Мнения за неелитни училища след седми клас в София - Тема 11

• 62 739
  • 747
  •   1
Отговори
# 300
Ето го само БЕЛ след 10 клас.

И само математика

# 301
  • София
Само да кажа, че дъщеря ми е 10ти клас в 7мо СУ и съм повече от доволна от местоположението и средата. С чудни деца се падна в клас. А това за мен е едно от най-важните неща.

# 302
  • София
И аз съм доволна. Синът ми изкара 75 на НВО мат, а като гледам графиката средното е под 40.

# 303
  • Сф
Защо гледате 10 ти клас? За мен показателни донякъде са матурите 12 ти клас, при нас бел и английски най вече. С момиче съм и математиката не е в целите ни. Но всеки може да си види каквото иска по класации и да се насочи към подходящата среда. Тя е най- важна за детето - да се чувства добре , да даде максимума ат себе си в тва , в което е добро. В Данибон например. И да съобрази къде е прилично нивото. Преподавателите също са много важни! Подбора им. При нас ,както казах традиционно са на високо ниво по тези предмети. Спокойна съм за матурите в 12 ти.
Генерални изводи на база 2 училища е несериозна работа.  А и темата е "неелитни училища "  . Нито 7 мо, нито 133 то са такива Wink

# 304
Гледах темата за седмо, но все попадам на мнения за малките. Може ли някой да сподели скорошни мнения за след седми клас, как е средата, момичешки ли са класовете, директорката как е, учителите. Аз съм я виждала директорката, не бях във възхита, но първото впечатление не винаги е вярното. Има ли профил математика след седми клас

# 305
  • София
Дъщеря ми е 10ти клас паралелка английски с испански. Много сме доволни от училището, средата. От учителите също, е имахме проблеми с една учителка. Директорката е добре. Класът е 22 момичета и 6 момчета.

# 306
  • София
И сравнение само по ДЗИ БЕЛ не е особено релевантно, защото на много деца оценката от ДЗИ не им трябва и карат на мускули с училищни знания. Но за други е важна и съответно влагат повече усилия, а вероятно и допълнителни уроци.

# 307
  • Сф
И сравнение само по ДЗИ БЕЛ не е особено релевантно, защото на много деца оценката от ДЗИ не им трябва и карат на мускули с училищни знания. Но за други е важна и съответно влагат повече усилия, а вероятно и допълнителни уроци.
Има и по английски и по математика класации за България. Виждат се софийските училища кои са. За природните науки е ясно кое е училището, което е водещо. Въпреки, че и в други училища профила б+х е достатъчно добре застъпен и мисля, който иска да учи усърдно и за медицина ще получи добра подготовка. При нас също, който иска може да се яви по профила б/х. А не бел/английски като нас. Мислете като избирате училище/ профил, защото съм свидетел как в 10 ти клас някои деца вече не са уверени и искат преместване/ смяна ,но не винаги е възможно.

# 308
  • София
Проблемът на 7мо е в профилите: не предлагат всичко, и децата трябва да изберат измежду наличните. Има само трети профил, няма четвърти. На негово място има ИУЧ БЕЛ.
Иначе преподавателите са си ок повечето. Е, има и изключения.

# 309
  • София
За профили избират от история, география, философия и биология.

# 310
Обяснете ми моля тази драма с профилите, че не я схващам май съвсем. Аз доколкото разбрах до момента те не се взимат предвид при кандидатстване в университет, в тях не се взима материал, които помага за кандидатстудетските изпити. Даже срещнах някъде мнение, че децата записвали лесно профили, за да изкарат по-високи оценки. Т.е те са просто един предмет, които се учи повече от другите в 11 и 12 клас. Само че ние едно време като нямахме профили просто си учехме всичко накрая, а сега можеш да избераш какво да ти остане като предмети и какво да отпадне. И всички в момента се явяват задължително на БЕЛ - т.е добре е единият профил да е това.

# 311
  • София
Драма чак не, но проблемът е основно за приема в чуждите университети - там определено ги взимат предвид. Друг проблем е, че на теб може да ти се учат примерно физика и математика, но вместо това да ти се наложи да учиш задълбочено история и география. Драма не е, но никак не е приятно.

# 312
  • София
По профил БЕЛ учебната програма е различна от тази   за ООП по предмета.Има значение какъв предмет ще избереш  като профил с оглед на ползването на хорариум по съответния предмет и евентуалнбите бъдещи планове.Не е само до допълнителна подготовка.Основният фактор е това че децата избират да държат ДЗИ измежду профилираните предмети, които са изучавали.Затова е доста важно какти ще изберат.Дали лесни за тях, дали приятни, дали  явяването на ДЗИ ще им прецака оценката за кандидатстване ако някой университет приема забалообразуваща оценката от ДЗИ с предимство .ИЛи пък ще е в ущърб ако не е държал ДЗИ , а му е нужен. ( с последните промени  дават право да изберат ДЗИ по желание и все пак ако е необходима оценка  от ДЗИ по съответния предмет да се явят....Така че не е без значение избора на профили.Мисли се и стратегически

# 313
Точно това стратегическо мислене не го разбирам. Колко деца наистина знаят от 7 клас какво искат да учат след 12 клас, че отсега да мислите какви профили ще ви трябват. Освен тези, които отрано не са казали, че искат медицина и учещите компютърни специалности, не се сещам какво друго може да ти е избор на професия от 7 клас, че да гледаш и в университета с какво приемат.

# 314
Аз и след като завършвах не знаех какво искам :+) Сега, най-голямото ми дете знае какво иска, и го искаше след 7 клас (програмиране, както и ти каза). Но средното ми дете знаеше само какво НЕ иска.

Общи условия

Активация на акаунт