❤️Майски бебета 2024-Тема 3❤️

• 20 985
  • 745
  •   1
Отговори
# 270
На Wooden Spoon взех, единствената, която пише, че може и под 6 м. Това не значи обаче, че детето ще стои на слънце. Отделно имаме бански с дълъг ръкав и къси крачоли UV 50. Ще я водим само сутрин и късен следобед и така.

Моята педиатърка е много олд скул, не бих се занимавала с нея, че ще ходим на море.

# 271
Ние ще ходим края на месеца началото на септември няма да мажа с нищо ще излизаме когато излизаме и сега, сутрин до към 11/12 и вечер след 16 то сега е по топло и силно слънцето от тогава и не мажа така че мисля че всичко ще е ок.

# 272
Слънцезащита използвам на Биодерма ( https://galen.bg/bioderma-fotoderm-pediatriks-slantsezashtiten-mineral-spf50-50gr ) за 0+ е.
Ние ходихме на море още юли. Явко беше на 2 месеца, като казахме на педиатърката много се зарадва, само даде насоки да не излизаме в обедните часове.
Морето ни мина много приятно, ние сме с породени и от това имаше малко зор около баткото, Явко си спинкаше в количката.
Отивайте смело, насладете се на лятото 🙂

# 273
Ние също ще ходим в началото на септември. Саши ще е на 3 месеца и седмица. Не виждам проблема. Защо да сте безотговорни. Съмнявам се,.че някой ще остави бебе от сутрин до вечер на плажа. Аз смятам, че даже е полезно. Сутрешни разходки, вечер също. Детето ще спи в количката. Незнам как е при вас, но в Монтана е 42градуса всеки ден от две седмици насам. След 9 сутринта е невъзможно да излезем. На морето определено не е толкова горещо.

# 274
На Wooden Spoon взех, единствената, която пише, че може и под 6 м. Това не значи обаче, че детето ще стои на слънце. Отделно имаме бански с дълъг ръкав и къси крачоли UV 50. Ще я водим само сутрин и късен следобед и така.

Моята педиатърка е много олд скул, не бих се занимавала с нея, че ще ходим на море.
На слънце в  никакъв случай под чадър и пак така шапка и дълъг  ракав и крачол с  слънцезащита. Аз просто си се изпуснах обсъждахме датата  за следващата консултация и бам жената полудя.
Момичета много ви благодаря за съветите и споделения опит 💗

Последна редакция: пт, 16 авг 2024, 13:48 от Ara Flow

# 275
И ние се отчетохме с морето. Явката точно стана на 3 месеца като бяхме там. Умишлено сядахме по плажните барчета с дебели сенки и пак само до към 11:00 часа най-много. Обмислях да му топнем крачетата в морето, но в последствие се отказах. Сега пък сме го качили на 2000+ надморска височина, нашия ЛЛ каза, че няма никакъв проблем.

# 276
Ние като се разбираме с нашата док, винаги пита дали сме тук, като ми предлага дата за ваксините. Не е давала никакви акъли. Ама и на мен ми е второто, та не се занимава с тези въпроси.

# 277
Ние също ще ходим на море в началото на септември, бебето ни ще е на малко повече от 3 месеца. Както казаха по-горе, ще се излиза само рано сутрин (до 10:00 да сме се прибрали) и късно следобед (излизане към 18:00-19:00). Бебето ще е със слънцезащита, добър бански (ще потърся такъв с по-голямо покритие и UV защита, даже ще помоля да ми препоръчате) и под дебела сянка.
Относно слънцезащитата, дори и да е 0+, смятам да нанасям един час преди излизането и да я измивам веднага след прибирането, за да не стои излишно дълго време на кожата на бебето.
Според мен, ако сме внимателни, морето ще донесе само позитиви на бебето - ще диша чист морски въздух, ще развива сензорната моторика и ще има щастливи родители.

# 278
И ние ще ходим до морето в края на месеца.Нито съм питала педиатърката,нито съм и казвала.Водихме го веднъж на почивка,нямаше проблеми.Дано и сега да е така.
Ще взема и аз нещо за слънцезащита.Естествено детето ще е на сянка,но пак ще го мажа с нещо.
Междудругото,хванал е тен вече.И при нас е много топло и го събличам по памперс навън.Крачетата и ръчичките са му леко кафяви а гърдичките бели Grinning

# 279
Ние в момента сме на море.
Макси днес става на 3 месеца, топнахме му крачетата в морето по този повод 😊 Седял е на плажа точно 15 минути, но ние сме на бунгала с дебели сенки, които са на първа линия буквално на пясъка, така че това доста улеснява НЕходенето на плаж. Не го мажа с нищо, с бански и шапка с UV50+ e и на слънце почти не седи.

# 280
Ние също ще ходим на море в началото на септември, бебето ни ще е на малко повече от 3 месеца. Както казаха по-горе, ще се излиза само рано сутрин (до 10:00 да сме се прибрали) и късно следобед (излизане към 18:00-19:00). Бебето ще е със слънцезащита, добър бански (ще потърся такъв с по-голямо покритие и UV защита, даже ще помоля да ми препоръчате) и под дебела сянка.
Относно слънцезащитата, дори и да е 0+, смятам да нанасям един час преди излизането и да я измивам веднага след прибирането, за да не стои излишно дълго време на кожата на бебето.
Според мен, ако сме внимателни, морето ще донесе само позитиви на бебето - ще диша чист морски въздух, ще развива сензорната моторика и ще има щастливи родители.

Слагай слънцезащитата непосредствено преди излизане. Активна е около 2 часа, после трябва да се поднови.

# 281
Pauly Къде сте на бунгала, ние също ще ходим, и събирам информация за какво да се подготвя Simple Smile

# 282
Pauly Къде сте на бунгала, ние също ще ходим, и събирам информация за какво да се подготвя Simple Smile
Арапя. Идваме тук от почти 10 години.
Ходихме няколко пъти и на Арменистис в Гърция. Питай каквото те интересува 😊

# 283
Аз откакто си взех електрическа пила направо се родих. Чак подскачах от кеф колко лесно става, а колко се измъчихме. Те ноктите ѝ на 3-4 дни са за рязане и беше ужасно. Мъжа ми 2 пъти ѝ пусна кръв и категорично отказа, а аз не правех нищо честно казано от страх да не я нараня. Само че не съм гледала кое за кой месец е, избрах си една произволна приставка. 😂 Мен ми дойде вторият цикъл - абсолютно безболезнен, но с 4 дни закъснение.

# 284
Аз също го клъцнах веднъж и се зарекох, че повече няма да ползвам ножица.
Поръчах пила, но нещо не се справям с нея, много са му меки ноктите и нещо не успявам, много време отнема. Върнах се към ножицата, а и вече така свикнах с нея, че му ги режа буден и на ръцете и на краката, за 5 минути е готов 😁

Общи условия

Активация на акаунт