❤️Майски бебета 2024-Тема 3❤️

• 20 924
  • 745
  •   1
Отговори
# 600
Въпрос към майките, които кърмят. Най-вероятно малко закъснял ама…
Ядете ли мед, яйца, ядки и цитрусови плодове?

Има ли такива, които са си купили кошара тип Некст ту ми, която може да се ползва за по-дълъг период от 6 месеца? Каква? Доволни ли сте?

# 601
Ние сме само на кърма, ям абсолютно всичко.

# 602

Има ли такива, които са си купили кошара тип Некст ту ми, която може да се ползва за по-дълъг период от 6 месеца? Каква? Доволни ли сте?

Аз кърмя денонощно 😄 хапвам всичко но следя ако например съм яла нещо дали няма да го дразни за да знам за напред.
 Ние сме с дървено креватче некст ту ми което става за около годинка но ако искаш още  по голямо можеш да си вземеш дървено голямо на височината на вашата спалня и просто няма да слагате едната страна закрепяте с планка или нещо. ние така бяхме с баткото Simple Smile

# 603
  • София
Аз не ям изброените както и един милион други неща, понеже моето бебче е с разстройство от 2 месеца и ми забраниха всякакви алергени. В общи линии ям свинско и картофи 😁 смея се сега, ама ми се реве…

# 604
  • Варна
G. H. не тъмно си е в стаята,не светвам лампи, пазя тишина. Има една лампа светната в банята, която е близо до кухнята, но далеч от стаята. Не знам защо си е харесало 05:00 часа🤔. Не си изпива цялото мляко наведнъж, а на порции по малко и през промеждутък. Ясно е, че той е шефа. Казват, че след 6-я месец, се нормализират нещата.

# 605
mama 06, баткото на Явко стана на 2 години и все още се буди вечер, мляко не пие, но си търси вода или просто ей така да пита къде съм 😃
Много си зависи от детето според мен, Явко се буди, пие си млякото и заспива. Гоги от 3-4 месечен ми се будеше вечер просто ей така. Следях стриктно прозорци на будуване, заспиваше на време, но нямаше оправия, примирила съм се.

# 606
maam 06, добре че писа, аз бях решила, че съм единствената тук с неспящо бебе 😀. Кажи какво промени, за да се буди на 3 вместо 2 часа?
В по-сутрешните часове е нормално да се будят по-често, защото мелатонина се изчерпва и започва производсто на кортизол.

# 607
  • Варна
Yana.KS казваш, че може така да бъде и за в бъдеще. Ще видим, дано не е.
О, Marisol  и ти  ли имаш същия график😀. Може и това за мелантонина да е вярно,което казваш. Иначе започнах през деня още да увеличавам по малко да не му давам млякото на 2 часа. Носех го на ръце, заигравах го, сменях  памперс. Все ей такива неща.Първо с 15 минути, после увеличих на  20,  и така всеки ден увеличавах докато стана с  1 час  повече. Съответно и количеството вдигнах постепенно , че пиеше по 90 мл. И така като го държа по-дълго време гладно сега си изпива по  120-130 мл. на 3 часа. Та си свикна на 3 часа да си получава млякото и така се буди и нощем. Денем, нощем сме на 3 часа. Като сме навън, може и 4 часа, понеже се захласва по дървета, небе, шума на хората. Преди няколко седмици пък пропускаше едно ядене вечер, това около 23:00, и ядеше към 01:00.
Менят си се нещата постоянно.

# 608

Кърмя и ям мед и яйца, в по - ограничени количества, ядки и цитруси не съм яла. До колкото знам от ядките фъстъци са най - проблемни за предизвикване на евентуална алергия. Цитрусите може би също да дразнят стомаха. При нас съм забелязала, че след като ям праскови, въпреки, че ги беля, детето има много повече газове, може и съвпадение да е, но не мисля.

Ние сме с легло, което не съм сигурна, но мисля, че спада към тип Некст ту ми - Cangaroo Indiana - сгъваема кошара с 1 падаща страна, стандартен размер е 60/120, с 2 нива за малко бебе и по - голямо дете. Като цяло съм доволна, нооооо нз ние ли не можем да го нагласим, дефект в самата кошара ли е - като е пусната страната да е тип Некст ту ми матрачето е под наклон към падналата страна. Докато открия, че има цип,  за да се повдига и да не е на една страна матрака мина време - може би го пише в инструкциите, но не съм ги чела ... но въпреки това е под наклон, ВИДИМ наклон. За да изравним нивото сме поставили под матрака разни плоскости, стана равно, НО не мисля, че е нормално. Казвам го, в случай, че се спрете на подобен тип и защото не знам и на другите марки ли става така или е специано на тази марка и този модел. Иначе с първото ни дете бяхме със стандартна дървена кошара 70/140, със сваляща се решетка, пак с нива за повдигане, като беше долепена до спалнята и стоеше без решетката. Доста дълго я ползвахме и като детско легло след това.

# 609
mama 06, моята бебешочка също се храни на 3 часа с по 120 мл, като понякога след около час и половина иска още храна и изяжда между 40 и 60 мл. Нощем също става да яде, минимум два пъти, като единият път е в 5 сутринта, което време за нас е критично - или ще заспи, или ще се събуди кукуряк и готова за игри, или ще започне мрънкане, хленчене, пъшкане, свиване, отпускане... и така може да откара до 7 ч.

# 610
Ние сме само на кърма, ям абсолютно всичко.
И аз плюс това пия по едно кафе на ден.

# 611
И аз пия кафе и бях изключила съвсем, че съм свикнала от години да пия кафето с лъжичка мед, вместо захар. Чак сега се усетих 😀 Ама се надявам, че не е проблем. Яйца съм избягвала до сега, но много ми се закусва омлет например.

Цитат на: ivelina_80
[/quote
И аз плюс това пия по едно кафе на ден.

При мен проблема с кошарите е, че в Англия нямам място в спалнята. Купих кошара некст ту ми, когато бях бременна, за нея е тъкмо мястото, но е до 6 месеца. Като имах някаква идея, че след това ще я местя в нейна стая. А тя е готова и в нея има дървена кошара 140/70. Но този кошара не влиза в нашата стая. А бебка сега прави 4 месеца и като знам, че до 2 трябва да я преместя - не сме готови. Грешна ми е била представата. Сега съм в търсене на нещо подобно, че да мога да го сложа до нас…. Тея английски пространства…

# 612
Момичета, а бебчетата ви правят ли още странни некоординирани движения с ръчичките? Някак много сръчна става, но ако не се занимава с конкретен предмет, забелязвам малко резки некоординиранк движения, въобще не знам дали е нормално

# 613
Кога ще захранвате и с какво🙂

Аз днес смених всички биби на шишета и биберони,на два месеца ги сменям

# 614
  • Варна
Оле, Green Arrow и вие сте с такава програма. С тази разлика, че аз после не давам допълнително мляко. Ставаме повече заедно с  Marisol. Явно не е нещо нетипично, а нормално за тази възраст. Просто явно нашите бебоци са от групата на неспящите. Забелязвам, че точно сутрин го мъчат и газове. Като добавим и това, че точно тогава не си изпива цялото мляко, а го пие на порции. Явно така ще е докато отмине този период.
Green Arrow ако й добавиш тези 40 мл. към тези 120мл. няма ли да го изяце на веднъж, за да не се налага да добавяш после? Или понякога си иска допълнително, понякога не?

Общи условия

Активация на акаунт