ВАРНА - да обсъдим ресторантите- 6

• 18 623
  • 207
  •   1
Отговори
# 120
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Хепи отдавна не го посещавам,освен инцидентно, ако ме поканят на рожден ден примерно. Суши там не съм опитвала,но хубаво суши си хапнах на гърба на ФКЦ ,нямам престава как се казва ресторанта. Гледа към входа на морската. Как го обясних само Simple Smile
БМ е ресторанта, ако не са ги сменили.

# 121
Като ми кажат ,, ама е ресторант на годината в Лондон..." направо падам 😁 откога англичаните разбират от качествена храна пък не ми стана ясно ама... Сега естествено ,че не всички са така но масовката/таргет групата са точно от този тип консуматори .
Я да отворят един в Италия да видим на ,кого ще си пробутват глутамата...скоро дочух нещо за някаква пистачо паста  в голямо количество  докарана в един от сладкарските складове ,изкупена/поръчана точно от Хепи за пистачовото брюле. Пастата е евтина ,особенно ако е 10-15-20% съдържание на основен продукт ,в случая шам фъстък....та така.
Интересното е,че се посещава от хора имащи нечовешки претенции за храна и даващи големи заявки за качествена консумация.
Аз не мога да ям 85% от менюто защото не ям пържени неща а те във почти всичко имат пържен елемент пък дори и едни картофи да са.

# 122
Сега, че Хепи в Лондон е на стратегическо място е вярно, но пък около него колко много разнообразни ресторанти има- също е факт.
Англичаните имат много по-добра хранителна култура от българите със сигурност.

# 123
Не съм много съгласна, имам преки наблюдения над поръчки за храна за дома...

# 124
В Англия плодовете и зеленчуците нямат вкус. За месото имам същото мнение,но там да кажем имат избор. Другото са консервите,които ядат като луди,основно с боб разбира се и каквато различна храна да опитат ще им хареса.
В Хепи почти всичко им е пържено и панирано и изобщо не знам защо се избиват да се хранят там.

# 125
БМ е ресторантът, по вашето описание.
Суши поръчваме от Суши мастърс и от Ателие 60.
Азиатска кухня има в новия Мартини бар в Черно море, но не е на прилични цени Simple Smile. То вече не знам къде има прилични цени...

# 126
Кухнята в новото Мартини ще трябва да е на ниво (убедена съм дори) събраха доста качествен персонал, адмирация за което.

# 127
  • Варна
Кухнята в новото Мартини ще трябва да е на ниво (убедена съм дори) събраха доста качествен персонал, адмирация за което.
Кога го събраха този качествен персонал ? Аз наистина харесвам Мартини, но едно посещение имам в новото и ме изгубиха поне на този етап .
Сервитьора явно не беше от качествения, защото не знаеше половина продукти в ястията и коктейлите какви са и ходеше да пита . Ами не ми се стори редно.
За цигарите обаче Просто прекаляват …

# 128
Аз имах предвид кухнята, сервитьора явно не си е научил менюто. Доста често,когато се отваря заведение персонала(или част от него ) се ,,пазарува,, предварително така да се каже.  Може да държат определен готвач/екип (отговарят на концепцията )  да работи при тях ,обикновенно тези хора работят на други места и преговорите вървят паралелно😄 Ако ще имаш голяма ,хубава ,качествена винена листа и заведението е от съответният ранг, ще ти трябва и съответният добър сомелиер а той не чака на пътя.

# 129
Кога го събраха този качествен персонал ? Аз наистина харесвам Мартини, но едно посещение имам в новото и ме изгубиха поне на този етап .
Сервитьора явно не беше от качествения, защото не знаеше половина продукти в ястията и коктейлите какви са и ходеше да пита . Ами не ми се стори редно.
За цигарите обаче Просто прекаляват …

Пуши ли се вътре?

Еее, изгубиха ни.

# 130
За пушенето😷 дори и аз ,като до скорошен пушач (една година вече не пуша🥳) ме дразни вмирисването...

# 131
Няма ли отделена зона за пушачи или имате предвид, че се пушат ел. цигари в залата за непушачи?
Бях в едно заведение тези дни, лошо впечатление ми прави, че за да вляза в залата за непушачи се минава през тази за пушачи...
На мен по принцип ел. цигари не ми пречат, някакси не ми миришат постоянно, като тези вейп устройства. Но и аз съм на мнение, че не е редно да се пушат навсякъде, има си отделни зали, а и на някой може да му пречи и мирише.

# 132
Няма ли отделена зона за пушачи...
На мен по принцип ел. цигари не ми пречат, някакси не ми миришат постоянно, като тези вейп устройства. Но и аз съм на мнение, че не е редно да се пушат навсякъде, има си отделни зали, а и на някой може да му пречи и мирише.
има отделни зони - но няма преградни стени м/у тях. Не мога да понасям аромата ни на ел.цигарите , ни на вейповете.
Абе нещо ми куца това заведение ... не го "усетих"

# 133
В Англия плодовете и зеленчуците нямат вкус. За месото имам същото мнение,но там да кажем имат избор. Другото са консервите,които ядат като луди,основно с боб разбира се и каквато различна храна да опитат ще им хареса.
В Хепи почти всичко им е пържено и панирано и изобщо не знам защо се избиват да се хранят там.
Професионалната статистика:

# 134
Предлагам по чести разходки до Лондон за преки и пресни наблюдения как живеят нормалните англичани. Нали не си мислите ,че определена бройка от тези ресторанти определят хранителната култура. Масово завират кутията с макароните и замразеният Овчарски пай в микровелето😔  Тук може да сме по-скромни икономически но поне все още не купуваме готово тесто от ламаринено кенче за да правим кифли с него!
Няма полза от статистики и стъкмистики...ставаше дума за Хепи,като ресторант за качествена храна (от там се метнахме за Лондон) Ами не е качествена храната, мое мнение.

Общи условия

Активация на акаунт