From / Отвъд - Тема 2

• 38 350
  • 756
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Дарк в никакъв случай не е моят сериал.
По Стивън Кинг съм ги гледала и двата, много добри!

# 511
Ако не сте ги изгледали още - двата сезона на "Касъл рок", както и "Другият". И двата са по Стивън Кинг, добри са.
Загледах Касъл Рок, но още не ме е грабнал.
Изгледах Историята на Лизи, пак по Стивън Кинг.
Сещам се за Под купола по Стивън Кинг.

"Другият" хубав ли е?
На мен ми хареса. Ама на мен и "Касъл рок" ми харесa Joy
Ето едно ревю, може да е полезно

# 512
А Живите мъртви гледахте ли?
На мен ми е любим.

# 513
Видяхте ли теорията за детските книжки, звучи доста правдоподобно - https://www.facebook.com/share/p/14X8VXqzuy/

# 514
👍
Итън обича да чете. Много е възможно да е чел въпросната книга. И съзнанието му да е изградило Фромвил със заемки от книжката, като механизъм да се справи със скръб.

# 515
  • Вестерос
Не знам защо се чудите на Джули и таймтравълството, още в осми епизод стана ясно, че го може като тя пусна на Бойд въжето. Мисля си, че и тримата с Мериъл и Рандъл ще имат някакви способности, тя чуваше пищене, а Рандъл цикадите.  
Щом дървото пренася в пространството защо то или нещо друго не пренася и във времето.

Жълтият ще е злото, с което са сключили сделка родителите най-вероятно, дърпа конците на всичко. Миранда и Кристофър са негов пропуск, затова се и прераждат и попадат там, за да спрат всичко. Момчето в бяло сигурно е спасено дете или първото пожертвано, ако няма да е манифестация на доброто.
Жалко за Джим, обаче мисля, че героят му се изчерпа.
Фатима за мен е забременяла чрез кръвта от чудовище в Бойд, която той преля на Елис и той после е забременил Фатима.
Съществото в кимоно четох, че е по някаква японска легенда.

Според  мен ще са в една времева линия, иначе ще е много Лост и Западен свят.

Някакъв преди пет дни направил обобщение на какво сме знаели в едната група във фб
Скрит текст:
Цитат
ANSWERS TO ALL YOUR QUESTIONS
● In the year “1506” the villagers decided to make a deal with an unknown entity that would grant them eternal life in exchange for sacrificing their children
● A couple rejected the deal because they had a “daughter” and wanted to save the children. However, they failed, leaving the curse of the children’s souls trapped in the roots of the tree. When they die, they are reborn until the children’s souls are freed, but they have failed in every attempt.
● The dice that appeared in Tabitha’s dream represent the “death of the couple” and their failure to achieve the mission, the last of which was in the year 1978, when Miranda and Christopher died to be reborn as “Tabitha and Jade”
● The numbers on the trees are musical notes for a song that the first couple used to sing to the children.
● The bracelet seems to belong to the first woman, so she wears it every time she is reborn deliberately.
● The children repeat the word "Anghkooey" which means "to remember" because when the couple dies and is reborn they forget their past memories and need help to remember.
● Victor's sister, Eloise, died with her mother at the hands of monsters in 1978.
● Smiley is one of the natives who sacrificed children to fulfill the agreement (immortality in exchange for sacrificing children) he must be reborn and continue to live.
● The yellow man got angry with Jim because he played a key role in helping Tabitha decipher the musical notes and helped her dig the hole that allowed her to enter the tunnels (the visions of the children appeared to Tabitha after she entered these tunnels) and remembering this knowledge has a price.
● Julie is the one who walks between stories, that is, she can move in different times. It seems that her goal is to change their destiny. As Ethan pointed out, "Stories can't be changed once they're told," and the opening song reinforces this with "Que Sera, Sera (Whatever will be, will be)" conveying a sense of accessibility an

Последна редакция: ср, 04 дек 2024, 09:18 от Tiffany А

# 516
# 517
  • София
Благодаря, ще ги видя!

# 518

Загледах Касъл Рок, но още не ме е грабнал.
Изгледах Историята на Лизи, пак по Стивън Кинг.
Сещам се за Под купола по Стивън Кинг.

"Другият" хубав ли е?

Може ли линк към имдб за Историята на Лизи и Другия. Нищо не откривам.

# 519
  • Вестерос
The Outsider e Другият

# 520
Lisey's Story
Не съм го гледала, но книгата не ми допадна особено.

# 521
Lisey's Story
Не съм го гледала, но книгата не ми допадна особено.

Не е лош. Става!
Освен това е само няколко серии.

# 522
Аз нито Лизи, нито Другият харесах. В първия няма никакво действие, във втория е с репликите от книгата дословно - сякаш я четях наново, много досадно. Накрая и двата ги зарязах и недовърших.

Изгледах 2 серии на Дарк, ама страшен калабалък там, половин Германия вкарали. Аз докрая няма да разбера кой-кой е и откъде се взе, но пък като атмосфера ми харесва. Трябваше да видя дали го има с английско аудио.

Последна редакция: ср, 04 дек 2024, 19:04 от evencee

# 523
Много ме дразнеше немския език в  Дарк. Гледахме го на немски, защото дъщеря ми изучаваше в този период и заради нея.
То сигурно и затова нищо не разбрах от филма като цяло. Някак ми е ужасно некомфортно да гледам с аудио, различно от английски. Мога да понеса само френски и италиански. Laughing

# 524
Аз само с английско аудио гледам,много рядко ако няма тогава.Но няколко полски сериала изгледах с оригинален език,друго си е с интонацията на самия актьор,не винаги на дубльорите им се получава.Сега гледам един френски,как им се изкривяват езиците не знам 🤣.
Темата ни ще позамре сега,нормално.
Редактирам се,пуснали са героите като фигурки,някой са много яки.
Скрит текст:

Последна редакция: чт, 05 дек 2024, 14:03 от Лещичка 💙💚

Общи условия

Активация на акаунт