Мнение за “натуралните” сокове по веригите?

• 2 810
  • 31
  •   1
Отговори
# 15
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
Стандартно такова нещо не купувам.
Когато имам, обикновено върви към водка .. та отиваме на спор водката или сока е по-зле откъм физиологичен ефект.
А такова нещо като да присъства в ежедневното хранене на децата - тотално не. Като седнем някъде на заведение, което е доста рядко - изпиват по 1 капи от 250мл. Това им е.
А, и като ходя да давам кръв има разни сокове в пакетите за благодарност - понякога и от тях отнасят да изпият по чаша... Но не залитат. Дори виждам как като изпият половината сок, налитат на вода.

Та на децата - плодове. Да дъвчат и тялото да усети какво влиза в него.

# 16
Факт е, че от тези сокове и други безалкохолни напитки, ти се припива ужасно много вода.

# 17
Да, с водата е така - затова по-добре вода, отколкото купен "натурален" сок, от който да ожаднявам още.
Единствено не съм забелязвала този ефект със сок от касис, вероятно защото е кисел.
Аз пия само вода (негазирана) и понякога чак се чувствам неудобно, когато някоя домакиня започне настойчиво да ми предлага кока-кола, друго газирано, сок...сякаш смята, че се притеснявам да си поискам или не знам и аз какво  Simple Smile
От време на време в къщи правя от плодове някой сок (по-скоро домашна лимонада), шейк, нектар - и това е.
Е, инцидентна употреба навън не ми е проблем, но и просто не обичам.
За водката - само доматен сок, тогава няма да се обсъжда въобще въпросът за евентуално вредно физиологично въздействие, просто няма да има такова Simple Smile

# 18
Взимам от хладилниците и кошниците с лед директно изстикан сок, но не съм сигурна че е 100% сок и няма добавен вкус или лимонтозу например.

# 19
Взимам от хладилниците и кошниците с лед директно изстикан сок, но не съм сигурна че е 100% сок и няма добавен вкус или лимонтозу например.

Аз имам същото съмнение и затова не вземам от там. Само в кафене си поръчвам натурален портокалов сок, защото го правят пред мен, наблюдавам целия процес.

# 20
Фрешовете са същата работа. Половин литър фреш съм виждала да го дават, че е направен от 5 портокала. Можем лесно да изпием половин литър фреш, но да се изядат 5 портокала наведнъж не е лесно. На човек с проблеми с кг, обмяна, ИР, с диабет в семейството бих препоръчала да избягва всякакви плодови сокове и фрешове.

# 21
Когато приемах желязо на ампули в продължение на 3 месеца, трябваше да ги разтворя в сок. Ампулата, разтворена във вода, имаше ужасен вкус. Така че изпих много натурални сокове. Писнаха ми. Не искам да видя сок вече.

# 22
Фрешовете са същата работа. Половин литър фреш съм виждала да го дават, че е направен от 5 портокала. Можем лесно да изпием половин литър фреш, но да се изядат 5 портокала наведнъж не е лесно. На човек с проблеми с кг, обмяна, ИР, с диабет в семейството бих препоръчала да избягва всякакви плодови сокове и фрешове.

Половин литър фреш е много.
Аз имах предвид 1 чаша прясно изцеден портокалов сок пред мен, което е около 180-200 мл. 3 портокала.
Ако човек няма диабет, ИР, киселини в стомаха, няма никакъв проблем - препоръчаното количеството е една чаша на ден.
И естествено няма да е всеки ден.
Има по-сладки и по-кисели портокали. Когато си правим в къщи, правим един портокал на човек, което е около 3-4 см в чашата. Не надвишаваме тази доза. Но в есенно-зимния сезон, също при преднастинка или настинка стигаме до 2-3 портокала на ден, в приеми сутрин, обед и вечер по 1 портокал.
Примера с кафенето, който посочих, е дневната доза, което за мен е добре - така избягвам кифли, сандвичи или друго, което като състав и качество не ме удоволетворяват (а и вече съм закусила в къщи). И го пия за повече време около 30-40 мин. на малки глътки.

# 23
Валери, според мен толкова киселина не е подходяща за стомаха. Препоръчва се цитрусите да се разреждат и с вода. Няма лошо да ти е вкусно, но не мисля, че е полезно. Едно от най-важните неща за здравето са фибрите, а във фрешовете са малко. Доста атакуват и зъбите.

# 24
  • София
Нито за стомаха, нито за зъбите е добре.

# 25
Валери, според мен толкова киселина не е подходяща за стомаха. Препоръчва се цитрусите да се разреждат и с вода. Няма лошо да ти е вкусно, но не мисля, че е полезно. Едно от най-важните неща за здравето са фибрите, а във фрешовете са малко. Доста атакуват и зъбите.

Наивница,
Съгласна съм за фибрите. Предпочитаме и ние да консумираме портокалите заради тях. Но при настинки, грип, а дори и без тях, просто в есенно-зимния период,  няма по-хубаво за здравето от прясно изцеден портокал. В такова състояние трудно човек преглъща, а и не му се яде.
Като прочетох първия ти пост, проверих максиналата дневна доза - това е една чаша. При киселини в стомаха може да е проблем, пише го, и в този случай, права си, човек трябва да се консултира дали и колко. Но при хора без проблемите, за които и ти спомена, е чудесно средство - високо количество на вит С, А и В, при това е антиоксидант.
За разреждане откровено казано за пръв път чувам.

# 26
Натурални сокове - не купувам, газирани напитки (Кола, Фанта, Спрайт и пр.) не купувам, фрешове - не обичам (дразнят ми стомаха, а и зъболекарката каза, че предизвикват кариес), вода - минерална също не купувам. Гледам етикета на изворната и ако флорът е под 0,5 %, тогава взимам. Алкохол също не консумирам. За съжаление все още не са ми поникнали крила, както съпругът ми твърди, но нищо не се знае...Simple Smile

# 27
  • София
Да. Избягвайте соковете, дори домашно изцедените. Много по-добре е да се дават плодове директно.
Защо не само сока ?

# 28
  • София
Малко по-нагоре е обяснено.

# 29
Пия фрешове и банановия сок на Куинс, този който е със захар. Но гледам да наблягам най-вече на домашни фрешове, така и така имам машина.

Общи условия

Активация на акаунт