото са ги обичали и са искали най-доброто за тях, са бързали да ги омъжат по-рано, защото са знаели, че (1) тогава им е пиковият фертилен период от биологична гледна точка и (2) тогава се котират най-високо и могат да им намерят най-добрия потенциален мъж. А не да останат стари моми и да се заоплакват "не останаха свестни мъже".

Хаха, не съм вярвала, че 2024, някой ще напише подобно нещо. Омъжвали са ги рано, защото са били  бреме за семейството, или пък заради зестра/дългове и прочие. Въобще не е ставало дума и за любов, чисто сметкаджийство. Възпроизвеждали са се за да има работна ръка или да създават икономически изгодни бракове. За голяма част от жените животът е минавал в насилие и поради липса на права, не са имали особено голям избор. И да се дават тези времена за пример...

Общи условия

Активация на акаунт