Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 47

• 39 458
  • 764
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Ако питането е точно за септична яма, те са забранени. Ако имотът е стар и искате просто да си изкопаете още една, с бетонови пръстени се прави най-лесно.

# 106
За пречиствателна станция питам, за новопостроен имот.

# 107
Ние се спряхме на Graf One2Clean. Помислете също и къде ще се изтича.

# 108
  • София
Ние сме с тази ПС https://ecoteam-bg.com/bg/product/boilogichni-prechistvatelni-stancii Словашка, аналог на прочулите се в последните години такива чешки, които към момента на закупуването на нашата бяха 2.5 пъти по-скъпи тук в Бг.
Вече 1 г и 3 м работи, като през това време двете лета сме почти постоянно на къщата, а през останалото време - почивните дни. Поставихме допълнителен съд, в който се прелива пречистената вода и с помпа с поплавък се изхвърля към наличната в селото канализация за дъждовна вода.
От фирмата съм много доволна. Закупихме я доста преди да стартираме самият строеж, съхраняваха я 6 м при тях. Впоследствие - монтаж, стартиране се случиха на два пъти. Малка фирма, много точни и коректни.

# 109
Малко да раздвижа темата. Сложихме най-накрая парапет на стълбището, но само на едната част. Фирмата където го поставя, твърдеше че няма нужда на второто, но жена ми иска да сложим за да се хващат децата (4г и едно бебе на 3м). Според съшата фирма така или иначе те за стената ще се подпирата и просто накрая ще я боядисаме, като пораснат. Иначе опция е само ръкохватка, но така или иначе тя малко ще седи странно според мен.

# 110
Слага се ръкохватка. Парапет ще стои още по-странно пред стената, а почистването му ще е истинско предизвикателство.

# 111
Да, по-скоро въпроса е дали има нужда или реално ще седи там да подпира стената.

# 112
Да, по-скоро въпроса е дали има нужда или реално ще седи там да подпира стената.

Има нужда, постоянно някой се хваща за ръкохватката у нас, аз също.

# 113
  • София
Абсолютно сложете ръкохватка, или тям както се казва... Рано или късно ще има нужда, но и сега ще забележиш, че всички ще посягат към нея поне от време на време.

# 114
Здравейте! С голяма радост се присъединявам и аз към темата. Може ли някой да изпрати коя бланка се попълва в ЕРМ ЗАПАД за изходни данни за виза за проектиране?

# 115
Аз лично бих отишъл на място и попълнил със служителите на място. Дори не съм сигурен че има опция онлайн. Аз винаги ходя в офиса на Литекс тауърс в София - доста се чака ред, но хората после успяват адекватно да свършат работа. И бързо и безболезно строене.

# 116
  • София
melissa_mode, добре дошла! Ще се радваме да споделяш! Подкрепям за посещение на място в офис.
Божидар Петков браво, готови сте с къщата! И аз съм за ръкохватка на долната част на сълбището. Много красив парапет се е получил!

Ние сме готово с подовото и цялата система, тази седмица ще правим замазката.

# 117
  • София
Здравейте! Някой от вас дали е слагал самоволно улично осветително тяло на стълб на енергото със собствено захранване? Загледали сме някакви автономни соларни лампи и се чудим какви биха били последствията ако си поставим ние на 2-3 стълба на улицата ни. В квартала няма официално улично осветление и не се очаква скоро да има.

# 118
Здравейте! Някой от вас дали е слагал самоволно улично осветително тяло на стълб на енергото със собствено захранване? Загледали сме някакви автономни соларни лампи и се чудим какви биха били последствията ако си поставим ние на 2-3 стълба на улицата ни. В квартала няма официално улично осветление и не се очаква скоро да има.

Не пречи да питате Енергото/Общината. Пък ако не ви отг смислено, винаги може да си сложите сами, ако никой не знае.

# 119
  • София

Не пречи да питате Енергото/Общината. Пък ако не ви отг смислено, винаги може да си сложите сами, ако никой не знае.
Общината е софийска, район Панчарево и от там не се очаква нещо смислено да произлезе.
Не ни се иска да дойдат от Електрохолд и да ги свалят, ясно е какво ще кажат ако ги питаме - не може, наредби и т.н.
По-скоро ако някой има опит доколко са толерантни към подобни изпълнения. Не им щем захранването за тия лампи, то и няма как.

Общи условия

Активация на акаунт