From / Отвъд - Тема 2

• 38 416
  • 756
  •   1
Отговори
# 450
  • София
От ФБ: при раждането на Смайли са се наредили 11 чудовища и Смайли е 12тият. 12 броя колкото нотите!!!

И наистина всичко е в началото. Помните ли тази сцена от пристигането на Джули? Момчето я пита "Позна ли ме?", а тя не го разпозна.

Според феновете това момче е:
- порасналия Томас
- порасналия Итън
- дядото в жълто на младини
- някой, който Джули е срещала при пътуванията напред назад

Какво мислите по въпроса? Аз не мога да реша, всичко ми се струва вероятно, но сякаш залагам, че го е срещала при пътуванията си.

Не, не. Чудовищата манипулират. В първи епизод, първи сезон чудовището каза на Мегън, че е баба и, а после майката каза, че това не е и да не отваря. Манипулират, разбира се.

# 451
Егати научното обяснение?!?! Енергията не се губи, нито материята, но се променят, нали!
Това зависи от разбирането на сценаристите за физика и наука.

# 452
Чудовищата манипулират и се правят на познати хора, факт. Но тука Джули не го разпозна това момче. Т.е. то не се прави на някой нейн познат, за да я излъже.

Демони и приклятия са доооста далече от науката, така че им издишат приказките на създателите хаха

# 453
  • София
Вярвам, че точно това е манипулацията. Няма значение, че не го разпознава, то не е и нужно. Направи го, за да остане тя вероятно по-дълго навън.

Надявам се следващият сезон да си заслужава повече, а не всичко накуп в една серия.

# 454
Да, Табъта търсеше къде отиват кабелите в мазето. И намери вход към тунелите преди да падне къщата.

Сега чета, че действието на започнало 1506 година, тогава били убити тези деца. Не мога обаче да схвана откъде дойде тази година? И освен това всички чудовища да с дрехи от 50-те, а не от 1506 година...

Сигурно от този кадър:
Скрит текст:

# 455
  • София
Логично е началото да е през 1506 г.
А и през тези векове подобно 'ритуално убийство' по се връзва отколкото за 50-те години на 20 век.
Но пък дрехите на чудовищата наистина не отговарят за онази епоха и това е объркващото.

Със сигурност обаче през това място са минали страшно много хора.
Да не забравяме само ужасяващата гробница за коли. Бяха стотици, да не кажа хиляди. Има ли някой снимката? Виктор ги съзерцаваше, ама не помня в сезон 1 или сезон 2 беше.

# 456
Даа, явно идва от този кадър. Може би тези години са годините, в които двойката са се прераждали (раждали) през вековете.

# 457
Добре де, жълтура като може да се разхожда по светло, що не ги изби досега, ми чакаше да направят откритието на века и само телефони въртеше досега?
1509 умира Колумб, но Америка още не е колонизирана. За мен няма как да е започнало тази година. Тези числа/години в пещерата не са ли "нотите" всъщност?
Най-странното ми е това с електричеството.

# 458
Жълтура явно се събуди от това, че изсвириха мелодията. Така си мисля. Нали каза, че е било грешка да я свирят. Демек сега ще ви се такова мамата, дето се правите на отворени Grinning

# 459
В една чуждестранна група ми излезе, че този човек в жълто бил като кралят в жълто на Робърт Чеймбърс. /Доколкото четох, този автор е смятан за баща на ужасите/. В неговите творби кралят в жълто живее на илюзорно място - Кракоса /Кракоза, не знам на български как ще се произнесе.

За жалост не мога да намеря скрийншота, който четох в групите.

# 460
Този труп е Джейд, защото е със същата риза. Аз не помня вече кога го видяхме трупа... то всеки косъм ще се окаже някаква подсказка. Обаче проблемът, че всичките тези видяни от феновете неща не водят до един и същ краен и логичен резултат.

# 461
Е, то, ако трябва да се връщаме да гледаме пак отначало..........
Хм. Не ми се вярва чак всяка подробност да е от значение.
Простоо.... възприятията на зрителя не работят така - човек няма начин да обърне внимание и да запомни всичко. Flushed

Може пък да е съвпадение това с ризите. Rolling Eyes
Ще стане ясно някой ден!!!

Ама докато чакаме  следващия сезон, тъкмо имаме време да изгледаме първите три.

# 462
И аз изгледах епизода, нямам нещо ново да кажа, освен това, което сте написали до тук.
Обаче на релийза от бананите, след финалата сцена и надписите, започна нещо друго и до края се чудех това пък какво общо има с From, докато не разбрах, че са кадри от някакъв нов сериал, който започва другата седмица Laughing

Последна редакция: вт, 26 ное 2024, 17:00 от ItsAnabelle

# 463
Този Елджин го намери преди да плени Фатима, тогава предположихме че е открил Кристофър.
Аз и за д-р Мабюз четох теория, че оборудването от линейката било с този надпис. И някакъв сайт гледам размятат, в който излизали годините като код. Абе, Lost отвсякъде.
Доктор Мабузе ( на немски:  Dr. Mabuse ) е измислен литературен герой, създаден от Жак Норбер. Mabuse е лекар психоаналитик, брилянтен и безмилостен престъпник, играч на карти, майстор на дегизировката и феноменален хипнотизатор. - от руската Уики.

# 464
Аз лично надали бих изгледала сериала от начало. Нямам нерви. Въпреки че до 2026 ще забравя всичко - и сценарий, и теории..

Общи условия

Активация на акаунт