Трудно разбирам хората

• 17 705
  • 520
  •   1
Отговори
# 255
Лили в живота има услужливи хора и не услужливи . Това, че си направила услуга на Пенка не значи, че тя ще ти помогне, както и не значи, че Ганчо ще го направи.

# 256
Вероятно така или иначе ще спра да очаквам каквото и да е от когото и да е. Все едно съм в джунглата. Не, че така ще стана по-симпатична. Но поне няма да дразня никого.
Добър ден!

# 257
Ами, не, не си в джунглата.
Никой на никого не е длъжен, нито ти на някого, нито те на теб. "Услугите", които споменаваш, че са направени от теб, не са нищо кой знае какво и са чиста учтивост, не е нещо велико, че да го мислиш.

Най-неприятни са ми хората, които правят нещо за някого и задължително очакват нещо в замяна (подрък, услуга, жест).

Толкова писаници и накрая пак неразбрана оставаш.....

# 258
Вероятно така или иначе ще спра да очаквам каквото и да е от когото и да е. Все едно съм в джунглата. Не, че така ще стана по-симпатична. Но поне няма да дразня никого.

Лили подхода не е какво да правиш или не , а как се чувстваш независимо какво си направила или казала.
Ако не се чувстваш добре и без да си наранила някого , и това продължава във времето , то имаш нужда от помощ и съвет и то от ангажиран човек който знае какво прави.
Коментирайки тук във форума не получаваш желан резултат , защото всички сме хора със своя си живот и своите си проблеми и избори и постъпки, и никой не е съграсен да му натоварват вината за друг и непознат. Всеки заема позиция на самоотбрана. Инстинкт за самосъхранение му кажи. Не знам дали ме разбираш и дали ще направиш нещо за себе си или ще продължиш да се чувстваш зле и да търсиш виновни. Това е твой избор.
Аз смятам , че до тук любителските ни компетентности имат граница.

И едно благодаря към хората , които се ангажираха тук да поговорят с теб открито, колкото и да не ти изнасят отговорите ... все пак не е излишно и е в стила на отношението ,което изискваш към себе си.

# 259
  • Melmak
Лили, да помогнеш на човек с много багаж по стълбите или да купиш обяд на колега, който не може да излезе в обедна сега не е да носиш света на плещите си. Успокой се малко. Ние не си пишем в тефтерче колко пъти сме взели обяд на колега и на коя баба сме помогнали с торбите пред блока.

Успокой се, с такива дребни услуги хората не са ти длъжни до гроб.

# 260
И помощта за опаковането не е кой знае какво. Но се оказа голям проблем, че съм го очаквала.

# 261
  • София
Ти каза ли в прав текст: "Петранке/Драганке/Иванке, моля те ела да ми помогнеш да опаковам този личен подарък и ми подай тиксото, понеже са ми заети ръцети."?

# 262
И помощта за опаковането не е кой знае какво. Но се оказа голям проблем, че съм го очаквала.

Ти може да очакваш много работи, но никой не ти е длъжен. Наистина потърси специалист и излез в болничен.

# 263
  • София
Значи правиш неща някви супер дребни дето са ежедневие за нормалните, възпитани и услужливи хора и после очакваш тиквен медал и празнание и т.н...ами няма да стане тиквени медали няма...слез си от пиадестала и си почини малко...не си перфектна...що годе нормална си...като изключим параноите кой какво и на кого и как казал...и така...иди на психиатър..психолога няма как да се справи с това.

# 264
Ти каза ли в прав текст: "Петранке/Драганке/Иванке, моля те ела да ми помогнеш да опаковам този личен подарък и ми подай тиксото, понеже са ми заети ръцети."?
Да.

А да правя често макар и елементарни услуги, а аз да не смея да помоля за такава, защото ще съм много изискваща, или и да помоля - все тая - за психиатър ли е?

# 265
Ти очакваш хората да ти четат мислите. В случая с подаръка казваш, че си помолила колежка да ти помогне, а тя се е направила, че не те е чула - как се случва това? Може наистина да не е чула. Ако не е реагирала, ти не каза ли по-силно - Пенке, би ли ми помогнала? Ако да, какво направи тогава колежката? Каза ли ти - не искам да ти помогна, оправяй се. В случая със съветите за изследване, ти не си питала директно колежката какви изследвания би ти препоръчала
Скрит текст:
(макар че това далеч не е нейна работа и аз лично бих се въздържала от съвети)
, но в твоята глава "питането" е директно. Подозирам, че и в първия случай не си казала директно от кого какво искаш, а пак си гледала очаквателно, без никой да знае какви филми са в главата ти. Разиграваш ситуации в главата си и ги приписваш на реалните хора, без те въобще да знаят. Как интерпретираш факта, че всички тук казваме, че не си права? Не допускаш ли, че е възможно да бъркаш някъде?

# 266
  • София
Да.

А да правя често макар и елементарни услуги, а аз да не смея да помоля за такава, защото ще съм много изискваща, или и да помоля - все тая - за психиатър ли е?

Да смяташ, че като си направила услуга другите са ти 200% длъжни за всичко е за психиатър.

# 267
  • София
Да.

И?
Тя чу ли те? Разбра ли те? Отговори ли ти?
Ти повтори ли молбата си?

# 268
Ще повтори, но с каска! Това там не е форума и виртуално да може да повтаря на някой до откат едно и също и то без последствия.

# 269
Била съм на психолог преди време. Според него трябваше да работя в посока да ценя себе си повече.

Пробвай пак при друг специалист. Казвам го за доброто на малкото човече, което скоро ще дойде на бял свят и ще зависи изцяло от теб.

Общи условия

Активация на акаунт