Трудно разбирам хората

• 17 287
  • 520
  •   1
Отговори
# 510
Но пък не отговори на въпроса. Защо след като немалко хора ти казаха да потърсиш помощ за психиката си, пренебрегваш това?

# 511
Авторке, сега аз да те стресна малко...
ОСВЕН здравето на бебето и твоето, че са скачени, знай, че твоите хормони и неговите също са скачени.
Целия този стрес и излишно притеснение, си ги предала на плода.
Оформянето на човека, започва още от преди да се роди. Всичко зависи от майката, как се чувства по време на бременността..
Ако ти се слуша подкаст по темата, търси в YouTube Десислава Дамянова в SH Podcast.

Редактирам: Мисля и че Мадлен Алгафари също говори по темата.
Опичай си акъла, или търси помощ или се стягай и си пренареди приоритетите и на кого и колко внимание да обръщаш.

# 512
Но пък не отговори на въпроса. Защо след като немалко хора ти казаха да потърсиш помощ за психиката си, пренебрегваш това?
Защото това, че съм пуснала тема по въпроса, не означава, че ми е нещо от основните проблеми, нито че ме "измъчва".

# 513
  • Melmak
Значи си трол. Пишеш глупости да правиш трафик и толкова?

# 514
Лили, ти освен за здравословни въпроси, за нищо друго не пишеш покрай тази бременност. Мисли си за име за бебето, полът видяхте ли на ФМ, количка купихте ли, стаята на бебето каква ще е? Тъкмо да се разсееш. Разкажи нещо за това, това са хубави неща. Ще помагат ли бабите?

# 515
Все пак това не е затворена група, затова не съм считала за нужно да пиша за всяка стъпка и не правя сметка за какво пиша най-много/малко. Покупки не правя, не съм се настройвала, да кажем, че съм суеверна, макар истината е, че съм го придобила с годините и събития от живота си. Ако трябва да пиша за стаята, пак ще кажете, че се оплаквам, а нямам време и желание да си измислям. Името сме го решили, но като цяло тези неща ги споделям с близките, тук нямам такива.

# 516
Авторката не е трол. Просто като почти всеки със синдром на Мюнхаузен тя търси внимание.
Не я пращайте на психиатър - хора с подобни психози се смятат за напълно здрави и смятат, че нямат нужда от помощ (говорила съм с психолог за това).
https://www.puls.bg/aktualno-c-6/sindrom-na-miunkhauzen-n-4324

Синдромът на Мюнхаузен се различава от хипохондрията, където лицето възприема неправилно нормални физиологични функции, убеден е в патологичният им характер, страхува се от тях и иска да се излекува. При синдрома на Мюнхаузен пациентите искат да бъдат болни.

Последна редакция: пн, 28 окт 2024, 19:53 от Arielle

# 517
Лили, губила ли си близък човек след дълго боледуване?

# 518
Да. Знам, че е фактор да се притеснявам в повече сега. И други неща са фактори.

# 519
Тромбофилия и проблеми със ЩЖ не са нещо рядко и ужасно. И лекарите ги следят.
Щом щитовидните ти хормони са на долната граница, това е повече от прекрасно и значи с тях нямаш проблем. Още повече, че са В границата. Проблем е ако са над горната граница. Зависи и кои точно от въпросните хормони.
С тромбофилия явно нямаш проблем, защото щеше да си разбрала вече, вкл. от ПКК (изследва се протомбиновото време) и от ФМ, при която щяха да видят, че с кръвопотока нещата не са ок.
Тези неща не се следят по съвет на колежки и роднини, а се следят от лекаря, който ти води ЖК. Явно лекарят не вижда смисъл от допълнителни изследвания. Затова и познатите ти са решили, че нямаш проблем, което става ясно и от това, което пишеш. Ти проблем нямаш, но искаш да имаш такъв, за да си център на внимание и грижи.
Търсиш проблеми там, където ги няма.
В настоящия месец, в който си и до края на бременността, може да ти разкажем за прееклампсия, усукана пъпна връв и разни интересни синдроми и да ходиш да пускаш изследвания, щом ще те направи щастлива. Явно обичаш да се притесняваш.

Потърси специализирана помощ, докато детето е още в утробата ти, защото после тези страхове ще ти вредят при отглеждането му.

По-страшното е, че ще вреди на детенцето и ще му увреди и на него психиката.

# 520
Да. Знам, че е фактор да се притеснявам в повече сега. И други неща са фактори.
Явно ти е останала травма, поговори с някой. Това че се е случило с твой близък не значи че няма да имаш здраво бебе, позволи си да се зарадваш, да помечтаеш за бебето си, купи му дрешки, представи колко ще хубаво когато е тук.

Общи условия

Активация на акаунт