❤️Майски бебета 2024-Тема 3❤️

• 20 979
  • 745
  •   1
Отговори
# 480
  • Варна
Като ви чета вие по колко давате на вашите деца. Аз какво да кажа за моето, което преди седмица направи 3 месеца. Още се мъдрим между 90 мл. и 120 мл. Имаше един период когато 90 мл. не му стигаха и вдигнах. Беше добре, че това хранене през 2 часа и половина. Особено вечер за да си поспиваме повечко. Но изведнъж започна да не си го дояжда и започнах по 100 мл., еми и от него оставя. Рядко изяжда всичко. Винаги оставя. Иначе бяхме на контролен преглед  тази седмица и казаха, че върви добре и си наддава - 1 кг.  за 1 месец. Опитвам се да го държа малко повечко време гладен, та да си го изяде. Но не винаги ми се получава.

# 481
Като ви чета вие по колко давате на вашите деца. Аз какво да кажа за моето, което преди седмица направи 3 месеца. Още се мъдрим между 90 мл. и 120 мл. Имаше един период когато 90 мл. не му стигаха и вдигнах. Беше добре, че това хранене през 2 часа и половина. Особено вечер за да си поспиваме повечко. Но изведнъж започна да не си го дояжда и започнах по 100 мл., еми и от него оставя. Рядко изяжда всичко. Винаги оставя. Иначе бяхме на контролен преглед  тази седмица и казаха, че върви добре и си наддава - 1 кг.  за 1 месец. Опитвам се да го държа малко повечко време гладен, та да си го изяде. Но не винаги ми се получава.

Ние пък на 4 месеца ядем по толкова. 😀 Мъча да давам повече, но не иска.. Ако случайно го излъжа и хапне по-голямо количество, на следващото хранене изяжда по-малко. Последните два месеца качва само по 600гр, но засега не ни се кара педиатъра.

Относно столчетата, на нас ни подариха Lorelli Campanella. Стои 2+ месеца в склада и чак преди няколко дни осъзнах, че може да се накланя облегалката и да се ползва като шезлонг. 😂 Оттогава всеки ден го ползваме вече, на Явката много му харесва да гледа отвисоко. Слагаме го до нас на масата докато хапваме и с този шезлонг е далеч по-удобно от ниския, който ползвахме преди това.

# 482
Здравейте! Чета ви от доста време, още от бременните теми, но не съм писала до сега. По принцип съм към юлските мами, но групата не беше активна и залезе безславно, та чета темите с термин от предните месеци.
     По въпроса със столчетата - тъй като доста дълго се чудих, най - накрая се спрях на модел Lorelli Ventura 2 в 1 - люлка и стол за хранене, държах каквото купя да е с електрически механизъм. С първото ми дете имахме електрическа люлка и ми беше от голяма помощ, сега исках да е 2 в 1 опция. За сега съм доволна, ползваме го като люлка, нямам забележки,  само където е доста тежко за местене, тъй като трябва да е стабилно като стол за хранене, но има колелца. Във вариант на стол има няколко позиции наклон , става като шезлонг.

# 483
Аз досега давам АМ според месеца - 120 на 2, 130 на 3, 140 на 4, макар че увеличих малко преди да стане на 4 месеца. Това водата, преди млякото. На кутията на Новалака, който ползваме, пише безумни неща. От 4 до 6 месеца например пише 4 хранения (няма шанс 😀), със 7 лъжици и 210 вода.

# 484
И ние сме на 140 вода. Може би от месец.
Стол и ние сме на peg perego follow me. Е няма такова удобство. Тя много го обича. Аз готвя тя стои до мен да си ме гледка.
Дрехи поръчвам от косарa и next. Харесвам ги като материи. Сега мисля да и купя чувалче, че много се отвива, но се чудя с крачолчета или без…

# 485
+ За Peg Pereggo. Мога да правя всичко вкъщи и той си е с мен и си гледка, много е доволен 😊
Дрешки имаме отвсякъде. За вкъщи повечето са Sinsay, пижамки имаме от лидълските, както и няколко блузки и дънки. Дрешките за навън са основно от Next и Mayoral, имаме някои неща и от HM. Като цяло нямам претенции от къде да са, единственото на което държа е да са 100% памук.
Днес преподреждах дрехи и прибрах една торба с дрешки, които вече са му малки 😢 не е за вярване колко бързо минаха 3 месеца...

# 486
О и аз махнах 56,62 в торби 😇...и чао сега е 64 и носи рр68,очаквам новия месец да видим колко е пораснала

# 487
И ние сме вече на 62 размер,вървим и нагоре.подготвила съм дрешки за есента,както и по-големи чорапки Grinning Доста прибрах и аз по пликове,решила съм да си пазя най-вече
 дрешките от изписването.Наитина,чак ми става мъка понякога като ги прибирам,осъзнавам как расте детето и как бързо минава времето.И като се сетя каква малка шушулка беше,мале мале Blush

# 488
На нас 62 размер ни е вече малък. Ама то нормално де предвид че е 65 см дълга Grinning Купих 68-74 за зимата. И пак ми се струва че няма да изкара цяла зима с тях. Много бързо стават тесни, че да видим.

# 489
Ние сме със столче Tripp Trapp, още с бебешката приставка тип шезлонг - много съм доволна за сега.
Дрешки взимам от H&M, Reserved, C&A (тях май ги няма в бг). Много харесвам на Зара дрешките, но са доста скъпи, предвид че много малко ще се носят.

Аз пък нямам търпение да мине бебешкия период, тъкмо снощи на поредното ставане си го мислех. Да, безумно сладки са сега, но искам вече да проговори и да си казва какво има, защото ми писна да се дере и аз я гледам тъпо и да гадая сега какво пък има 🫠. А да не говорим за спането, миналата вечер постави личен рекорд - буди се 11 (да, единадесет) пъти 😭.

# 490
  • Варна
Zoya, значи да не се тревожа. Има и други като мен. Знам, че всяко човече си е отделно, но все пак... Щом педиатърката нищо притеснително не вижда при вас, значи всичко е в нормата.
Ние тази седмица нещо си сменихме режима. Събуждаше се сутрин към 05:00 да яде. Не изпива цялото мляко, и се започва едно хленчене през час до към 07:00 - 08:00. И се получава на час по лъжичка. Пием едно мляко 2-3 часа. Все гледам телефона, колко е часа и колко време е минало. Давам биба, не иска. Сега новото е, че това на час по лъжичка започна в 03:00. До сутинта се буди на всеки час. Като сложим и това, че не пие млякото бързо. Докато  се унеса пак, то станало време  да се буди пак. Смених и бибероните на Philips Avent с 3+, преди време.
Нямаме рекорда на Marisol. Но е доста необичайно.

# 491
RoyalLily, да точно този. 50 мин е цикъла 10 стерилизира и 40 суши. Има и по-дълъг цикъл на сушене 10 стерилизира и 60 суши. Може да се ползва и отделно всяка функция. Има си отлагане долу.

# 492
Аз искам да седне поне,да си гледка сама, не да я носим и да клюкари,заболя ме кръста и все пак е по-малко носена от кака си

# 493
Днес и аз прибирах дрешки в чували. Борис е 60см, та сме на 62 размер. Тъкмо ще търся онлайн дрешки за зимата да си накупя отсега. Гледам във фейсбук има доста групи за дрехи от Англия и са на доста добри цени. Поръчвали ли сте? Доволни ли сте от Некст и др. английски марки?

# 494
Днес и аз прибирах дрешки в чували. Борис е 60см, та сме на 62 размер. Тъкмо ще търся онлайн дрешки за зимата да си накупя отсега. Гледам във фейсбук има доста групи за дрехи от Англия и са на доста добри цени. Поръчвали ли сте? Доволни ли сте от Некст и др. английски марки?

Аз съм взимала на George и Fred and Flo от група. Ами много са хубави. Много е мек памукът

Общи условия

Активация на акаунт