❤️Майски бебета 2024-Тема 3❤️

• 20 893
  • 745
  •   1
Отговори
# 645
Мами, зачудих се, какви са любимите неща на вашите бебчета в тази фаза? Кои са любимите им играчки, на какво най-много се усмихват?

Нашата винаги се усмихва на кучето и в огледалото, има си 1-2 любими плюшени играчки и от една книжка винаги се усмихва на едно момиченце и си го търси на всяка страница. Също така много обича списания и да им мачка страниците

# 646
Играчка сякаш няма любима ....разни шумящи, дрънкащи ама всичко в устата по скоро😃
На кака си се усмихва винаги особено като подскача вкъщи или се прави на някое животно😃🩷
На нас също като я закачаме по бебешки.
Имаше наследено едно бухалче дрънкалка от кака на него по едно време му ссе радваше,сега не.
Сякаш е още малка и няма предпочитания.
Каката имаше едно куче с него заспиваше ясно си спомням на фишър прайс със сърце беше в летния кош след 6м е било значи.
И така все е по кучетата и до сега.
Зайче,маймунка също помня.

# 647
Моето дете като цяло обича някой да му обръща внимание.Като се надвеся на него и започва да се смее,да гука.Татко му като се прибира от работа,също много му се радва.Играчки не толкова,всяка нова му е интересна 1,2 дни и после край.Музикалните играчки също са временно разсейване,10-15 минути Grinning
Като започне да стои и пълзи,обмислям да взема някакво килимче или нещо от сорта и да се занимава с играчките.Общо взето,постоянно трябва да го впечатлявам с нещо ново

# 648
Яни най-много харесва един странен плюшен заек 😀 И една от тези за гризкане. Но най-любими са ѝ найлонови торбички и тампоните за почистване 😂

# 649
  • София
Забравих да спомена, че лекарката каза да не го къпем всяка вечер, а през вечер или две. Да не ползвам омекотители, да пера с Персил сензитив -бил добър вариант. Козметиката остава А -Дерма плюс още няколко кремчета.
И веднага се сещам какво каза нашият педиатър по повод зачервените свивки на крачетата. Шишкав бил, почвай захранване от 4 месец... а това си е било от дерматита. Добре, че не го послушах.

# 650
Още са малки за предпочитания и според мен, не виждам някоя играчка да ѝ харесва повече от друга. Най-много се хили като стоиш над нея и говориш, също ако я вдигам нагоре надолу, ако я държиш на самолетче. Напоследък взе и по кучето да се заглежда, досега изобщо не го отрязваше.

# 651
Моля тези от вас, които кърмите, за съвет какво да правя. Нощно време между 00 и 08 бебето ни има около три хранения и естествено за мен е най-лесно бебето да спи в леглото при нас, вместо в кошарата си (въпреки че е next to me). Това както и да е, примирих се, че, ако искам сън, ще е така на този етап, обаче... Тия дни мъжът ми беше настинал леко и спа на дивана в дневната. И ми беше още по-удобно като съм сама с бебето, защото леглото ни е широко около 140 см. И като съм сама няма нужда да местя бебето през нощта (когато трябва да редувам гърдите), ами слагам бебето в средата на леглото и се местя ту от едната, ту от другата му страна. Това нормално ли е? Не очаквах да стигна дотам, че да предпочитам мъжът ми да спи отделно. Съвети?

# 652
  • Варна
Muffin... какво ви изписаха на вас за дерматита? И на нас лекарката каза, че се израства и по-светлите деца по-често страдали. А Марти е бял със светли очи, както казва братовчедка ми "като пуканка".
Все още си няма любима играчка. Харесва му като го слагам на активната гимнастика, като му говоря и му се радвам. Също като се гледаме в огледалото и се разхождаме из стаите, върти глава да разглежда.

# 653
RoyalLily Разбирам те напълно аз също предпочитам да спя сама с бебето на спалнята, нормално е и бебчо спи по средата за да мога да го кърмя удобно, гледай да се наспиваш когато можеш че децата се променят постоянно и не де знае кога ще започне да будува.

# 654
  • София
Muffin... какво ви изписаха на вас за дерматита? И на нас лекарката каза, че се израства и по-светлите деца по-често страдали. А Марти е бял със светли очи, както казва братовчедка ми "като пуканка".
Все още си няма любима играчка. Харесва му като го слагам на активната гимнастика, като му говоря и му се радвам. Също като се гледаме в огледалото и се разхождаме из стаите, върти глава да разглежда.

Изписаха ни: А Дерма Еxomega измивно олио и балсам. Атопик контрол на Юсерин,Babe Pediatric Extra Mild шампоан, Джинджира спрей и на Kelual кераторегулираща емулсия. Последното е за крустите, че Гого още има на места.

# 655
RoyalLily, не знам дали е нормално, но и при нас таткото беше настинал и спа в другата стая цяла седмица. Е, много по-добре спах.😁  Така че не си сама.
Аз си го обяснявам с това, че спя много леко и когато сме всички има още един човек, който да ме буди. Така че ако не се наспиваш и имаш нужда от това, не виждам нищо лошо. По принцип съм против спането в различни стаи, но все пак е просто период.

Моята бебка също не проявява особени предпочитания, но често търси с поглед музикалните играчки когато иска да й ги пусна. Огледалото й е любимо и на нея и в момента заради скока в растежа постоянно иска някой да е около нея и да я забавлява. Simple Smile

# 656
  • Варна
Благодаря Muffin..! И ние сме с А - дерма лосон и 2 в 1 измивен гел за тяло и коса. Гелът е много хубав, гъст и мирише много приятно. Аз заложих на тази марка. Иначе  препоръчаха или Canoderm или Miniderm duo. При нас проблемният участък е коремчето и бедрата.
А доволна ли си от другите продукти или още нямаш наблюдения?

# 657
Аз от около месец насам, всяка сутрин взимам Явор при нас в леглото, защото започва повече да мрънка и не ми се става по 50 пъти да му слагам бибата. Така си спинкаме заедно още час и половина, два. Чудя се обаче докога ще е добре да го практикувам това, за да не вземе да свикне. Все пак вече не са новородени и стават все по-осъзнати.

# 658
  • София
Благодаря Muffin..! И ние сме с А - дерма лосон и 2 в 1 измивен гел за тяло и коса. Гелът е много хубав, гъст и мирише много приятно. Аз заложих на тази марка. Иначе  препоръчаха или Canoderm или Miniderm duo. При нас проблемният участък е коремчето и бедрата.
А доволна ли си от другите продукти или още нямаш наблюдения?
Тепърва ще ги тестваме. Ще споделя дали имат ефект. Simple Smile

# 659
И моята спи между нас често🤷 и аз се чудя до кога така макс ....(но така я приспивам по-лесно)
После ще вземат и повече да мърдат
да стават, сядат...а и да,да не свиква

Общи условия

Активация на акаунт