❤️Майски бебета 2024-Тема 3❤️

• 20 924
  • 745
  •   1
Отговори
# 615
mama 06, дано тези честоти будувания отминат скоро. Те сега са в регресии, скокове в растежа .. казвай си “период е, ще мине” и действай ден за ден.

Mimi9999, аз мисля да започна към 5 месеца и половина. Сега Явко е на 4м и 1 седмица. Той милия има проблем с коремчето и си е постоянно запечен, та твърдо съм решила, че ще захраня първо с тиква. Ще дам после картоф и морков и пащърнак. Баткото не е захранен по ЗВБ и сега ще си действам с пюрета. Пуст страх да не се задавят.

И един въпрос от мен - как процедирате, когато децата се завъртат от гръб по корем докато спят? Явор се завърта и веднага надига главата, съответно се събужда. Опитвам се да го наместя пак по гръб, започва да реве ..

# 616
  • София
Аз смятам да захраня към средата на 5 -тия месец. Ако всичко е наред. За спането - Гого още си спи по гръб. Когато го сложа по корем се обръща, но когато спи не го прави.
Днес моето момче става на 4 месеца. И по този повод е кисел като лимон. Не иска люлката, не иска гимнастиката. Гушкам го, успокои се за малко и пак рев. В момента е в количката и обикаляме апартамента. Унесе се даже. Бих го извела, но ще завали всеки момент.

# 617
За сега планът е по ЗВБ, когато покаже всички признаци, че е готова. Ще изчакам и да навърши 6 месеца.

Луиза се завърта по корем почти веднага като я оставя, не я закачам, както се намести - така спи. Понякога забива лице в матрака и така спи. И тя надига глава, но като е заспала се отпуска пак, като вече ще се разбужда се вдига на лакти и започва да мрънка и да реве.

# 618
mama 06, все още не съм пробвала да дам повече от 130 мл, но скоро и това ще направя. Понякога не изяжда на веднъж и тези 120 мл, понякога ги изяжда, но като цяло е свикнала да яде по-често на порции и това ме спира досега да направя една по-голяма доза. Все още сме между 90 и 120 мл.
Пет часа сутринта ѝ е любимо време, не пропуска сутрин. И май в повечето случаи е заради газове, обаче не отказва да си хапне.
Вече е на 3 месеца, обаче не се обръща все още, а и не стои стабилно на ръце и съответно не ѝ е стабилен контролът на главата. Заглежда се когато иска.
Мисля да я захраня към 5ти коригиран месец, за да може да държи главата си изправена, а евентуално и да сяда. Четох, че е хубаво тези умения да са придобити, за да започнеш да захранваш.

Последна редакция: вт, 10 сеп 2024, 11:07 от Green Arrow

# 619
Моето дете прави опити за обръщане.Слагам го да спи на лявата страна и го намирам по гръб.На 3 месеца и половина е.
Шишетата ги смених и аз скоро.
Започна да хваща,яде си пеленката Grinning
Захранването незнам,ще чакам препоръки от педиатърката

# 620
Ани почна да се обръща на 3 месеца и половина точно, от гръб по корем.

# 621
mama 06, все още не съм пробвала да дам повече от 130 мл, но скоро и това ще направя. Понякога не изяжда на веднъж и тези 120 мл, понякога ги изяжда, но като цяло е свикнала да яде по-често на порции и това ме спира досега да направя една по-голяма доза. Все още сме между 90 и 120 мл.
Пет часа сутринта ѝ е любимо време, не пропуска сутрин. И май в повечето случаи е заради газове, обаче не отказва да си хапне.
Вече е на 3 месеца, обаче не се обръща все още, а и не стои стабилно на ръце и съответно не ѝ е стабилен контролът на главата. Заглежда се когато иска.
Мисля да я захраня към 5ти коригиран месец, за да може да държи главата си изправена, а евентуално и да сяда. Четох, че е хубаво тези умения да са придобити, за да започнеш да захранваш.

Според мен опитай да даваш повечко мл на по-големи интервали. Така не се ли затормозява стомахчето като постоянно обработва мляко? Педиатъра ни също каза, че вечер може да прави по-големи интервали на хранене, за да си почива стомаха. И има логика и така правя. Ние сме на 2 месеца и половина и от втория й давам 120 мл, от третия ще почна 130 мл и тн.

# 622
VaniaK, ще опитам, да. Пък дали  ще изяде повече, или отново ще остави 20-30 мл, ще си проличи. Ще бъде трудно да я приуча, особено на по-големи интервали, но ще трябва. Нашата педиатърка нищо не ми е дала като препоръки. Най-много ми се иска да махна храненето около 5 сутринта, но нощем заковава събуждане на 3 часа и хапва. Честно да кажа, имам чувството, че изобщо не се справям и не правя нещата както трябва. А какво остава, когато трябва да захранвам...

# 623
Може и да остават някакви мл, но постепенно ще почне да ги изяжда. Не се притеснявай, а опитвай. То и детето ще си покаже. Никой тук не е безгрешен и всички имаме терзания. За това сме тук да си споделяме и помагаме. Аз един път забравих да й разбия млякото. На средата видях, че се е посъбрало в биберона. Нищо й нямаше, ама като видях и лошо ми стана 😵💫

# 624
Деня на навършването на четири месеца е ужасен не искам да се сещам, още ми е прясно🤯🤯🤯
Днес минахме рота и ваксина прилично рева и после заспа.
6650,65 см ...вече май ще качват по-малко така ли беше ....
Много й беше натоварено на лл слагала и манту в момента и бебета горе, долу пациенти бяга напред назад.....
Набързо говорехме за захранване каза може и сега,но ще изчакам другия месец и то да е преди другата й ваксина  ми каза.
Имаме наченки на зъби тоест подут венец,аз си знаех🫥 честито ми🤣

# 625
Въпрос към майките, които кърмят. Най-вероятно малко закъснял ама…
Ядете ли мед, яйца, ядки и цитрусови плодове?

Аз хапвам всичко. За бадемите (сурови и киснати) съм чела че даже помагат за производството на кърма.

Един въпрос към всички мами. Вашите бебчета по колко часа приблизително спят на ден? Тези дни моят син спи много малко или поне така ми се струва и искам да си сверя часовника.

Последна редакция: вт, 10 сеп 2024, 13:01 от Fotovolida

# 626
Fotovolida, Явко е на 4м и 11 дни - има 3 дремки: първата е около час, втората е два часа и третата приблизително е 30-40 минути.

VaniaK, да се посмееш и на мен, всяка вечер си слагам АМ на дозички в кутията, имам си подготвени шишета и понеже господина не търпи на глад и в момента, в който огладнее почва да реве, всичко трябва да ми е под ръка, за да не събуди брат си. Та събужда се в 5 сутринта, аз “слагам” АМ, разбивам си и му давам да яде. В един момент това дете почва да бута с езика, не иска, мисля си еми добре явно не е бил толкова гладен. Поглеждам на светлината от прозореца колко му остава, течността прозрачна 😃. Оказа се, че не съм завъртяла капачето на кутийката на зоната с доза и съм си тръскала напразно. Напълних корема на детето с вода и след 30 минути си ревна отново за мляко. Та сега цял ден ме наказва като не иска да си изяжда всичко.

# 627
🤣🤣🤣 То не е смешно, ама… ти поне си била в просъница и на тъмно. А, аз според бял ден 😃😃😃

# 628
Аз редовно забравям колко лъжици съм преброила, връщам обратно в кутията и почвам отначало 😂

Ани спи около 4 часа денем, като са разделени в 4 дремки, в екстремни ситуации ако е спала обедната повече (като днес, вече над 2 часа откарва) може и само 3 дремки.

# 629
Fotovolida, Явко е на 4м и 11 дни - има 3 дремки: първата е около час, втората е два часа и третата приблизително е 30-40 минути.

Браво. Той си прави близо 4 часа. А, нощният сън колко часа е?

Общи условия

Активация на акаунт