❤️Майски бебета 2024-Тема 3❤️

• 20 943
  • 745
  •   1
Отговори
# 540
Привет момичета,
Отдавна не съм писала и днес влязох да чета и пак много полезна информация!

Да се отчета и аз:
Храня с по 120-30-40 цедена кърма, направила съм му режим през три часа през деня. Вечер му добавих едно ядене към 12, че нещо не качваше и така се движим. Спи от 12 до 6 обикновено без проблем, но аз ставам да  цедя и пак не се наслаждавам на тази дрямка Simple Smile
Памперси 2-ка, сега чакаме 3-ка да ги пробваме.
На повивалник си сменям, че нямам кръст на леглото.
Столче взех Пег Перего и аз и го ползвам по същия начин като шезлонг, ами много съм доволна.
Купих си на Маги Пашова книгата и уебинар за захранването да се подготвя малко по темата, доволна съм от съдържанието и на двете.
Моето пиленце също има една малка точица загрубяла червена кожа, надявам се да е нещо временно само, наблюдавам го. Щях да питам за дерматолог, но вие сте ме изпреварили и си запазих контакта Simple Smile къпя с авен ксеракалм и аз и в софармаси има измивното 750 мл на промоция за 45 лева, вчера го взех.
Моят днес почти се завъртя от гръб по корем, но си усуква яко ръцете и не знае как да си ги оправи още. Спи на всяко ядене поне по мъничко, само на последното понякога будува, но е кисела работа. Определено иска да си легнал най-късно в 9.
Дрехите са от некст и хм, като сто процента съм фен на некст и според мен си струват парите , а и не са чак толкова по-скъпи. Всичко друго, включително найки и Келвин Клайн от Америка е лигаво и няма нищо общо като памук с некст.

# 541
Моето момиче се роди с голяма бенка между крачетата ,голяма колкото 1 ст 😂 .Дрешките и аз купувам предимно Primark и Next ,но не смятам ,че Некст са евтини за Бг ,аз живея в чужбина и въпреки това ,ако не са на промоция не ми се дават 16£ за блуза.

# 542
  • София
Ще споделя как е минал прегледа и впечатленията си от лекарката. Другата седмица ще ходим.
Гого днес добра поспа през деня. Няма общо с киселячето от вчера. Сънят прави чудеса. Simple Smile

# 543
И ние другата седмица сме на консултация.Предполагам че 7 кг. има вече.Ще видим.Като се събуди от сън,егати щастливеца Grinning Смее се,гука,чудно дете.
Повтарям се,но много се възхищавам на мамите,които кърмите. Heart

# 544
Дени, аз пък малко завиждам на мамите които хранят с шише, имат свобода аз съм скачена за моето че не знам кога ще огладнее… никакво лично пространство:)

# 545
Аз като мама хранила с шише АМ (в началото като нямах кърма), с шише изцедена кърма и кърмила директно от гърдата, мога да споделя, че цеденето определено е най-трудния вариант от трите, също най-много време отнема. Да, имаш свободата да дадеш бебо някой друг да го нахрани и винаги знаеш какво точно количество изяжда, но пък си вързана за помпата през 3 часа. Отделно после трябва да миеш и стерилизираш шишета и помпи, както и да храни бебчо ако няма кой друг да го нахрани. Ами, благодаря, предпочитам просто за бебето да съм си вързана и да идва навсякъде с мен. 😀 За жалост Явор отказа изцяло да суче от гърда преди близо два месеца и се налага постоянно да цедя. 😐 Ако изкарам така цяла година трябва да го отпразнувам.

# 546
И Риа отказа гърда като навърши два месеца ,а беше изключително кърмено бебе.Много тежко го преживях и пробвах какво ли не ,но не и не ,не пожела да засуче отново ,а кърма си имах.Не успях да поддържам лактацията ,защото нямам никакво време да седя на помпата и сега имам колкото да я нахраня сутрин и вечер.През останалото време е на АМ.Толкова много исках да си я кърмя като за последно,но не се получиха нещата.

# 547
  • Варна
Момичета, помагайте какви лекарства мога да вземам Sad преди вече седмица май хванах от летните вируси с диария и болки в корема/червата. Извинявам се предварително за цветното описание:( Взимам Ентерол 3 х 1, пробиотики първите три дни бях на строга диета. После почнах леко захранване за да не ми спре кърмата. От тогава изхождането ми е само сутрин,  но рядко 🙄 на бебо не му се отразява изобщо!

# 548
Ами това е - ентерол и смекта. Чай от шипки. Парацетамол и Нурофен, ако имаш т. Аз пиех хидратин алфа за хидратация и вомитусхийл против повръщане.

# 549
Аз и мм сме доволни от лопедиум,но нз дали става за вас ....
Аз нз дали ще хване 7кг😃 май не,ще видим и ние сме другата седмица,сега ще правим изследвания на каката за градина,че не е ходила....

С ам си имаш свобода абе съвсем друго е нали виждам ...с каката се кърмехме закачени по цял ден,но магазин или някъде другаде не мога да ида спокойно.Сега всеки може да я нахрани дето се вика.Всяко хранене си има +
Да след сън са много сладки и усмихнати🩷

# 550
Аз кърмих почти 2 месеца.От началото беше добре.Детето започна да иска все повече и постоянно на гърда беше.Наистина е много изморително.Но пък имах чувството,че да кърмя детето е най-хубавото нещо.От както е на АМ е много по-спокойно,наяжда се детето и е добре.И аз имах огромно желание за кърмене,но не се получи.Пак му дадох каквото можах.

# 551
Мами, вашите бебчета имат ли още моро рефлекс? Малко се притеснявам, че при нас на 4 месеца още си го има

Последна редакция: чт, 05 сеп 2024, 16:58 от StellaMark

# 552
Аз като цяло си представях кърменето доста по-идилично, а всъщност си е доста изтощаващо. Но все пак съм съгласна със zoya, че постоянното цедене е най-трудоемко.
При мен първите два месеца бяха голяма мъка защото имах дупка в едното зърно, която не заздравяваше и при всяко засукване умирах от болка, а след това за капак ми се появиха и вазоспазми. Но съм щастлива, че минахме през този период и сега стана доста по-лесно (дори приятно) Simple Smile
Наистина всеки метод на хранене си има предимствата и недостатъците. Поставила съм си за цел да издържа поне до годинката, стига да успея да поддържам добра лактация и девойката да не ми спретне някоя стачка. Пък ще видим какво ще стане.

Последна редакция: чт, 05 сеп 2024, 21:06 от Iffsy

# 553
Мами, вашите бебчета имат ли още моро рефлекс? Малко се притеснявам, че при нас на 4 месеца още си го има

Само докато спи ли го прави?

# 554

Само докато спи ли го прави?

Да

Общи условия

Активация на акаунт