Мнение за “натуралните” сокове по веригите?

• 2 704
  • 31
  •   1
Отговори
Преглеждайки соковете по вериги и зачитайки се по етикети, разбирам какви имитации на сок съм пил през годините. Скоро станах чичо и се зачудих, че не искам да купувам сокове от известните марки. Също наскоро прочетох в една статия свързана с плодовите и био продукти която гласеше, че продукт с етикет био или 100% трябва да има минимум 10% концентрат за минаване към съответната категория! Та въпросът ми е какви сокове си купувате и оглеждате ли се за качеството?

# 1
Не купувам. В плодовите сокове няма нищо полезно - излишни калории, разяждат зъбите, думкат ти кръвната захар нагоре, защото са само захар/фруктоза без фибрите от плода, които забавят въздействието им. Съжалявам, но това е от най-излишните храни/питиета, не виждам никакъв плюс!

# 2
  • София
Да. Избягвайте соковете, дори домашно изцедените. Много по-добре е да се дават плодове директно.

# 3
Не е много полезно да се пият дори фрешове, заради високото съдържание на захар, какво остава за боклуците по магазините...

# 4
Почти не пия сокове, но ако много ми се прииска - само на Олимпус, според етикета е от 100% концентрат без захари и т.н. Има вкус на истински сок, а не на вода с прахче, като капи и т.н. Но да, гледам да си карам на вода и чай.

# 5
Натуралните сокове от магазина не ми допадат.
Ако изям плод, нищо ми няма. Една глътка сок и веднага киселини в стомаха.
Не ги харесвам и не ги купувам.
Ако е за малко дете по-добре прясно изцеден сок.

# 6
  • София
Не, прясно изцеденият сок дразни стомаха и на малки, и на големи. По-добре плод.

# 7
В някои случаи човек (включително малък) не може да поеме друга храна, освен течна, та в тези случаи все пак по-добре домашен, отколкото от магазина, но в малко количество и не на гладен стомах.

# 8
  • Melmak
Не пия сокове и не знам даже хората как се лъжат да ги купуват. Още от дете нашите ми обясняваха как това не са истински сокове и съответно са вредни.

Човек ако прочете състава и ще му стане зле.

# 9
За съжаление все още има хора, дето ги пият  с мисълта, че са полезни и имат витамини дори... Преди няколко години майка ми ме зареди с няколко опаковки с Капи портокал, за да си подсиля имунитета... едвам запазих самообладание, за да й обясня, че няма витамини в това нещо.

# 10
  • Далечният изток
Не купувам сокове, така че не съм компетентна кои са качествени. Според мен няма такива. Може би на Олимпус, защото съм виждала, че са доста по-скъпи от другите, но не съм ги пробвала и не знам. Не купувам сокове, нито газирано, пия само вода. Понякога ми подаряват някакви кутии със сокове, но като прочета, че имат захар и на свой ред аз ги подарявам.

# 11
Ами... в момента имам ябълков сок на Куинс в хладилника и на него пише, че е 100% концентрат. Така че явно не само на Олимпус го пише това.

# 12
Ако човек се замисли каква измама са тези сокове.. Няма нищо полезно в тях, харчиш пари, носиш като бедуин литри до в къщи, предизвикват повече жажда и др. неприятни неща. Докато не ти се отворят очите.

Все си мисля колко училището изостава да научи хората на елементарни неща.

# 13
Ако човек се замисли каква измама са тези сокове.. Няма нищо полезно в тях, харчиш пари, носиш като бедуин литри до в къщи, предизвикват повече жажда и др. неприятни неща. Докато не ти се отворят очите.

Защо училището? Тези неща се учат още по-рано, пък и дори в училищна възраст - родителите не са в гората, нито са си прехвърлили задълженията и отговорностите...

# 14

Защо училището? Тези неща се учат още по-рано, пък и дори в училищна възраст - родителите не са в гората, нито са си прехвърлили задълженията и отговорностите...

Да, започват родителите да учат детето.
Но в училище се учат много неща, различни предмети, човешкото тяло, как функционира.. Ума може много бързо да схване кое е добре за тялото и кое не. И става по-осъзнато. Стига да го има.

Родители са първите, които научават детето, съгласна съм. Но винаги има елемента на подражанието първите години - какво пият/ядат другите деца. Още в яслите. Тогава "отпускаш", позволяваш да опита, да не се дели съвсем от другите деца (на рождени дни например).
В училището е голямата сила. Защото има деца, чиито родители не са много информирани, нямат нужното образование и познания, не са се замисляли дори за подобни неща.

Общи условия

Активация на акаунт