❤️Майски бебета 2024-Тема 3❤️

• 20 870
  • 745
  •   1
Отговори
# 75
Нашият ритуал е събуждане хранене игри къпане масаж обличане и хранене в тъмна спалня понякога даже запива докато яде, но според мен вече осъзнава че щом е тъмно се спи без повече игри Simple Smile

# 76
Да, винаги след последното хранене я слагам да спи. По принцип заспива много лесно след като е яла, унася се и на шишето понякога, но просто и часовете на хранене са ни така, че последното ядене да е към 21 без нещо.

# 77
И на нас последното хранене ни е точно преди сън. Да не кажа голяма дума на последно време е почнала да спи вечер и се успокоявам.

# 78
mokka, благодаря ти! И аз се ръководя или поне се опитвам по информацията от "Мамо, спи ми се", но явно някъде бъркам. Моля се коликите вече да минат (макар че Йоана от "Мамо, спи ми се" отрича тяхното съществуване), та да спи нощем спокойно. Ще продължавам да правя опити с режима, макар че вечер винаги трудно се приспива.

# 79
JustLinn,аз ти се възхищавам,че си кърмиш толкова време и си имаш кърма.Кърми докато можеш.
Моето дете също яде преди спане.А памперса го сменявам известно време след ядене.Иначе много реве.Когато е гладен направо пищи Grinning

# 80
mokka, благодаря ти! И аз се ръководя или поне се опитвам по информацията от "Мамо, спи ми се", но явно някъде бъркам. Моля се коликите вече да минат (макар че Йоана от "Мамо, спи ми се" отрича тяхното съществуване), та да спи нощем спокойно. Ще продължавам да правя опити с режима, макар че вечер винаги трудно се приспива.

Аз събирам от всякъде инфо общо взето и напасвам. Ако питаш Йоана бебето на 3+ вече трябва да ляга до 20:00 часа, което ми идва ту мъч малко, то до онзи ден не можеше да се излезе от жегата преди 19. Но да, проба грешка е положението, при нас дневният сън например е винаги на долна граница, да не кажа и под нея. Не спазвам стриктно интервали, защото тя будува и по 2 ч. понякога, но я следя дали ѝ се доспива и приспивам.

# 81
Мерси, Лин! Моят също беше толкова кила на 2 месеца, не се тревожи - не сте сами.
Това с цеденото и кърменето е голяма математика, аз също цедя на 2-3 часа, но просто имам колкото за едно хапване и винаги ми е инфарктно - ще се съберат ли 100 милилитра или ще додавам и формула. Голяма сложнотия.
Аз малко изчезнах, защото след болницата вкъщи много му се притеснявах докато се поуспокоя. Открихме, че има синдром на Жилбер и за това е пожълтявал и беше с висок билирубин. Сега свиквам с тази мисъл.
Той още не се върти и също не посяга към играчки, поне не активно и съзнателно. Дали според вас трябва да се тревожа?
Другият ми въпрос е какво правите през деня с тях - слагате ли ги на шезлонг? Аз моят го подпирам на една възглавница на дивана, лежи по гръб на нея и така си играем и гукаме, за да не върне. Не знам дали е Ок като поза за него.
Спането - няма да го коментирам, за режим не иде реч, прави си каквото си иска когато си иска спи. Определено вечер иска да си ляга към 9, а на нас ни се пада последното хранене да е в 10 и малко зор. Ще пробвам да го дръпна целия ден с един час напред, та да стане 9 часа. Ако някоя от вас все пак иде на консултант за сън, моля да каже дали си струва и дали е доволна Simple Smile

# 82
Яде към 20ч.плюнчи се, носехме се,къпах я,аз се къпах-тя рева🤷 в кошарата,заспа в 22ч.
Сега в 00 трябва да яде...и аз дремя...(другите са на село)нещо не ми е удобен часа идва ми късно ....
Мисля че като увелича дозата ще се наместят нещата и часовете да са ми по-удобни

# 83
Мария, Ани също не се обръща още и не хваща неща. Затова пък гука активно, смее се с глас, крещи, държи си главата супер стабилно и постоянно се напъва да става както си лежи. Всички бебенца различно се развиват, няма какво да се притесняваш.

Мими, не може ли към 20 да ѝ е последно хранене? Тя сама ли ще се събуди в 12 да яде? На нас в 21 дозата ни е 120 и без проблем изкарва с нея до 5-6, но аз никога не съм я будила.

# 84
Еха, браво, че бебетата заспиват към 22!
Моя щурчо го къпем към 20-30-21:00, веднага яде и после се кокори в гнездото до 23:00. Започваме приспиване поне до 00:00 часа и след това, ако не са силни коликите заспива.
Кажете вашите бебчета гукат ли? Какво звуци издават? Моят като се въодушеви и започва едно пише е с “аууу” Joy

# 85
Аз гледам да се водя по детето. Засега режимът явно ни устройва и тримата с таткото. Ние в 8 и 30 понякога още сме навън. 😀 И тя се наспива, и ние (да чукам на дърво 😀). То така или иначе всеки ден е различен. Например до преди няколко дни ядеше в 9, заспиваше в 10 и нещо и ставаше в 6. Една нощ се събуди в 4 умряла от глад. От два дни пък в 10 и нещо ѝ давам още малко за хапване и веднага заспива. Устройва ме, защото и без това не беше качила много последния месец. А и с това непрекъснато шаване със сигурност ѝ трябва повече енергия. Единственото, което следя "по часовник" е да не будува повече от 2 часа. Ама пуст интересен свят, трудно е.😀

# 86
Вчера снощи я събудих както писах в 00 изядя полуспяща 120 и заспа ...в 6 взе да рита само дадох биба и вс ок.
В 8ч чак яде голям рекорд 😃😃😃ама ест мм го няма затова и преди писах че се съмнявам че малко да мръдне и я дига да яде към 3...та в 8 директно 150 вода с ам викам сега е моя момент да увелича ...8ч пауза 😃🎉
За септември не ме устройва така но мисля че ще го оправим защото каката ще ходи на градина и 8 трябва да тръгнем,не да яде бебето
Ауу беше първото после баааа,ма,га,ка 😃ка за кака
А баааА го удължава викам разпява се

# 87
Като сме на темата да питам - винаги ли храните непосредствено преди нощния сън? Тоест бебето яде и заспива. При нас се очертава горе-долу рутината сън-хранене-игра и така често като заспива вечер вече са минали около 1-2 часа от последното хранене и се чудех дали това също може да е причина за скорошно будене.

Днес правих упражнения за първи път от месеци и много добре ми дойде. Tummy time за бебе, postpatrum yoga за мама 😀 Малко по малко се връщам към предишното ми Аз.

Не, зависи как се падне. Преди няколко седмици имаше "стиктен" график. След последния скок малко му се разбъракаха неща и може и да се падне храненето да му е точно преди сън може и да е по-рано като час и да има един интервал на будуване преди да заспи.

Аз си взех курса от Мамо спи си се за новородени и ми беше полезен, но след 3 месец вече трябва курса за бебета. Преполових и книгата "Как спят бебетата", но нямам време да я довърша има и там някои полезни неща, но курсът е една идея по-практически.

# 88
Аз давам изцедена кърма. Схемата ни е: цедя след всяко негово хранене. Слагам в хладилник и понеже нямам за цяло негово ядене все още, действам малко напред. Кърмата трябва да е еднаква температура, за да се смесва. Затова през нощта давам АМ, което става много бързо и той не се събужда докато чака, а през деня топля кърма. Понякога ММ го храни с 80 примерно и през това време доизцеждам още 40-50 и додаваме. Общо взето големи схеми. Боря се и да увелича лактацията.  

Нашият сладур напоследък заспива в 21:30 по часовник. Буди се към 2:30 или към 1:30 и после на 3 часа ядене. Замислихме се да даваме повече мляко като последно хапване и да увеличим интервала на будуване преди това, за да прави по-дълъг сън. Но по време на тези регресии всичко се обърква.

Консултант по сън задължително след 3 месец ще посетим, защото искаме да го отделим в негова стая след 6 месец. Пък и за него е по-добре да има изграден режим на сън. Успяваме за момента с постоянство да подсигурим асоциация за нощен сън с къпане-масаж-хапване. Интересното е, че дори когато изпуснем къпането, той си е свикнал вече. В началото не исках всеки ден да го къпем, обаче наистина помага да се отпусне, пък и охлади.

Лин, а винаги ли ги изпива? Ако остане хвърляш ли? Също ти ли и ги даваш на определено време или чакаш тя да ги поиска?
Питам защото моя го храна с изцедена кърма през три часа и всъщност винаги му набутвам колкото аз преценя като количество, защото трудно цедя и ме побиват тръпки при мисълта да хвърля кърма. Следователно винаги в определен час давам кърма и настоявам да я изяде, като разбира се съм се цедила преди този опреден час. Ако той си потърси преди уреченото време, аз реално нямам какво да му дам, защото цеденето на кратки интервали е трудно - просто нямам количество.
Та от известно време си мисля, че греша защото винаги настоявам на изяде всичко, дори когато виждам, че се е нахранил с 90 примерно, но аз трябва да изхвърля 20 и тая мисъл ме побърква. Също винаги го будя, ако е заспал и трябва да яде, което ми остана от като беше съвсем новородено и не се будеше сам. Само че вече май ни трябва да го будя. Та търсех някой, който като мен кърми с изцедена да сравним часовниците.  
Ние сме на изцедена кърма около 7 хранения по 120 мл.

На нас ни отложиха ваксините заради жегата явно. Не ни дадоха някакво обяснение, а само, че ще са следващия път.

# 89
Моя син и той гука,най-вече сутрин.Тогава е много щастлив и се смее и физиономии прави,абе сладур.Много рита,маха с ръце,изпъва се.От къде тая енергия незнам.И не се изморява Grinning
И от това ритане само се отвива,хич не обича да е покрит.
Вчера изкара 6 часа без да яде.Това е рекорд.Яде в 16 часа,гука,люшках го,дрема,рева,и заспа.Събуди се в 22 часа,яде и пак заспа.

Общи условия

Активация на акаунт