Какво да правя за да поддържам спокойствието вкъщи?

• 5 379
  • 50
  •   1
Отговори
# 15
  • Далечният изток
Мда.
На 15 - Баща ми не иска да ми направи стая.
На 18 - Баща ми не иска да ми прехвърли къщата си...

От кога 15-годишните се занимават с поддържане на спокойствието в отношенията на възрастните?

# 16
Този баща не е ли отишъл на гурбет с цел да купи семеен имот?

# 17
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Ами до това води живеенето на няколко поколения в един имот, старите прикоткват и обясняват на младите - "това е за вас, ние заради вас сме се трепали,  вие сте наследници", и наследниците бързат да влязат във владение...

# 18
  • София
Като чуя "къща за детето", направо бяс ме хваща!!!

# 19
Да видим дали  разбрах. Авторката, майка и и баща и живеят заедно, като бащата работи в чужбина. Те не живеят в къщата, обект  на темата. Преди авторката е живяла във въпросната къща, като, обаче не в имала собствена стая (за едно дете си е важно). Тази къща е И на бабата, но е обещана на бащата.  Бабата има и друга къща, но сега иска да я продаде (другата) , да си направи ремонт на тази и да живее там. Затова кара майката и авторката да си изнасят багажа и го слага в кашони. Поежв бащата не е уведомен от бабата, авторката се бои, че като си дойде ще стават скандали.
Сестрата на бащата живее в трета къща, може би с мъжа си. Тоест има си.

Авторке, аз те разбирам, че се страхуваш от неразбории и скандали в семейството. Ти, обаче си малка да участваш в тях, макар че влошената атмосфера сигурно ще те засегне. Ето, вече си се настроила срещу баба си. Но това са нейни къщи и тя решава как ще се ползват. Остави ги да се оправят помежду си и запази добри отношения с всеки поотделно.

На 15 години  вече си  достатъчно голяма,  обаче, за да си наясно с взаимовръзките в семейството и основните правни положения на собствеността. Затова, аз те съветвам да помолиш майка си да ти ги обясни и най вече, какви са правата ти във въпросната къща,, към която явно си привързана. Ако баща ти има по наследство от своя баща част от нея, е едно, ако обаче е само на баба ти (примерно наследена от нейните родители) баща ти няма нищо там.
Така, или иначе, като внучка, ако баба ти те кани, ще можеш да си ходиш там. Не си разваляй отношенията с нея, заради тези неща, които възрастните ще уредят.

# 20
  • София
Винаги съм казвала, че е добре в училище да се учат някои основни положения в правото, които биха били полезни - основи на трудовото, на наследственото, на семейното право.

# 21
  • София
Първо, на 15 години нямаш работа в имотни делби и спорове.
Второ, ако къщата е на бабата, тя има право да прави каквото поиска в нея.
Трето, залягай здраво над граматиката и правописа.

# 22
  • София
Два часа седмично Гражданско право спокойно може да се смести в програмата на 11 и 12 клас.

# 23
От кашата, разбъркана и изсипана от девойчето, аз пък разбрах нещо друго.
Тя е живяла в тази къща 12 години, предполагам заедно с майка си и баща си. Или само с баща си? Следващите 3 години е живяла с майка си някъде другаде. Предполагам, че е защото майка ѝ е напуснала баща ѝ. Или той е заминал за чужбина, а майката е предпочела да живее с детето си на друго място. Те си знаят защо.
И така, сега предстои таткото да се върне и затова майката с момичето се връщат в къщата да го чакат. Там обаче бабата се е развихрила, явно в опит да попречи на снахата да се върне да живее там. Или снахата не ѝ пречи, просто си прави някакви си нейни сметки. Те си знаят какви, как и защо.
Не стана ясно къде по принцип живее ЛГ с майка си (нарича го „у нас“). Не стана ясно кой я е накарал да си изнесе нещата – май не е бабата, а ядосаната ѝ майка. Не стана ясно как хем баща ѝ не ѝ е направил стая, пък си седяла в стаята. Не стана ясно защо майката и бащата на практика не си говорят, ами майката беснее, че той говорел с майка си и бабата какво била или не била казала. За баткото (който и да е това) и лелята пък съвсем тъмна Индия...
Изобщо – сериал, достоен като за маалата и с мащаб за поне 1000 серии.
А още на хоризонта не се е появила бъдещата свекърва, т.е. майката на 25-годишния възлюбен...

# 24
Аз разбрах нещо като Ирис, само че без частта бабата да си продава нейната къща.

За правото и училището, често се чудя защо не се учат някои неща. Понеже не съм фен на бесните конспирации, засега най-логично ми се вижда, че се очаква хората да имат достатъчно интерес да потърсят сами това, което ги вълнува, и достатъчно акъл да го разберат. Защо не търсят и защо не разбират е отделна тема за размисъл.

Последна редакция: вт, 30 юли 2024, 12:55 от Нарцùса

# 25
  • София
Аз подразбрах и друго - вместо да връчи къщата на бащата, както е обещано, бабата е взела да гласи къщата за момчето, дето ще си идва от София, уж да живее наготово. И тука има драма.

# 26
  • София
Какво момче от София? Освен това, ако предположенията на Ирис и как' Сийка са верни (логично звучат) защо се споменават 2 седмици?
Пълна мистерия.

# 27
  • София
"Тази къща тя ще я стегне и батко ми като се върне от София ще остава там.
Добре кажете ми колко голям непокист трябва да бъдеш и да гониш едното си дете от „неговата“ къща, за да може другото да има къде да ходи на гости и да му е комфортно" - ей тука.

# 28
  • София
Пише се непУкист, от "не ми пука", а не "не ми пока"
И да, може да е непукизъм, но, ако къщата е на бабата и тя иска внукът ѝ да живее там си е нейно право. Ако иска ще иде в циг...ката ма'ала и ще настани 12 човека вътре, къщата си е нейна. Ама пак не рабирам какви са тия 2 седмици?

# 29
Сигурно баща й толкова време ще стои тук.

Общи условия

Активация на акаунт