From / Отвъд - Тема 2

• 38 654
  • 756
  •   1
Отговори
# 195
  • Somewhere far away
Мен ме кефи Дона.
Фатима и мен ме дразни от известно време. Нещо ми е мнооого антипатична. И безполезна, нищо не върши.

А някой помни ли от къде се бяха взели тия талисмани? Че нещо ми се губи като информация.
Бойд ги е намерил някъде из гората 😅

# 196
Бойд ги намери в една пещера докато обикаляше в гората и се "криеше" от жена си.
Фатима май никой не я харесва,подозирам че ще я опаткат.
Така се спойлнах с трейлъра за следващия епизод не е истина...
Скрит текст:
Джули е с кимоното на майката на Виктор,дето я вижда във виденията си Елджин.Къде го е намерила тепърва ще се разбира.

# 197
  • София
Скрит текст:
Как разбра, че е кимоното на майката на Виктор?😅

# 198
Подведох се от снимката само,в промото за осми епизод се вижда че не е така както мислех 🫣.
https://youtu.be/i-xCAMU0e_w?si=ql9Paf45OUb6fFAI

Скрит текст:
Мартин,бащата на Виктор намери шала на жена си и е същия десен като знаменитото кимоно от виденията на Елджин,та затова и предположението ми е такова.Ще видим Джули откъде го е взела и защо го е облякла.

Последна редакция: чт, 07 ное 2024, 20:21 от Лещичка 💙💚

# 199
Епизод 8
Не е спойлер, нищо конкретно не издавам.

Най-после нещо да се случи този сезон. Поне не е поредният скучен епизод. И типично в стила на сценаристите - нещата се завръзват още повече. Но поне нещо се размърда.

Скрит текст:
Единствено това с банката кръв не го разбрах....

# 200
Скрит текст:
Ох, тия верно ли ни върнаха в първи сезон ... Значи Джули е хвърлила въжето, една мистерия отпадна.
Относно банката кръв - фотоапарата нали си прави някакви собствени снимки, както на бункера, така и като идваше Мириел и снима, та оттам. И какво излиза Фатима все пак е бременна със зомби. Мислех, че с кръвта ще го унищожат, а то Елджин много закрилнически се отнесе, направо си го защитаваше. И все пак тази с кимоното е тя, а не майката на Виктор.
Отговорите се крият в началото, казаха. Едва ли ще ги открия дори да гледам отново първи сезон. Много завъртяно стана.

# 201
Ето ме и мен. Вчера изгледах първи епизод.
После ми стана любопитно какво сте писали, ама то не е много, но ми се струва, че и този сезон нищо ново май.
Е, поне ще ги гледам накуп.

Много гадно беше това с майката на Кени. Просто ужас.

# 202

За мен това е най-страшното в сериала - не просто, че ги убиват, а че ги мъчат.... Flushed
На кървища съм претръпнала от Игра на тронове и Живите мъртви, но тези садистични мъчения доста ме напрягат.

Явно ще се трупат мистерии и в този сезон. Никаква подсказка на този етап.

# 203
  • Някъде там
Още не съм гледала еп.7, но ще изчакам да излезе и еп.8. Тогава ще ги гледам.
Усмихат ден Laughing.

# 204

За мен това е най-страшното в сериала - не просто, че ги убиват, а че ги мъчат.... Flushed
На кървища съм претръпнала от Игра на тронове и Живите мъртви, но тези садистични мъчения доста ме напрягат.

Явно ще се трупат мистерии и в този сезон. Никаква подсказка на този етап.

Плашещи  са. Не са обикновени чудовища. Могат и да говорят и мислят. Демони ли са?

То само мистерии трупат, дано в следващите епизоди нещо се разкрие.
Ама като ви чета, щото съм любопитна и прегледах, нищо интересно.
Бременната как нагъваше тия плодове, ужас.
Ама аз тази не я харесвам особено, така че не ми дреме за нея. Има нещо дразнещо в нея.
Много ми е мъчно за Кени.
А Джули какво е преживяла, че каза това на Сара. Нещо и тя ли има видения? Забравила съм явно.
Табита още май не е казала за чудовищата на бащата.

# 205
Страхотен осми епизод,толкова много отговори накуп не очаквах.Мислех че са ни подготвили лъжичка две за финала,но направо ме отвяха.Дано не е последен сезон.
Скрит текст:
Разбра се къде е границата,бившата църква/подземие където Бойд счупи кутията и освободи Джули,Рандъл и русата наркоманка.
Разбра се,че там времето е друго,Джули пътува във времето,срещна Мартин и Бойд от предния сезон,както и слизането в подземието на Виктор и Табита преди тя да мине през дървото.
Виктор си спомни какво е чул от момчето в бяло,че мястото е прокълнато от децата,тяхната смърт и кръв са го "направили" един вид и търсят начин да се спасят.Затова викат нови хора да опитат да ги освободят.Дървото и корените и символа са техния начин кръвта им да "говори" с хората.
И за чудовищата се разбра,те са хората които са наранили децата и затова са прокълнати да са такива.
Последното Елджин.За мен следва жената с кимоното,продължавам да мисля че е майката на Виктор.Кръвта му е за да храни Фатима и чудовището което расте в нея.
Отивам пак да го гледам,гаранция съм изпуснала нещо.Страхотен епизод.

# 206
Оф, няма да кликам, благодаря за скрития текст.
Макар че ме сърби Joy

# 207
Леле, Лещичка, ти си нашият анализатор. Имам чувството, че нещо различно сме гледали, аз поне никаква връзка не съм направила, но и никакъв отговор не ми кликва.
Скрит текст:
Това с майката на Виктор, че е жената с кимоното, въобще не знам откъде дойде, че и се юрна една камара народ по тая пътека. Само защото някакъв си различен шал приличал на кимоното. Ама е шал.
За мен въпросът е защо Елджин смята, че бебето е спасение, както съсухрената Фатима му шепне, че ще изкара всички оттам? С какво би било толкова специално новото зомби? На кого принадлежи? Въобще не поставям под съмнение да е някоя друга.
И как деца ще прокълнат някакво си място? Не казаха ли сценаристите, че всичко си има научно обяснение и че няма такива фантастики, макар цялото нещо което ни поднасят да е именно такова? Аз съм си все така объркана и нищо не вдявам.
Чакам с нетърпение да гледат и другите и да коментират.

# 208
  • София
Много ми хареса епизод 8

Скрит текст:
Шокирах се от действията на Елджин, като някакъв психопат сериен убиец беше, а всъщност той си мисли, че помага, а може и наистина да помага. Не знам само дали момчето в бяло и доброто го води или лошото, чудовищата???
Фатима е бременна с чудовище или тя ще се превърне в такова. Едно от двете със сигурност, но аз залагам на първото.

Ето откъде са се пръкнали талисманите и ето защо те прогонват демоните/чудовищата.
Тези талисмани се следствие на трагичната смърт на децата. Тези деца са били убити ритуално преди векове. Може би следствие на тази трагедия да се е получил някакъв свръхестествен 'луп' Нещо, някаква космическа Сила да е отприщило цялото това място, което е извън физичните закони.

Убийците на децата са чудовищата, но ние все още не сме видели как някой се трансформира в чудовище.
Защо Фатима? С какво Фатима е специална, за да стане такова или за да носи чудовище в себе си.
Но хмм, чакайте, може би бъркаме? Тя нали носи в утробата си младенеца, спасителя, този, който ще ги изведе от това място. Елджин в това вярва. В това има повече логика отколкото да се пръкне просто някакво чудовище.
Но пък ако е така, защо ще се храни с прогнили зеленчуци и кръв.

Баси, всичко е толкова шантаво. Grinning

# 209
Аз все се чудя... Тези деца ми изглеждат като удавени... По филмите поне, което съм гледала, хора които вадят от езера и реки, които са се удавили изглеждат точно така - супер прозрачна кожа, вените се виждат, косата също изглежда странно,  а дрехите са все едно стояли на дъното на някоя река... (По едно време си мислех , за изгаряне, но по кожата щяха да имат страшни белези, които пък има жената с кимоното...) Отделно този фар в нищото..не са ли само във водата? И отделно , много се бях бъгнала в началото и проверявах всеки един уред коя година е произведен, за да видя коя година долу горе е спрял да съществува града като нормално място за живеене, та това радио по което се опитаха да се свържат със света, в интернет го дават че е Брегово. За свързване с плавателни съдове... А иначе всички уреди в града, са произведени към 50-70 те. Касовия апарат е седемдесет и начална година. Значи малко преди Виктор и майка му да отидат там.... Хм.. Sweat Smile Няма от по-късен етап.

Скрит текст:
Абе нали момчето в бяло каза, че децата са били убити от любимите си хора, тези които са ги обичали.. да не би аз да не съм разбрала Rolling Eyes А щом всичко трябва да свърши там където е започнало, да се спасят децата, значи Джули, годеницата на Кристи и Рандъл, явно могат да слизат там където са били оковани и посредством тунелите да ходят на различни места под града в различна времева линия. А от там, могат да отидат в залата където се чуха виковете на децата. Значи според мен те са хората ,които могат да се върнат във времето на жертвоприношението и да спасят децата. Ама защо пък на Табита се явяват и ѝ казват, тя да ги спасява.
.

Последна редакция: вт, 12 ное 2024, 19:17 от ekaisheva

Общи условия

Активация на акаунт