Изостави ме с детето.Как да продължа живота си?

• 19 633
  • 486
  •   1
Отговори
# 285
Затова и винаги обяснявам, че жената е добре да се подсигури финансово, а не да разчита, че мъжът ще носи, а тя ще се грижи за него, дома и детето.
На какво можеш да разчиташ в наши дни, освен на себе си?
То и на работа ти казват "хората са най-ценния ни капитал"... докато не се окаже, че някой индиец или компютър е готов да върши същата работа за по-малко пари, и тогава набързо служителите се оказват не толкова ценни. Политиците ти казват "ние работим за вашето благо, вие сте на първо място, вие сте ни избрали и сте наши началници" - пък работят всъщност за себе си.
И във връзките е така - кой ли ти разчита вече някой цял живот да се грижи за него? Много ясно, че жената ако има как, трябва да се подсигури ако евентуално остане без този мъж.
И мъжът няма какво да разчита на жена си, че все ще му пере и готви, примерно. Трябва да може и сам - както е можел преди да се ожени. Или че ще му осигурява секс когато си поиска и няма да почне "да я боли главата". Дори че ще си гледа децата е несигурно - познавам и жена, която си остави децата на мъжа и отиде при друг. Няколко други си оставиха мъжете, защото им омръзнали, не им палели искрата вече, сложиха край ама поискаха споделено гледане - детето 3 дни тук, 3 дни там.
Като гледаш такива истории навсякъде около себе си, на какво ти остава да разчиташ... ако случиш на човек с интегритет и чувство за дълг - случиш. Ако ли не - трябва да си готов и сам да се оправяш.

# 286
  • София
Ето. Веднага се появи един, който да каже, че в реалния живот мъжът не може да осигури достатъчно пари и свободно време за жена си.

# 287
  • волно калдъръмче
Като гледаш такива истории навсякъде около себе си, на какво ти остава да разчиташ... ако случиш на човек с интегритет и чувство за дълг - случиш. Ако ли не - трябва да си готов и сам да се оправяш.
Дългът е мъжки прерогатив. Колко мъж ще си, ако го очакваш от жената. Ако тя се скове в дълга, откъде свобода и как да се отпусне и да развива женската си страна? Колко да е длъжна да стои с теб? Докато отгледате поколението. После и дълга не я задържа.

# 288
Абе знаех си, че има работи, за които само мъжът има дълг, пък жената има свобода - ама хубаво е да го има черно на бяло, та да си го припомня като стане дума следващия път за еманципация, равенство на половете и т.н.
Ако мъжът има повече дълг, то трябва да има и повече права - или правата са равни, само задълженията са повече?
То и Шопенхауер така е казал: "Да се ожениш значи да удвоиш задълженията си и да намалиш наполовина правата си"

# 289
  • София
Балансират се нещата. Има неща, които само жената може и винаги поема по-голяма тежест. Мъжът трябва да отговори с нещо. А ти си казвал, че не искаш жена, която печели повече. Значи трябва ти да сложиш на везните.

Иначе има хора, на които можеш да разчиташ, но никога не е добре да има хора, от които изцяло зависиш. Че като ги удари един слънчев ден кризата и решат, че не им се върши тяхната част, да не увиснеш като мокри гащи.

# 290
  • волно калдъръмче
Шопенхауер си е имал мнение. Дългът пак повтарям е мъжки прерогатив. На жената й стига просто да е красива. Ако е и умна, никога няма да попадне на сбъркан мъж. Уви, акълът при нас, а и не само, идва с опита. Обречен си, ако се оставиш на разочарованието и през него трупаш опита. Победител си, когато си позволяваш да грешиш и не се сковаваш, а търсиш отново това, което е твоето.

# 291
  • София
Между другото, Крис, да те питам, в обратната ситуация, ако на жената й беше писнало да е отчаяна съпруга на импотентен дебелак, беше му оставила детето и тръгнала по дискотеки да си друса пресния силикон и новите парцалки, след което всяка сутрин да се буди до нов мъж, какво щеше да ти е мнението? Wink

# 292
Мъжът трябва да отговори с нещо. А ти си казвал, че не искаш жена, която печели повече. Значи трябва ти да сложиш на везните.
Не точно. Казвал съм, че не ми е нужно да печели повече. А не че не искам. Амбивалентен съм - ако си печели, нека си печели, не ми пречи. Защо да не искам - какъв гадняр трябва да си, за да не искаш доброто на другия?
Казвал съм също, че не искам да работи по 12 часа на ден или да пътува често командировки, защото тогава (според мен) няма да може да бъде добра майка.
Ако има как да печели много, без да работи много - бих се радвал за нея.

Между другото, Крис, да те питам, в обратната ситуация, ако на жената й беше писнало да е отчаяна съпруга на импотентен дебелак, беше му оставила детето и тръгнала по дискотеки да си друса пресния силикон и новите парцалки, след което всяка сутрин да се буди до нов мъж, какво щеше да ти е мнението? Wink
Да си оставиш детето е недостойна постъпка, ако е невръстно. Мислех, че говорим за криза на средната възраст, тоест 45-50 години, когато децата вече са отраснали.
Ако могат сами да се грижат за себе си, какво да кажа за такава жена - прав й път! Щом има желание за такъв живот и може да си го позволи, можеш ли да я спреш?

# 293
Няколко други си оставиха мъжете, защото им омръзнали, не им палели искрата вече, сложиха край ама поискаха споделено гледане - детето 3 дни тук, 3 дни там.

Тоест? Защо "ама"? Не ги е срам, да очакват и от бащата да си гледа децата през половината време?

Google, не се заричай, че няма да спреш да се обичаш, защото ако такъв период е комбиниран с токсични отношения, на които основната функция е да ти подбиват бавно и сигурно самочувствието, много бързо можеш да се окажеш на място, което нито познаваш, нито знаеш как веднага да излезеш от там. Докато аз събера смелост да си тръгна, се молих да ме зареже заради някоя друга, каквато ще да е. Ако имам някакви страхове по отношение на мъжете, те не са свързани с това, че може да ме зарежат. Точно обратното, че може да не искат да ме оставят намира.

То го изкара голямата драма твоята лична токсична връзка на млада (фигуративно казано в случая) и бездетна жена без ангажименти, която може и да се премести съвсем спокойно даже в друга държава, а пък в същото време токсичните връзки на майки с деца са нищо работа - не сс решили, не са мотивирани достатъчно и затова не са се отървала от токсична та връзка. Ами я си представи твоята токсична връзка, ако имаше и деца, щеше да си длъжна да поддържаш контакт и нямаше да можеш и да се преместиш безпроблемно в друг град, не държава, ако това пречи на постановения режим на виждане.

Последна редакция: вт, 30 юли 2024, 18:14 от кукумицинка

# 294
Аз не съм говорила за токсични връзки, в които има намесени деца. Нещо се бъркаш.

# 295
Аз не съм говорила за токсични връзки, в които има намесени деца. Нещо се бъркаш.

Така, ето какво разбрах накратко. Жените с деца нямат оправдания, никакви, да не са в топ форма. Просто ги мързи и не сс мотивирани. Хората ти обясняват, че с малки деца, деца с проблеми, е много различно, отколкото без деца, но не, само се оправдават без причинено и много ги мързи майките.
Ти обаче веднага си намери оправдание защо си била с кръгла форма - не че те е мързяло, не че не си била мотивирана, ама си била в токсична връзка. То и плюскането заради токсичната връзка, ново оправдание. Жена без ангажименти, седи и чака да излезе от токсичната връзка, някак, без нейната активна намеса, и това е допустимо в случая, пак оправдание..., тъй като щял да те преследва.

В крайна сметка не мислиш ли, че съществуват поне толкова токсични връзки като твоята, ни и с деца, при които има далеч по-обосновани оправдания от твоите жените да се запуснат, да не им пука как изглеждат, да ги ограничават мъжете им, да нямат време, енергия, финанси, душевно равновесие и пр., за да направят нещо по въпроса.

# 296
Аха, т.е. ти си говорила за токсични връзки, в които има деца, и си решила, че това трябва да е мнението ми по този въпрос. Не, не е такова.
Мисля, че дори няколко пъти подчетах, че изключвам ситуациите, които са екстремни по някакъв начин.

# 297
  • София
Абе знаех си, че има работи, за които само мъжът има дълг, пък жената има свобода - ама хубаво е да го има черно на бяло, та да си го припомня като стане дума следващия път за еманципация, равенство на половете и т.н.
Ако мъжът има повече дълг, то трябва да има и повече права - или правата са равни, само задълженията са повече?
То и Шопенхауер така е казал: "Да се ожениш значи да удвоиш задълженията си и да намалиш наполовина правата си"
Мъжът и на челна стойка да застане, няма как да компенсира първо майка си, че го е износила, родила и отгледала. После и майката на децата си, която ги е износила, родила и се грижи за тях денонощно. Жените го правим, защото това ни е вродено. Нямаме никакъв друг избор, ако искаме да сме майки. Изобщо изключвам сурогатството, което е съвсем скорошно явление.
Така че е нормално мъжът да има повече отговорности към дома и обгрижването на жена си, не задължения. Ако за мъжете да обичат жена си и децата си е задължение, то за какъв щастлив брак говорим. Но все ще се намери някой мъж, който трепери сакън да не се мине и случайно да има по-малко права от жена си.

# 298
  • София
Мъжът трябва да отговори с нещо. А ти си казвал, че не искаш жена, която печели повече. Значи трябва ти да сложиш на везните.
Не точно. Казвал съм, че не ми е нужно да печели повече. А не че не искам. Амбивалентен съм - ако си печели, нека си печели, не ми пречи. Защо да не искам - какъв гадняр трябва да си, за да не искаш доброто на другия?
Казвал съм също, че не искам да работи по 12 часа на ден или да пътува често командировки, защото тогава (според мен) няма да може да бъде добра майка.
Ако има как да печели много, без да работи много - бих се радвал за нея.

Да си оставиш детето е недостойна постъпка, ако е невръстно. Мислех, че говорим за криза на средната възраст, тоест 45-50 години, когато децата вече са отраснали.
Ако могат сами да се грижат за себе си, какво да кажа за такава жена - прав й път! Щом има желание за такъв живот и може да си го позволи, можеш ли да я спреш?

Друг ми е споменът, ама добре Wink

Иначе в случая на авторката има 6-годишно дете. Ако децата са пораснали, предполагам да, всеки е свободен да си изживява кризите както му идва. То и за половинката на кризистния няма да е приятно да го търпи в такъв период, та не виждам драма. Всеки по пътя си и толкоз.

# 299
Амбивалентен мъж, на мен ми звучи като пълен пеераст

Общи условия

Активация на акаунт