Трудно разбирам хората

• 17 694
  • 520
  •   1
Отговори
# 240
Fever ray, То и авторката има нереалистични очаквания към хора, които не са й близки, факт.

# 241
На мен изобщо няма да ми пречи ако някой си прави каквото си иска с краката или с ориза ... но ако вземе да ме ангажира да подавам бръсначката или тепсията или кошчето за боклука ... независимо дали имам или нямам работа и после започне да ме анализира защо съм я отсвирила - сякаш не е въпрос на лично мое желание ???!!!

Как показва тя респект към чуждото време, чуждия избор, чуждото мнение и чуждите нужди ?

# 242
Може ли по един неутрален коментар за всички, които са искали и очаквали услуги от мен? Дребни, човешки. Да помогна с прекалено много чанти багаж или поне да отварям врати, да купя обяд, защото не може да излезе и пр.?
За неща, касаещи живота, здравето и съдбата го правя винаги, когато знам. Иначе ще ме изяде съвестта. Може би единствено това не мога да променя в себе си. С дребните може и да се пречупя да спра някога, щом няма и да очаквам такива...

# 243
"Не след дълго" ще си се изпокарала с всички, а може и сериозно да си навредиш с тия нерви. Не разбирам на кого и защо искаш да се доказваш или ролята на професионална жертва страшно ти харесва?
С никого не съм скарана. Защото никого за нищо не съм обвинила. Нито преди, нито "напоследък". Това го написах вече 100 пъти, но никой не го отрази.

А дали не си в депресия, както си писала преди във форума. Защото депресия и бременност често вървят ръка за ръка.
Виждаш, че ти се изразяваш неясно и не те разбираме, виждаш, че 20 страници коментари, а ти нищо не разбра.
Възможно ли е да си в депресия и да си в подтиснато настроение или въобще да го няма.
Имай предвид, че свързано с бременността има при някои жени и психоза - доста утежнена депресия - така да го наречем, където се явяват натрапливи мисли, параноя. Това си е доста сериозно състояние.
Наистина има нужда да се обърнеш към лекаря, който те наблюдава и да му споделиш за тези проблеми.
Важно е. За теб и за детето.
Аз лично спирам да пиша тук, дано вземеш мерки за здравето си.

# 244
  • София
Може ли по един неутрален коментар за всички, които са искали и очаквали услуги от мен? Дребни, човешки. Да помогна с прекалено много чанти багаж или поне да отварям врати, да купя обяд, защото не може да излезе и пр.?
За неща, касаещи живота, здравето и съдбата го правя винаги, когато знам. Иначе ще ме изяде съвестта. Може би единствено това не мога да променя в себе си. С дребните може и да се пречупя да спра някога, щом няма и да очаквам такива...

Някой е изисквал изрично от теб ли нещо? В прав текст ли те е задължавал или как?
И ти какво очакваш насреща, понеже си направила жест? Може би благодарност до гроб?
С какво помагаш за нечий живот и здраве, когато му задържиш вратата или му купиш обяд, докато купуваш и на себе си?
Все по-дребнаво звучиш.
Дано да е от хормоните!

# 245

Нищо не ти разбирам? Какъв неутрален коментар, за какво...?!? На кое казваш "дребна услуга" ?

Направила си някаква услуга като пренасяне на чанти или купуване на обяд и очакваш нещо в замяна? Дано не е така....
Подобни "услуги" останалите хора дори не ги отразяваме, камо ли да си ги спомняме и анализираме.

# 246
Не става въпрос за благодарност, а че и от мен са искали неща, подобни на придържане или запепяне на опаковка.
За нещата, които могат да променят съдбата и са свързани със здравето, е точно информация. Като във втория случай.

# 247
Уф като си помисля в една друга тема един разказ, как един колега бил купил на колежка сладолед и то защото тя казала че харесва ... и нищо повече . Ами тя го обвинила в сексуални мераци, в посегателство , в натиск и в какво ли не . И после паднаха големи обсъждания в една тема от свидетелка на случката и човека го изкараха незнам какво. И то защото бил взел един сладолед.
А тук някой непоискано отваря врати, носи обяди и носи торби ... е , не знам вече какво е това!!! Посегателство или не ?

# 248
  • София
Всеки път ли, когато някой поиска нещо от теб, ти веднага и с охота го изпълняваш?
Здравните въпроси се коментират с медицински лица, не с лаици. Особено пък след като никой не те е питал (очакваш, че колежката ти е трябвало да се сети ей така от нищото, защото сама каза, че не си я попитала директно).
Наистина е добре да поработиш върху себе си, защото това зацикляне на тема някакви несъществени случки, които обичайно хората дори не отразяват, е плашещо за жена, очакваща бебе. Раждането обикновено още повече задълбочава подобни фиксации.

# 249
Ето сега получаваш коментари да се обърнеш към специалист и да се погрижиш за здравето си. Ти даже не отразяваш.

# 250
Била съм на психолог преди време. Според него трябваше да работя в посока да ценя себе си повече.

# 251
Айде ... и сега който се върже да започне безплатните консултации ... не го намирам за умен!
То беше ясно че всяка крушка си има опашка.

# 252
Била съм на психолог преди време. Според него трябваше да работя в посока да ценя себе си повече.
К'во па не ти каза да слезнеш на земята?

# 253
17 страници писане и това:

# 254
Вероятно така или иначе ще спра да очаквам каквото и да е от когото и да е. Все едно съм в джунглата. Не, че така ще стана по-симпатична. Но поне няма да дразня никого.

Общи условия

Активация на акаунт