Трудно разбирам хората

• 17 295
  • 520
  •   1
Отговори
# 480
Значи ако не ти препоръчват изследвания ти мислят злото, ако ти подаряват неща и ти казват, че всичко ще е наред, пак ти мислят злото, какво е необходимо, за да са добронамерени хората, според теб? Това твоето не е просто егоизъм, прилича на налудничаво състояние, в което си обхваната от някакви параноидни мисли. Интересно как хората около теб не са го забелязали, имам предвид близките ти. След раждането е възможно това състояние да се задълбочи и да стане опасно за теб и околните. Очевидно е, че ти не осъзнаваш, че имаш проблем, което вероятно е нормално при такива състояния. Бих те посъветвала да не си премълчаваш, а да споделяш с близки хора какви мисли ти преминават през главата, за да могат поне те да вземат някакви мерки.

# 481
Ако наистина си бременна, след раждането тази лабилност ще се задълбочи неимоверно. Потърси терапия още сега, защото и тя иска време.

# 482
  • София
Значи ако не ти препоръчват изследвания ти мислят злото, ако ти подаряват неща и ти казват, че всичко ще е наред, пак ти мислят злото, какво е необходимо, за да са добронамерени хората, според теб? ...

Като истински егоцентрик очаква да ѝ обясняват какво ужаси се случват, да я ожалват за състоянието ѝ и да я пращат да се изследва за несъществуващи проблеми.
При реален проблем - от началото на темата досега лекарите щяха да са го открили и да лежи в болница, щом е толкова опасно състоянието, че при колежката е довело до загуба.
Има такива хора. Имам позната, която живее за болестите. Буквално. Всеки ден с детето си е по болници и прегледи и му търси проблем. Храни се от вниманието на лекарите и от съжалението на хората колко е болнаво детето ѝ.
Без да съм специалист, за мен това е Мюнхаузен синдром.
Лошото е, че после детето страда от майчината психоза, поне до пубертета, когато има шанс да се опълчи, но не винаги успява.

# 483
Добре де, но пък от  друга страна всички тук ѝ казваме, че има някакъв проблем и я пращаме на специалист, тя обаче не ни отразява. Нали това ѝ е идеята - да се съгласим, че нещо не е наред - ами единодушни сме.

# 484
  • София
Да, но не я съжаляваме.
Въпросната ми позната обича конкретика.
Ох, горката ти, как се справяш! Той наистина е зле. Заведи го при този и този лекар, дай му да пие това и това.
Когато ѝ кажеш, че има проблем в нейната глава, директно те игнорира. По това също имат сходни реакции.
Никой от нас не я съжали, че страда от застрашаващо състояние и не я пратихме на конкретен лекар.
При този тип проблеми страдащият не осъзнава реалния си проблем, а търси решения на имагинерния.

# 485
Fever Ray, това ми прилича на Синдром на Мюнхаузен чрез прокси. Опасно е за детето. В САЩ в последните години много се следи да подобно поведение. Не знам дали нашите лекари са информирани, че трябва да се свържат със социални, но наистина може да доведе до необратими последици.

ПС: Типичен пример е случаят на Джипси Бланчард. Накрая завърши трагично за всички.

# 486
  • София
Да, точно това е.
Късмет е, че с възрастта детето започна да отказва да ходи по лекари. Още повече, че е абсолютно здрав и вече е на прага на тийнейджърството. Като беше по-малък, познати се бяха засилили да информират социалните, но те не го взеха насериозно, а и тя тогава залитна по манията да си прави пластични операции (оправдава се отново със здравословни причини, без дори да я е питал някой), та разреди неговото влачене по лекари. Сега са 50:50.

# 487
Ясно. Мислех, че в момента е малко детето. Щом е тийн вече, ще ѝ се опъне....вероятно.

# 488
  • nowhere
Аз не мисля, че е Мюнхаузен или Мюнхаузен бай прокси. Проблемът, който си измисля е за да получи внимание, което й липсва в реалния живот. Аз по-скоро виждам някаква форма на аутизъм. Липсва емоционална интелигентност, емпатия и реална представа за това как работи социумът.

Иначе случаят на Джипси Бланшар завърши трагично само з майката. Джипси сега си живее живота и очаква първото си дете. Друг е въпросът колко е адекватна и какви са последиците за менталното й здраве след всичко преживяно.

# 489
Майката  на Джипси - мъртва.
Джипси - 8 г. в затвора. Отделно с трайни последици от лекарства и терапии.
Приятелят, който е извършил убийството - доживот.

Дали е трагично само за майката?

Дали в случая на позната на Fever Ray е такова, могат да кажат само специалистите. Ние тук просто си пишем....

# 490
И аз познавам такава жена, колежка ми е. Не само ужасно, положението е повече от страшно при нея. Оплакванията й са същите като на авторката на темата и също, освен за болести използва въображението си и спрямо служители във фирмата - измислени истории, създаване на конфликти и настройване на колегите един срещу друг, обвинения без доказателства, съсипване на авторитета им и мн. мн. още. И колкото по-добронамерено някой й посочва в какво й е проблема, толкова по-агресивно тя твърди, че този някой е проблема.
На такива хора не може да се помогне. Можеш само привидно да се съгласиш с тях и техните въображаеми истории, и да отминеш. А най-добре е да бъдат абсолютно игнорирани. Защото е вярно това - отдаденото внимание, емоции и енергия са храна за тях.
А цената, която плащат тези, които са имали лошия шанс да бъдат около такива хора, наистина е висока, а последствията могат и да са фатални.

# 491
Кога ти е термина, Лили?
Началото на февруари е.
По тази логика, всяка тема, в която човек не се хвали за нещо, е написана с цел съжаление. Точно за това подминах въпросите за какви изследвания, проблеми и предистория става въпрос, защото не за това съм писала темата.
Дали някой мисли злото или доброто си личи по постъпките. Не знам за познатите ви, но аз се старая да не показвам какво мисля за човека срещу мен, нито ще го промени, нито нищо. Мнението ми си остава за мен си.
Ако имам психологически проблем, то той е, че трудно приех всички рискове, за които не подозирах преди да забременея.

# 492
Кога ти е термина, Лили?
Началото на февруари е.
По тази логика, всяка тема, в която човек не се хвали за нещо, е написана с цел съжаление. Точно за това подминах въпросите за какви изследвания, проблеми и предистория става въпрос, защото не за това съм писала темата.
Дали някой мисли злото или доброто си личи по постъпките. Не знам за познатите ви, но аз се старая да не показвам какво мисля за човека срещу мен, нито ще го промени, нито нищо. Мнението ми си остава за мен си.
Ако имам психологически проблем, то той е, че трудно приех всички рискове, за които не подозирах преди да забременея.
Я гледай ти, с теб имаме 2-3 седмици разлика в термините. Защо не влезеш тук: https://www.bg-mamma.com/?topic=1700534 А може и в януарската да гледаш, то не се знае кога ще тръгне. Ще намериш не само много информация, а и ще видиш как върви при жени около твоя термин. Доста по-полезно от колежки.

# 493
  • София
... Точно за това подминах въпросите за какви изследвания, проблеми и предистория става въпрос, защото не за това съм писала темата.
...

Само дето е странно как нещо толкова страшно и опасно го имаш и ти, имала го е и колежката ти, и роднината ти, пък лекарите не се сещат да вземат мерки.

# 494

Кои рискове? (не се заяждам, питам с какво е рискова бременността ти)

Общи условия

Активация на акаунт