Изостави ме с детето.Как да продължа живота си?

• 19 655
  • 486
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Детето визирах за финансите. Иначе, не че са неспособни да се погрижат, а по-скоро са научени, че не е тяхна грижа и не желаят да я поемат. Оттам, такива прояви като тези на мъжа на авторката, който хуква да си изживява второ тийнейджърство, трудно ще убедят една майка, че на този мъж може да се разчита. А детето не е играчка и това в каква среда ще попадне може да има много сериозни последствия. Затова и на толкова майки им е трудно да го остават на баща, който не е доказал, че е отговорен и има желание да се грижи за детето. А в случая на авторката, самият мъж е заявил, че ще се грижи финансово, но не и че ще се ангажира с гледане.

# 136
  • София
Преди няколко месеца видях една моя стара любов, изключително много напълняла, променила се дори в лицето, до толкова, че едва да я позная. Няма почти нищо общо с онова момиче на 20, дори е малко по млада от мен, а толкова зле и се е отразило времето. И се замислих много върху това колко е преходна физическата красота. Е аз почти не съм се променил, дори имам повече мускули от тогава, но не при всички е така.
Така си мислиш.
Природата никого не пощадява, дори мизогинистичните мъже, които обясняват как мъжът не остарявал и можел да прави секс и деца на 60.

# 137
Лъвица, съгласна съм с теб, но нали разбираш, че прочетохме един пост, една версия, една страна?

Аз на базата разбитите очаквания на авторката за тоя “прекрасен” и безкраен, скучен живот с мъжа й, тази зловеща агония тия двама човеци да остареят заедно в името на детето, хората, “семейството”. На базата на това, че тези й проекти са прекъснати напълно неочаквано и шокиращо за нея, след цели шест агонични години…Мога да ти кажа, че със сигурност има и друга една страна, която болшинството тук дори не се замисля, че няма право на своята версия.

Само мога да предполагам, след тази горчивина и разочарование в авторката, как този баща ще бъде представян пред детето си. “Ходи на дискотека и се татуира и приятелката му е млада” - край, анатема! Аз, майчица, многострадална мъченица…Всеотдайна. После - бащата се разделил с детето. Разбираш ли проектирането на живота върху другите според своите нагласи? А той, животът, е един.

# 138
  • София
Относно законите - точно така си е. Я да трябва да плащат алимони на жената за пропуснати ползи, да видим колко ще тръгват толкова лесно подир всяка ф*ст@ и дали ще обещават звезди и ще встъпват в брак, знаейки, че по всяко време могат да минат с една мижава издръжка, а защо не и без, все още много хора работят в сивото и официално са под несеквестируемия минимум едва ли не.

# 139
Като се случи на някои майки да е оставил детето да гледа тв до след полунощ или го е повел по компании и на другия ден не са могли да СТАНАТ за училище(повече от веднъж-два пъти), а учителката звъни на теб да пита защо не е на училище, пак ще ги приканя да държат реч за споделената отговорност.

# 140
Детето визирах за финансите. Иначе, не че са неспособни да се погрижат, а по-скоро са научени, че не е тяхна грижа и не желаят да я поемат. Оттам, такива прояви като тези на мъжа на авторката, който хуква да си изживява второ тийнейджърство, трудно ще убедят една майка, че на този мъж може да се разчита. А детето не е играчка и това в каква среда ще попадне може да има много сериозни последствия. Затова и на толкова майки им е трудно да го остават на баща, който не е доказал, че е отговорен и има желание да се грижи за детето. А в случая на авторката, самият мъж е заявил, че ще се грижи финансово, но не и че ще се ангажира с гледане.
Напълно съм съгласна с написаното от теб.
Аз например след всичко което направи моят мъж ,не знам как ще му оставям детето.
Та той още докато бяхме заедно и се е случвало да изляза за няколко часа по работа  и детето да прекара всичко тези часове пред телевизора ,а той на телефона.В случаят говоря когато детето беше между 2-3г.
Веднъж на два месеца се случваше да изляза вечер да се видя с приятелка.Детето не се къпеше в тази вечер ,защото не можел, ,а това е важна част от ритуала който бях изградила и който все още спазваме преди сън.
Всеки ден като се прибереше от работа и детето искаше внимание,се обръщаше и казваше :"Остави ме тате,много съм изморен." И ляга на дивана и с телефона в ръка.
На площадка,детско кът,разходки и друго подобни действия с детето не се ходи,но ако някой му звънне да отидат да пият бира веднага се тръгва.
И после аз как да го оставя това дете на баща му и да съм спокойна.
Новата му жена ли ще го гледа??Аз даже смятам ,че не е здравословно за детето на този етап да знае ,че баща му има нова жена,пък какво остава да прекарва време с нея под един покрив.

# 141
  • Пловдив
А ти като го вждаше какъв е, че не пипва нищо вкъщи, защо му роди дете, а?
Mirena00, конкретно теб питам. Но може и други да попитам. Кога ще спрете да се занимавате и да раждате деца от боклуци?!?!

# 142
Добре, значи има някакво единодушие, че бащите не заслужават споделено родителство, защото не могат да спазват изградените от нас “ритуали”. Неспособни са, тоест, да гледат децата както ние искаме и затова не им ги даваме. А не както няколко страници четохме, че мъжът на авторката си бил ударил камшика от детето. Правилно предполагам - детето не му се дава, защото това и защото онова.
В същото време, сме възмутени, че бившите ни мъже живеят или като ергени, или че си намират нови жени и ги обявяваме за разделени от децата си. Често това попива и детето и се получва отчуждаването.

В какво сме всички единодушни тук? Че докато лежат на дивана безполезни са много хубави мъже, но като си тръгнат и отидат на дискотека и се татуират - са боклуци? Или че са ни финансово задължени и ни дължат пропуснати ползи?

# 143
Защо се обсъжда споделено родителство тук, при положение, че жената написа още в първия пост, че мъжът и е обяснил, че му е писнало да носи отговорност и иска да си живее живота?
Изкуствено привнесено твърдение за злобната майка, която не дава детето на бащата издиша тук.

# 144
Нямам представа, темата отдавна вече не е за авторката и нейния мъж. Още откакто зави в посока, че я е изоставил, защото като родила и вече не е привлекателна.
Издишат всичките ни версии без да имаме и неговата гледна точка. Нали така?

# 145
  • София
По описаното от авторката, мъжът не желае да поеме друга отговорност, освен финансова (която също не се знае колко и докога ще е). Та и да имаше желание тя, какъв е смисълът да го кара насила, а и да има смисъл, нормално да не може да му се довери. Човекът е казал, че задълженията му тежат. Разбира се, това, че имаме само едната гледна точка, важи за всяка тема. Нещата може да са по-добре или по-зле от описаното, но със свободни съчинения няма да стигнем по-близо до истината. Затова и съдя по думите на авторката. Пък явно историята й не е толкова невероятна, ако хора се припознават в нея.

# 146
Mirena00, конкретно теб питам. Но може и други да попитам. Кога ще спрете да се занимавате и да раждате деца от боклуци?!?!

Аз две деца му родих.
След второто стана такъв.

# 147
  • Пловдив
Аз две деца му родих.
След второто стана такъв.
Значи за първото е бил грижовен, сменял е памперси, ставал е нощем, къпал е бебе, а за второто не? Това е много трудно да го повярвам.

# 148
Щото сме били влюбени, наивни и с широко затворени очи, Янтра. Надеждата умира последна..
И си носим последствията от изборите.
Но пък винаги можеш да промениш избора си.
По-добре късно, отколкото никога.
Малко клиширано, ама то затова е и клише, защото си е истината.

# 149
  • Пловдив
Щото сме били влюбени, наивни и с широко затворени очи, Янтра. Надеждата умира последна..
И си носим последствията от изборите.
Но пък винаги можеш да промениш избора си.
По-добре късно, отколкото никога.
Малко клиширано, ама то затова е и клише, защото си е истината.
С това съм абсолютно съгласна. Всички сме били глупави, млади и влюбени.

Общи условия

Активация на акаунт